Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dřevorubec Jim Hadley (Alan Ladd) a jeho parťák Monty (Gilbert Roland) přijíždí se svou partou do městečka Deep Wells. Mají vládní povolení na těžbu dřeva v okolních lesích. Obyvatelé městečka, vedení rančerkou Laurou Riley (Jeanne Crain), jsou proti kácení stromů. Domnívají se, že jejich ztráta způsobí sesuv půdy během silných dešťů. Konflikt mezi obyvateli města a dřevorubci je nevyhnutelný. (ilclassico)

(více)

Recenze (4)

Dale 

všechny recenze uživatele

Nudný western o drevorubačoch. Žiadni Indiáni, žiadne prestrelky (teda jedna krátka s asi 3 výstrelmi bola), len samé prekáračky či pustí pani rančerka drevorubačov cez pozemok alebo nepustí. Ladd je v niektorých westernoch super, keď hrá drsného kovboja/pištolníka, tu mu to nesedelo, v tom bielom sáčku a s jeho výškou 1,60 ako drevorubač nepôsobil. A ten trápny koniec... 50% ()

Mol 

všechny recenze uživatele

IT'S OUR TIMBER, JIM. WE PAID FOR IT. WE'RE NOT LEAVING YET! NOBODY'S GONNA' TAKE IT AWAY! NOBODY! Naprosto výborný Alan Ladd v roli Jimma Hadleyho, kterému skvěle sekunduje celý zbytek herců. Film ani chvilku nenudí, ba naopak. Scéna ze saturday night, kde banda dřevorubců okupuje saloon a pak zamíří na místní bál, je neskutečná. Je v ní všechno. Whiskey, rvačky a testosteron. Jimmův parťák Monthy, je navíc nejpřísnější lumberjack, jakýho jsem kdy viděl. S ničím a s nikým se nesere. TIMBER!!! ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Tak se nám červená knihovna vecpala i do westernu. Tentokrát není pro ženy, ale pro chlapácké chlapy. Nuž, co jiného má autor předlohy psát, když se narodí s jménem Louis L'Amour. Kdyby ten film nebyl aspoň tak mizerně natočen a zahrán. V rámci žánru za 2,5. ()

Reklama

Reklama