Reklama

Reklama

David Bowie: A Reality - Live in Dublin

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2003, 57 min

Živoucí rocková ikona. Pádná koncertní odpověď na otázku, zda je možné i po šedesátce zpívat autorský rock světové úrovně.
V ČT nedávno uvedený dlouhometrážní profil „David Bowie!" nám připomněl, že titulní intelektuál David Bowie se během své kariéry nechal často ovlivňovat módními styly (psychedelická hudba, hardrock, artrock, glamrock, punk, disko, poprock, techno, indipendent-music), ale také dokázal zcela nadčasově vytvořit spoustu netradiční muziky.
Je znám také z mimohudebních oblastí jako herec („The Virgin Soldiers", „The Man Who Fell to Earth", „Just a Gigolo", „The Hunger", „Merry Christmas Mr. Lawrence", „Into the Night", „Absolute Beginners", „Labyrinth", „Basquiat", „Twin Peaks"), vypravěč („Prokofiev's Peter and the Wolf"), sochař, spisovatel, poskytovatel připojení na internet, správce vlastního webu a uměle vytvořený čtyřiadvacetiletý hlavní hrdina 3D akční adventury „Omikron: The Nomad Soul". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

hulinsky 

všechny recenze uživatele

David Bowie by mel byt spravne ve vezeni. Je to vrah, ktery zabil Ziggyho Stardusta. Bez nej je jen nudny, nikterak zajimavy zpevak s nikterak prevratnym repertoarem a prizemni show. ()

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Absence Pabla Picassa? Chápu, že bylo vynecháno spoustu hitovek, ale i v záznamu krátkém ani ne hodinu by se měla objevit (dle mého a dle řadou dalších lidí nejlepší) píseň z alba Reality! Vrchol byl opravdu Under Pressure, v závěsu Life on Mars, jinak mi ovšem koncert připadal poměrně málo živý a neprožitý. Ale pořád je to Bowie, a jen se zlomeným srdcem mu nedávám celých pět h. ()

Reklama

klima777 

všechny recenze uživatele

Popravdě, většina materiálu Reality byla ospravedlněna až díky živému hraní. A mezi starší písně zapadly kusy z posledního (?) řadového alba Davida Bowieho moc dobře. Škoda, že chybí Pablo Picasso (původně od velezajímavého newyorského post-punkového písničkáře Jonathana Richmana a jeho kapely Modern Lovers). Ale v Mnichově to bylo lepší... ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Jeden z několika polobohů soudobé popkultury s kapelou složenou z profesionálů, jejichž spojení znamená harmonický celek, organismus - rozhodně více než jen součet jednotlivých částí. Když zavřete oči, slyšíte bezchybné interpretace Bowieho studiových nahrávek, navýšené o doprovodný zpěv a vrcholnou koncertní atmosféru; když je pak otevřete, na pódiu uvidíte krásné lidi civilního až decentního výrazu s jakoby automatickým, ale neuvěřitelně silným uměleckým projevem (a podmanivou projekcí za zády). Takové podmínky vás přišpendlí k obrazovce, kdy občas své zaujetí s překvapením pozorujete. Něco takového nelze zažít v podstatě u žádného většího koncertu, který přenáší ČT nebo štáby jejím podobné, jelikož tyto doposud nezjistily (a zjišťovat ani nezačaly), co že to znamená kamerová režie zmíněného žánru. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Tenhle koncert jsem viděl pár týdnů před pořízením záznamu v Mnichově. Věřte mi, že ani dokonalá digitální technika nedokáže ten fantastickej zážitek přenést na obrazovku. Bowie se vám prostě nemusí líbit díky svojí minulosti, nemusí se Vám líbit jeho současná muzika, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat. Tenhle pán je prostě absolutní megastar a jeho koncerty tomu plně odpovídají. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama