Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Q je zábavný queer magazín České televize. Je určen nejen všem gayům, lesbám a transgender lidem, ale i všem ostatním, kteří jsou připraveni otevřeně přemýšlet a mluvit o své sexualitě, nekonformním životním stylu a jejich bližších i vzdálenějších souvislostech.

Q volně propojuje kulturní, společenská a politická témata, nahlížená pohledem queer komunity. Pokládá mnohdy překvapivé otázky a hledá na ně netypické odpovědi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Velice, velice zábavný "teplý" magazín. Gayové v něm nastavují zrcadlo společnosti, která je diskriminuje způsobem naprosto geniálním. Dělají si ze sebe legraci, předvádí scénky a dávají běžnému občanu jeho dávku předsudků pěkně sežrat, ovšem vtipnou formou a na oko pokusy se změnit v "normálního" člověka, heteráka. Ne však ortodoxní cestou, ale srandou, vtipkováním o holých zadkách a ejakulaci do úst partnera. Někdo si potvrdí svůj předpotopní názor, že gayové jsou uchylové, druzí budou žasnout nad svojí debilitou a předsudky, které o teplých měli. Pro mě je to jeden z nejzábavnějších magazínů vůbec. Jedna z nejlepších hlášek "no věřící mi vůbec nevadí, nevim co bych proti nim měl mít, když nějákej věřící chlap bude mít krásnej zadek a bude dobrej v posteli, tak nevidím důvod ho nemít rád". 70% / Zeck 16.7.2009 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Queer je označení všech, co se vymykají běžným normám lidské sexuality, a vejde se do něj tudíž ledascos. Publicistický pořad si těžkou hlavu z ohlasů a dopadů svého vysílání evidentně nedělá, neuznává tabu a jde si neoblomně za svým. Někdy to vypadá, že sex lze provozovat v mnoha formách, např. mezi prostitujícím se bisexuálním transvestitou a mezi hypersexuální lesbičkou s dominantními sklony. Jen jednou z těchto variant, spíš výstřední a okrajovou, je klasická soulož mezi mužem a ženou. Queer umí být vtipný a hravý, může přinášet zajímavé informace ze světa, kam je povoleno nahlédnout jen málokomu. Dokáže být naléhavý při obraně práv a svobod sexuálních menšin. Leckdy je ale zároveň protivně sebevědomý a s nadměrnou hrdostí se hlásí ke své "jinakosti". Zapomíná, že pokud mám soukromý mejdan, může se v něm odehrávat cokoliv, co vyhovuje přítomným. Pokud ho ale učiním veřejným, měl bych počítat s tím, že mnozí mohou mít jiná měřítka a viděné u nich může vyvolávat nečekané a nechtěné reakce. Queer umí být i těžkopádný, nevtipný a parazitující na výstupech celebrit. Zkrátka má nevyrovnanou kvalitu a jeden nikdy neví, co ho čeká. Celkový dojem: 55 %. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Jak udělat z buzen uchýly, divnolidi a masové vrahy? Pusťte si Queer. To nejhorší, co spatřilo světlo světa. Nejen, že jsem po shlédnutí měla tendenci se vyspat s muži a odříznout si ňadra, ale tak jsem se styděla! Dvě hvězdy za úchvatnou Ester Kočičkovou a za poslední dobrý díl Q Silvestra. Jinak jsem buzna, co se stydí za buzní magazín. Tohle nedělejte na veřejnosti! Prosím, už nikdy! P.s.: Za všechny sračky může nejpozdější vysílací čas... ()

Una111 odpad!

všechny recenze uživatele

Neplánovaně jsem - v očekávání pořadu následujícího - shlédla část tohoto pořadu. Chce se mi zvracet, pročpak asi? "Dvojaký q-charakter Kristovy postavy... Aby tělo Kristovo bylo atraktivní pro muže i ženy... má ránu v boku, která je srovnávána s vaginou, protože tudy vstupuje věřící do Božské rozkoše...". Stačí? Mně tedy určitě! (Takhle si, hošánkové, sympatie nezískáte, spíš odpor a zhnusení těch, kteří ještě neztratili zdravý rozum!) Odpad! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Česká soda pro gaye. Nápaditý tvůrčí štáb a lehce atlernativní přístupy k presentaci qeer problematiky. Povětšinou zajímavé šoty o kultuře a společnosti. Nudné to není, pohoršen se necítím, ale skákat z mostu v případě, že nestihnu nejnovější díl, nebudu. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou brutálně vtipné. Taky se dozvíte, co je třeba dělat, když potřebujete přestylovat buzničku na mačo. Níže několik parafrází :D [Ano, má oblečení, které mu na Vánoce koupila jeho matka... Je to přestárlý gay navštěvující diskotéky... Kurva chlape, nekruť pořád tou prdelí! A největší macho jsou skinheadi. U českých skinheadů platí, čím víc ošklivější a tupější, tím více jsou macho. A protože je skinhead hloupý a rád poslouchá svého pána, můžeme ho jako partnera jen doporučit.] ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Některé díly obsahují zajímavé části, občas je zajímavý celý díl, občas není zajímavého nic, většinou spíš pořad otráví. Takže průměr. Rozhodně jsou takové pořady ale třeba, aby lidi pořád nemysleli, že lesbickej pár je jeden babochlap v maskáčích a modelka, že oblíbená barva triček gayů je růžová, že všichni šišlaj nebo jiné idiocie, kterým tenhle zapadlý český kraj věří v 21. století. ()

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Pozérství a předstírání homosexuality už zase letí. Hmm, hmmm. Kdyby aspoň natočili nějaký smysluplný díl, třeba s testy lubrikantů. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Podle mě je jedno, jestli pořad pro ty, co mají rádi holky, nebo proty co raději vdolky. Ale když koukáte na třetí díl a je to dost nuda a nic vás v tom nezaujme a navíc máte pocit, že dvě reportáže si tvůrci půjčili ze "sama doma," tak už se to nemůže líbit nikomu. Přesto oceňuji snahu a jednu hvězdu dávám za možné nepochopení - pořad přece jen není primárně určen pro mě:-) ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Skladba pořadu nebyla od začátku nijak oslnivá. Tvůrci si s tím měli dát trochu více práce. Ale nepatřím k "cílové skupině" a tak to možná nevidím objektivně. ()

sandinista 

všechny recenze uživatele

Někde sem slyšel, že se dá homosexualita léčit. Tak proč se teplí neléčí? :-D Jedna hvězda za díl o Pasolinim, kterej sem náhodou shlédl (ne, opravdu se tajně nedívám na každý díl). ()

TerushkaJ 

všechny recenze uživatele

Nezatracuji tento pořad kvůli občasným nudným a utahaným dílů jen proto, že se kolikrát najdou i takové, u kterých se nestačím divit či smát. Je to zajímavý pokus přiblížit Čechům rozrůstající se 4% menšinu, která může být na první pohled téměř stejná jako hetero většina, ale přesto i tak odlišná. ()

Majduska odpad!

všechny recenze uživatele

Pak si občané ČR nemají myslet, že homosexuálové jsou úchylové a potřebuji léčit. Největší výsměch všem inteligentním gayům a lesbám. ()

Reklama

Reklama