Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každá armáda musí bránit svoji zemi. Kdo ale ochrání armádu před Laurelem a Hardym? Oba nerozluční kumpáni se totiž rozhodli obléknout uniformy poté, co se nechal odvést i jejich zaměstnavatel, bohatý mladík Dan Forrester. Stanley pro něj pracoval jako zahradník, Oliver byl řidičem. Jako vojáci si sami dali za úkol ochránit Dana Forrestera před všemi nástrahami, které služba v armádě přináší. Tihle dva už toho zpackali hodně. Armádu tedy čekají opravdu horké chvíle... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Petkon 

všechny recenze uživatele

Komedie z vojenského prostředí, ve kterém Laurel a Hardy jako zaměstnanci mladého milionáře procházejí společně se svým pánem různými peripetiemi vojenského výcviku. Film nedosahuje kvalit svých němých předchůdců, jedná se ale o příjemnou, i když nenáročnou zábavu, rozhodně však stojí za to vidět ty dva i ve zvukovém filmu, nudit se určitě nebudete. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Lauer a Hardy ve zvukovém filmu nedosahují takových kvalit jako ve svých němých počátcích. V Kanónech jsou už jenom řadovými situačními komiky, kteří těží z dob své největší slávy. Krátce řečeno, vtípky a fórky se střídají jak na běžícím pásu, ale jsou mezi nimi jak výborné tak i tuctové. Je to prostě průměr. V situačním a slovním humoru Lauer a Hardy jednoduše nejsou to pravé ořechové a nevyrovnají se např. bratrům Marxům. ()

Reklama

Iggy 

všechny recenze uživatele

Laurel a Hardy jako věrní sluhové doprovázejí do výcvikového tábora americké armády mladého milionáře Daniela, z kterého jeho tetičky dělají toho nejnemocnějšího chudáčka na světě. Tam mají samozřejmě potíže s nadřízeným seržantem, snaží se uchránit Danielovo slabé srdce milostného vzplanutí a nakonec samozřejmě za pomoci Stanovy věrné vrány Penelope pomohou vyhrát cvičnou válku. První film Laurela a Hardyho, na němž se nepodílel Hal Roach a i přesto, že byl režisérem Monty Banks, slavný komik němé éry, je zde patrný výrazný propad oproti předchozím filmům. Většina vedlejších rolí je zahrána hůř než mizerně, zbytečně je kladen důraz na děj, film obsahuje nesmyslné vojenské záběry bombardování a střelby a i samotní Laurel a Hardy se místy chovají divně, tzn. hrají něco jiného, než jak je známe. Bohužel také mnoho gagů je vyloženě laciných. Nejlepší byla asi jejich jízda na cvičném terči, Stan s žárovkou a Stanova sabotáž stavby mostu (gag ovšem použili už ve filmu Laurel a Hardy staví dům, Finishing Touch, z roku 1928). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Laurel a Hardy jsou hrdiny němé éry a rozhodně jim nesvědčí možnost mluvit na plátně. Možná ještě scénáristé nebyli připraveni na převedení právě těchto hrdinů, ale bohužel jejich sláva pominula s prvním zvukovým filmem. Je to škoda, ale OaH zůstanou v srdcích mnoha jejich milovníku navždy jako " ti němí", kterým se rádi smějeme. PS: Jak udělali ten trik se žárovkou? ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

První film, natočený Laurelem a Hardym pro novou produkční firmu 20th Century Fox. A také to tak vypadalo. Film je v podstatě daleko horší po technické stránce než jejich starší snímky. Možná že to ale bylo způsobeno jen jejich novým přechodem k nové firmě. Komici v tomto snímku prožívají různé příhody v jednom výcvikovém táboře americké armády. Stále častěji se tu ale opakují (jak už jsem napsal u jiných jejich filmů), gagy z předešlých filmů. Ale z jisté shovívavosti k jejich jménům a starším snímkům dávám v uvozovkách jen za 2*. Jinak to je téměř odpad! Sice i nadále ke svému dobrému jménu zaujímali významné místo ve filmu jako takovém, avšak v jejich tvorbě touto dobou docházelo ke zřetelné stagnaci, a to jak v kvalitě, tak i v obsahu. ps: V té poslední větě stoprocentně souhlasím s názorem uživatele Mattyho. Viz. můj komentář k filmu: http://www.csfd.cz/film/49185-laurel-a-hardy-na-mori-saps-at-sea/. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama