Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Q je zábavný queer magazín České televize. Je určen nejen všem gayům, lesbám a transgender lidem, ale i všem ostatním, kteří jsou připraveni otevřeně přemýšlet a mluvit o své sexualitě, nekonformním životním stylu a jejich bližších i vzdálenějších souvislostech.

Q volně propojuje kulturní, společenská a politická témata, nahlížená pohledem queer komunity. Pokládá mnohdy překvapivé otázky a hledá na ně netypické odpovědi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

RadushM 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, jak se "tolerantní" český národ staví k tabuizovaným tématům. Jako v případě Q: když to stojí za něco a dělá to někdo, kdo ví, o čem mluví a dokonce si k tomu vybere i lidi, kteří jsou "ti", o kterých se mluví, tak se to vysílá v dobu, kdy všichni spí. To aby se o tom nemluvilo zas tak moc... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Queer je označení všech, co se vymykají běžným normám lidské sexuality, a vejde se do něj tudíž ledascos. Publicistický pořad si těžkou hlavu z ohlasů a dopadů svého vysílání evidentně nedělá, neuznává tabu a jde si neoblomně za svým. Někdy to vypadá, že sex lze provozovat v mnoha formách, např. mezi prostitujícím se bisexuálním transvestitou a mezi hypersexuální lesbičkou s dominantními sklony. Jen jednou z těchto variant, spíš výstřední a okrajovou, je klasická soulož mezi mužem a ženou. Queer umí být vtipný a hravý, může přinášet zajímavé informace ze světa, kam je povoleno nahlédnout jen málokomu. Dokáže být naléhavý při obraně práv a svobod sexuálních menšin. Leckdy je ale zároveň protivně sebevědomý a s nadměrnou hrdostí se hlásí ke své "jinakosti". Zapomíná, že pokud mám soukromý mejdan, může se v něm odehrávat cokoliv, co vyhovuje přítomným. Pokud ho ale učiním veřejným, měl bych počítat s tím, že mnozí mohou mít jiná měřítka a viděné u nich může vyvolávat nečekané a nechtěné reakce. Queer umí být i těžkopádný, nevtipný a parazitující na výstupech celebrit. Zkrátka má nevyrovnanou kvalitu a jeden nikdy neví, co ho čeká. Celkový dojem: 55 %. ()

Reklama

Katullka 

všechny recenze uživatele

Jak udělat z buzen uchýly, divnolidi a masové vrahy? Pusťte si Queer. To nejhorší, co spatřilo světlo světa. Nejen, že jsem po shlédnutí měla tendenci se vyspat s muži a odříznout si ňadra, ale tak jsem se styděla! Dvě hvězdy za úchvatnou Ester Kočičkovou a za poslední dobrý díl Q Silvestra. Jinak jsem buzna, co se stydí za buzní magazín. Tohle nedělejte na veřejnosti! Prosím, už nikdy! P.s.: Za všechny sračky může nejpozdější vysílací čas... ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Některé díly obsahují zajímavé části, občas je zajímavý celý díl, občas není zajímavého nic, většinou spíš pořad otráví. Takže průměr. Rozhodně jsou takové pořady ale třeba, aby lidi pořád nemysleli, že lesbickej pár je jeden babochlap v maskáčích a modelka, že oblíbená barva triček gayů je růžová, že všichni šišlaj nebo jiné idiocie, kterým tenhle zapadlý český kraj věří v 21. století. ()

Anteia 

všechny recenze uživatele

Oficiální slova distributora, že Q volně propojuje kulturní, společenská a politická témata, nahlížená pohledem queer komunity, mi opravdu nedává smysl. Pravdou je, že občas tam člověk trefí na něco na úrovni, ale většinou je to na můj vkus až příliš šaškovina, která LGBT komunitu posunuje ještě víc na okraj společnosti než už jak je. A to by měli dělat spíš komerční televize. Pokud to budete brát jako recesi, tak se to dá, no. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama