Reklama

Reklama

Turbodiesel

(studentský film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2008, 19 min

Scénář:

Vojtěch Moravec

Kamera:

David Hahn

Obsahy(1)

Turbodiesel je dokumumentární film o muži, jehož rozhodnutí omezilo jeho životní prostor na pár krychlových metrů, ačkoliv potkat ho můžeme jak u benzínové stanice tak na parkovišti u hypermarketu. Tento člověk se rozhodl žít výhradně na místě, které pro většinu lidí představuje dopravní prostředek. Pro něj je to domov. Nemá sice PSČ, ale má SPZ. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Vojtěch Moravec .. Ježdění mám rád, auto často potřebuji a také používám, ale odstěhovat bych se do něj nedokázal - a na 7 let by to nedokázal nikdo! To by byla prostě ryzí svoboda a (zdravotní) vězení zároveň. Jinak ale povedený a originální dokument. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Meďour je holt držák a Vojta Moravec je neuvěřitelný magor. Kdo nezažil tu ohromnou prdel při promítání filmu v Píseckém klubu Pí, neuvěří... ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Natočené fakt hezky, viděl jsem i diskuzi jestli se jedná o fake nebo ne. Myslím si, že není možné aby vydržel 7 let v autě, by musel smrdět jako prase a už by se pomalu ani nemoh hýbat. Každopádně jako (fiktivní) dokument povedené. 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kaslem na to, ci je ten pribeh fake alebo nie. Dôlezite je, ze je to natocene dostatocne putavo na to, aby som to dopozeral do konca bez naznaku nudy. Len postava otca mi pripadala umela a evidentne hrana. 7/10. ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Doufám, že někdo tady nevěří tomu, že opravdu 7 let nevylezl z auta. Skuste být třeba jen týden zavřený doma a budete z toho šílet. Ale jako studentský fiktivní dokument povedené a originální. ()

Jakubisko 

všechny recenze uživatele

Že jde o fake sice ubírá na šokéznosti, ale o to víc přidává na úžasné dokumentaristické kvalitě...hlavní herec Fanda je neskutečný, jeho výkon byl jedním z hlavních důvodů, proč jsem celému dokumentu nejprve věřil...nechtělo se mi věřit, že jde taková role zahrát tak přirozeně...a dodnes jsem nenašel jedinou chvilku, kde by bylo poznat, že vše hraje...skvěle vymyšlené, nahrané, sestříhané, zahrané...prostě BRAVO! ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený film. Já bych na to snad i skočil, že je to fakt, ale pak jsem si to dal trochu do kupy a tohle by nejspíš nešlo tak dlouho vydržet. No, jestli se pletu, tak klobouk dolů, Fando. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

NESNÁŠÍM! když je film označen jako dokument a je to hraný! Měla by tu být kategorie hraný dokument nebo dokumentární film, ale tohle označit jako dokument je trapný matení lidí. Stejně jako u film Zneuživaný! Jinak dobře zpracovaný a natočený. Škoda FAKU ()

Matrinx 

všechny recenze uživatele

Fajn dokument :) Nedokázal bych to, snad ani jediný den... Btw, jak je to s právy ? Táta našeho člověka nevypadal, jako když dal k jeho natáčení svolení. Znám to ze sesterského oboru fotografie. Když někoho vyfotím, a chci to někde publikovat, tak k tomu potřebuji jeho souhlas ;) U filmu to snad nebude jinak... ()

Cloud 

všechny recenze uživatele

Dokument je to parádní, je mi tam chyběl nějaký posun. Gradace či tak něco. Ale pointy jsem se svým způsobem dočkal až dávno po shlédnutí, takže príma. :) ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Na amatérske pomery je to po kvalitatívnej stránke spracovania famózna záležitosť,ktorá by kľudne zniesla aj dlhšiu minutáž.Vzhľadom na fikciu obsahu si tento mini-dokument môže smelo potriasť rukou so Zelenkovými filmami. ()

Reklama

Reklama