Reklama

Reklama

Epizody války 9 - Odstřelovači

  • Velká Británie Snipers
všechny plakáty
Velká Británie, 2002, 55 min

Režie:

Peter Davison

Scénář:

Peter Davison

Obsahy(1)

Příběh války odstřelovačů tak jak se vyvíjela na různých bojištích 2.světové války. Na počátku války byly útoky odstřelovačů v moderním pojetí boje považovány za bezvýznamné, ale všechny hlavní válčící strany si důležitost této taktiky postupně uvědomovaly. Tento dokument líčí vývoj různých zbraní a válečných technik německých, ruských, britských, amerických a japonských armád. Krom toho se také zabývá psychologií odstřelovače a jeho začleněním do řadového vojska. Odstřelovač byl a až do dnešní doby zůstává rozporuplnou postavou – uznávaný jako zkušený profesionál na jedné straně a nenáviděný jako vrah na straně druhé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Prvni uceleny prehledovy dokument na toto tema.Pro me je velmi zvlastni ze pro obycejne vojaky byli odstrelovaci necestne postavy,zatimco oni byli cestni.Pekny nesmysl. ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný dokument o tom, jak se vyvíjeli odstřelovači a jejich zbraně za války. Kteří byli nejlepší a jakým výcvikem museli projít. ()

Viper 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus byl dokument až trochu moc plochý s minimem detailnějších informací o výzbroji i jednotlivých sniperech. Myslím že z tématu by se dalo vytěžit mnohem víc, navíc mnoho z iluatrativních záběrů vůbec nesouviselo s tématem a mohli by být v jakémkoliv válečném dokumentu. ()

Reklama

Reklama