Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Éric prožívá líbánky se svou krásnou paní. Vše je idylické až do chvíle, kdy zazvoní telefon a neznámý muž mu sdělí, že má pro něj popel jeho mrtvého otce. Policejní komisařka vyšetřuje brutální vraždu obchodníka s drogami. A Manéri zoufale hledá svoji dceru, jedině ona mu může darovat štěp, který by jej mohl zachránit před rakovinou. (Snorlax)

(více)

Recenze (5)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Film, který se moc a moc snaží být uměleckým mozaikovitým příběhem o nevyzpytatelných cestách lidských osudů, a navíc být stylový, syrový a strhující – a který dojel na přehnané ambice. Není problém zorientovat se v několika paralelně se odvíjejících příbězích a časových rovinách, problém je zaujmout alespoň k některé z plejády postav vztah – jakýkoli. První dějovou linií je vyšetřování brutální vraždy (držte si žaludky, je v tom plamenomet), které se odehrává v roce 1976. Paralelně sledujeme osud mladého páru, jehož silnější polovička se začne chovat poněkud vyšinutě poté, co obdrží urnu s popelem svého neznámého otce, jako bonus sérii podivných telefonátů a sem tam nakládačku od týpků, kteří touží po obsahu oné urny a přitom to nejsou popeláři. V jiném příběhu zase starý Smrďa Rum hledá ztracenou dceru, aby si od ní vypůjčil část mozku. Dotyčná má ale zrovna moc práce na chodníku a mimoto se specializuje na zákazníky s urnami. Není to až tak zamotané, jak to vypadá, a napínavé ani zajímavé to není vůbec. Navíc všechny postavy jsou načrtnuté jen schematicky a divákovi dokonale ukradené. A závěr s naroubovanou teorií o paralelních vesmírech (omg) je vykonstruovaný až běda. Nebýt Jeana Rocheforta, který je (cca 3 minuty) slušně démonický, a Vanessy Paradis, ugrilovala bych Klíč na hranici slátanin. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Do projekcie filmu som siel len preto, ze tu hrala Vanessa Paradis /Polovicni sance/, ostatni herci potom uz nic nepredviedli  : 65 % ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Snad nejpozitivnější stránkou filmu je fakt, že Balasko se stupidně nepitvoří. Rochefort má příliš malý prostor, aby mě jeho přítomnost stihla potěšit. A Canet má nudný nejen obličej. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama