Reklama

Reklama

Co vidí jen mé oči

  • Francie Ce que mes yeux ont vu (více)

Obsahy(1)

Lucie Audibertová, půvabná studentka dějin umění, právě zahájila svůj výzkum prací francouzského malíře Antoinea Watteaua. Je totiž přesvědčena, že v jeho malbách lze naleznout skrytý, mnohem hlubší smysl, než si je kdokoli jiný ochoten připustit. I tak ale dívku překvapí, když jí profesor Jean Dussart začne z naprosto neznámého důvodu v její práci bránit a snaží se Lucii od celého projektu odradit. I to ale jen ještě více podnítí její zvědavost. A navíc tvrdohlavá dívka nalezne během svého pátrání pomocníka, byť na první pohled mírně neobvyklého. Po bok se jí postaví němý pouliční mim Vincent. I díky němu začne dívka reálně směřovat k vyřešení celého mystéria, což ale pouze excituje tlaky vedené proti její osobě. Zřejmě je na stopě něčeho skutečně velkého. Tajuplný, napětím prosycený thriller natočil v roce 2007 francouzský režisér a scenárista Laurent de Bartillat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Malíře neznám a nepřišlo mi na tom nic úžasného, ale díky konci jsem procitl abych zjistil, že film je vlastně o jednom obrazu a o jisté náhodě. Průměr, který nezachránila ani hlavní postava Sylvie Testud, která mi teda rozhodně nepřišla moc hezká, abych pravdu řekl, a proto se na to zas tak hezky koukat nedalo. Když ze 70ti procent civí do plátna právě ona. Jinak film samotný není žádný velký objev, ale pro jistou hrdinku rozhodně podstatný je. V půlce to dokáže dost nudit a kdybych si pustil začátek, pochopil o co de, a pak pustil konec, vyšlo by mi to na stejno jako kdybych koukal na celý film. ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

Námět pátrání po tajemství starých obrazů je sám o sobě nesporně atraktivní (i když nečekejte klíč k ukrytému pokladu nebo podobnou senzaci) a Sylvie Testud jako zapálená studentka dějin umění Lucie je rozhodně rozkošná. Postrádám ale to napětí slibované v oficiálním textu distributora a další dvě hlavní postavy - Luciin profesor a hluchoněmý přítel - pro mě zůstávají větší záhadou, než proč Watteau maloval jednu a tutéž ženu pouze otočenou zády. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama