Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každá armáda musí bránit svoji zemi. Kdo ale ochrání armádu před Laurelem a Hardym? Oba nerozluční kumpáni se totiž rozhodli obléknout uniformy poté, co se nechal odvést i jejich zaměstnavatel, bohatý mladík Dan Forrester. Stanley pro něj pracoval jako zahradník, Oliver byl řidičem. Jako vojáci si sami dali za úkol ochránit Dana Forrestera před všemi nástrahami, které služba v armádě přináší. Tihle dva už toho zpackali hodně. Armádu tedy čekají opravdu horké chvíle... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

První film, natočený Laurelem a Hardym pro novou produkční firmu 20th Century Fox. A také to tak vypadalo. Film je v podstatě daleko horší po technické stránce než jejich starší snímky. Možná že to ale bylo způsobeno jen jejich novým přechodem k nové firmě. Komici v tomto snímku prožívají různé příhody v jednom výcvikovém táboře americké armády. Stále častěji se tu ale opakují (jak už jsem napsal u jiných jejich filmů), gagy z předešlých filmů. Ale z jisté shovívavosti k jejich jménům a starším snímkům dávám v uvozovkách jen za 2*. Jinak to je téměř odpad! Sice i nadále ke svému dobrému jménu zaujímali významné místo ve filmu jako takovém, avšak v jejich tvorbě touto dobou docházelo ke zřetelné stagnaci, a to jak v kvalitě, tak i v obsahu. ps: V té poslední větě stoprocentně souhlasím s názorem uživatele Mattyho. Viz. můj komentář k filmu: http://www.csfd.cz/film/49185-laurel-a-hardy-na-mori-saps-at-sea/. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Laurel a Hardy jsou hrdiny němé éry a rozhodně jim nesvědčí možnost mluvit na plátně. Možná ještě scénáristé nebyli připraveni na převedení právě těchto hrdinů, ale bohužel jejich sláva pominula s prvním zvukovým filmem. Je to škoda, ale OaH zůstanou v srdcích mnoha jejich milovníku navždy jako " ti němí", kterým se rádi smějeme. PS: Jak udělali ten trik se žárovkou? ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Kanóni patří k laciným pásovým výrobkům studia 20th Century Fox, které měly hlavně pobavit masy lidí. Je to několikrát naředěná náborová komedie snažící se ty nejnaivnější z diváků přesvědčit, že armáda je pouze jiná forma skautského tábora. Koho by u filmu s Laurelem a Hardym zajímal povedený střih a ucházející kamera, když v něm absentují vtipy? Nenechte se zlákat jmény těchto velikánů, Kanóni nejsou ničím víc než zbytečným americkým studiovým produktem let čtyřicátých a dá se předpokládat, že v následujících týdnech s nimi bude ČT2 uvádět výhradně tituly podobných (ne)kvalit. 35% ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Lauer a Hardy ve zvukovém filmu nedosahují takových kvalit jako ve svých němých počátcích. V Kanónech jsou už jenom řadovými situačními komiky, kteří těží z dob své největší slávy. Krátce řečeno, vtípky a fórky se střídají jak na běžícím pásu, ale jsou mezi nimi jak výborné tak i tuctové. Je to prostě průměr. V situačním a slovním humoru Lauer a Hardy jednoduše nejsou to pravé ořechové a nevyrovnají se např. bratrům Marxům. ()

Petkon 

všechny recenze uživatele

Komedie z vojenského prostředí, ve kterém Laurel a Hardy jako zaměstnanci mladého milionáře procházejí společně se svým pánem různými peripetiemi vojenského výcviku. Film nedosahuje kvalit svých němých předchůdců, jedná se ale o příjemnou, i když nenáročnou zábavu, rozhodně však stojí za to vidět ty dva i ve zvukovém filmu, nudit se určitě nebudete. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama