Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Chan (Sidney Toler) sa chystá na cestu na Honolulu. Jeho dcéra Frances (Frances Chan) navštívi seansu, na ktorej je zastrelený pán Bonner (Dick Gordon), a stáva sa hlavnou podozrivou. Charlie odloží svoju cestu, aby pomohol s vyšetrovaním, ktoré sa stáva čoraz viac problematické, keďže v zastrelenom tele nenašli žiadnu guľku a hypnotizérka, pani Justine Bonnerová (Jacqueline deWit), spácha samovraždu skokom zo strechy budovy... (matriosa)

(více)

Recenze (2)

strougy 

všechny recenze uživatele

Roztomile braková detektivka, která by si ke zdejšímu žánrovému označení "mysteriózní" zasloužila doplnit ještě žánr komediální. O humor se zde stará nejen samotný Charlie Chan se svojí šišlavou angličtinou a laškováním s vrchním intendantem, ale zejména rasistický archetyp naivního a pověrčivého černošského sluhy, jehož humorné scénky zde mají načasování a údernost hodnou kvalitní grotesky (i na legračně zrychlený útěk dojde). Během krátké stopáže se člověk nestačí nudit a když zábavně pokleslou atmosféru doplní i vytříbený závěr s velmi vtipným odhalením pachatele, není co řešit a s klidem na duši mohu udělit slušné 4*. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po filmu The Jade Mask(1945) na kterej jsem náhodou narazil jsem zjistil, že s filmovou postavou Charlie Chanem je natočeno několik dalších filmů. A protože se mi The Jade Mask celkem líbil chtěl jsem prubnout i nějakej další film s Charlie Chanem. A ani tenhle nezklamal. Ba naopak se mi líbil ještě o malinko víc. O5 jde o povedenou krimi/detektivku které vévodí Charlie Chan(Sidney Toler) a jeho vyšetřovací praktiky. Tentokrát mu pomáhá i jeho dcera. Je to lazeno i lehce mysteriózně a díky Mantanovi Morelandovi i do komedie. Tenhle vykulenej černoch mě fakt baví. Lepší 3hvězdy ()

Reklama

Galerie (20)

Reklama

Reklama