Reklama

Reklama

Jedná se o českou verzi britské televizní pěvecké soutěže Pop Idol. Z neznámých amatérských zpěváků se díky televizi stávaly známé tváře, které lidi prosili o podpisy. První řada v roce 2004 u nás byla oblíbená. Diváci posílali hlasy pomocí SMS a telefonátů a dva s největším počtem hlasů postoupili do finálových kol. V první řadě postoupilo do finálových kol 10 účastníků, ve druhé 12 a ve třetí, která byla vysílaná v roce 2006 10 účinkujících. V každém finálovém kole opět hlasovali diváci a účastník s nejmenším počtem hlasů byl vyřazen. Vítězem se stal ten, který zůstal jako poslední nevyřazen; od producentů, kteří jsou partnery soutěže, dostane smlouvu na vydání alba. (duklak2)

(více)

Recenze (219)

AlchENEMY 

všechny recenze uživatele

První série byla super, druhou jsem sledovala na jendo oko, třetí na půl oka. Jde to poznat i na výsledcích a uchycení jednotlivých soutěžících, kam se ztratil Vlasta Horváth a Zbyněk Drda? Už to vypovídá o neúspěchu dalších sérií. Mé hodnocení vychází pouze z první série a za pořad jako takový celkově. ()

AdamRaphael 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za první sérii, která byla originální a tehdy něco, co v ČR nebylo. A opomenout nesmím vítězku Langerovou, která se jako jediná zvládla na hudební scéně udržet. PS: Největším problémem soutěže dle mého názoru je, že je pouze pro zpěváky. Kdyby udělali série, kde by mohli být hudební skupiny a to všech žánrů (od popu přes rock, punk-rock a metal až po mnou neoblíbený hip-hop), upřímně říkám, že bych se na to díval. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Jediný talentový zpěvácký pořad, který jsem kdy viděl. Všichni účastníci si vydali cédečko, měli koncerty, někteří se hudbou živili déle než tři měsíce po skončení pořadu a někteří se drží i pod deseti letech. Dneska vítězové podobných soutěží nikoho po skončení pořadu a během první reklamy nezajímají. Poprvé tento formát byl zjevení a z neznámých udělal na 15 minut opravdu megahvězdy. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Začátek první řady jsem dlouho ignoroval. Poprvé jsem chytil druhou šanci a od té doby jsem se vezl na vlně Superstar. První řada byla neopakovatelná. Navíc objevila Anetu, jejíž projev je mi sympatický. Další řady nepřekvapily, chybělo více inovace, hlavně výběr témat, písniček. A ani se nedivím, že desky Superstar jsou k mání ve výprodejích za babku. Kromě Anetiných alb občas ještě opráším Bendeho texty, které mě mile překvapily. A taky Sámer dokáže skladby dobře zaaranžovat. Další vyslechnutá celá cédéčka Kristýny Peterkové, Báry Zemanové a Martiny Baloghové sice naznačují možná hlasový potenciál, ale je to textařsky slabé. A u Juliánovy a Drdovy desky jsem se teda nudil. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Ohledne superstar obecne a podobnym "soutezim nebo spise realityshow" si myslim, ze ikdyz podstatne mene vydelecne, tak by bylo podstatne vice uzitecne, kdyby zasedli na zadek odbornici a ne tluchubove, ktery v poslednich kolech(finalovych) uz ani nemaji potrebny slovnik pro to, aby rekli, jak se jim to libilo a nedokazi nic vytknout. Kdyby z toho alespon nedelali divacke orgie pro 11lete divky... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (20)

  • V roce 2004, kdy se pořad vysílal, se na každý díl dívalo více než 2 900 000 diváků u televizorů. (TheSlezy)

Reklama

Reklama