Reklama

Reklama

Děti

  • Velká Británie The Children (více)

Důmyslný nízkorozpočtový horor britské provenience má ve svém klaustrofobním režisérském pojetí, jež mnohé nechává na divákově představivosti, ty nejlepší předpoklady stát se kultovním. Vyvolá vzpomínky na veškerou krvelačnou drobotinu svých předchůdců, od Městečka prokletých po Barbarellu, přesto si dokáže uchovat jedinečnou příchuť. Dvě středostavovské rodiny tráví vánoční svátky s příbuznými v odlehlém venkovském stavení, ale ani veškeré objímání a demokratičnost vzájemných vztahů nedokážou zakrýt skutečnost, že se mezi rodiči a jejich třemi dětmi vyvíjí znepokojivé napětí (jako když dívku v pubertálním věku začne fyzicky přitahovat její strýc). Už druhý den je v chování dětí něco opravdu podivného, nastupují první záchvaty zlostného násilí, které postupně vyústí až ve vraždu. Když se rodiče zdráhají děti za cokoli potrestat, natož aby uvěřili, že jsou schopny zabíjet, situace se dále zhoršuje. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (333)

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Roztomilé detičky chceli svoje hračičky. Keď im ich rodičia nechceli dať, rozhodli sa tieto nevinné tváre násilie vyskúšať. Postihnuté záhadnou chorobou, neštítia sa krvi, modrím či opuchov. Mama, otec, strýko, sestra, ani jeden na nich nestačí, vynaliezavosť detí je veľká, nikto nie je v bezpečí. Začínajú padať prvé rodičovské hlavy a všetkým zúčastneným postupne mrznú úsmevy na tvári. Rozbláznené detičky sa radi hrajú a racionálne dôvody k tomu nikdy nemajú. Doprajme im preto túto zábavu, pohladia nám za to telo aj dušu. A netvárme sa, že sa nás to netýka, každý máme v sebe malého nezbedníka... ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Poctivě působivý horůrek, který buď v pohodě odstřelíte, nebo vás chytne a nepustí... jestli váháte si tento film pustit, tak vypíšu několik indicií, proč byste měli tento film vidět: zajímavý nápad, tajemno, několik nepříjemných a drastických záběrů, pěkné ženské obsazení. Já se nenudil a obzvlášť u takového filmu jsem rád, že jsem se logických nesmyslů nedočkal. Hodnotím 3,5 hvězdičky… ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Dvě rodiny se sjíždí na oslavu zimních svátků, jen aby zjistily, že jejich děti jsou nějaké divné. Zpočátku to vypádá na další poloamatérskou slátaninku, ale už po deseti, dvaceti minutách se objeví atmosféra, která vydrží až do krvavého konce. Příběh o tom, jak malé děti chytí nějaký zvláštní moribundus, který je donutí podat si své rodiče má koule (zabíjení dětí), napětí (proč to všechno) i strach. Ne všechno se možná vyřeší přesně podle vašich představ, ale rozhodně byste něměli tenhle kousek minout. Už jsem ho viděl dvakrát a jsem nadmíru spokojený. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý krvák s dětma. Bohužel však nízkorozpočtovost filmu docela škodí. Ve většině scén neni vůbec vidět co se děje, neboť kamera je naprosto příšerná zmatená a roztřesená. Skoro jako když opilej turista natáčí bitku v hospodě. Dále se mi vůbec nelíbilo, že dospěláci se chovají jako ta nejnemotornější paka a pak je dost obtížné jim fandit. A jako poslední věc, ta záhadná nemoc nebyla vůbec vysvětlena. V jednom záběr bylo naznačeno, že děti telepaticky ovlivňují své oběti, což by vyřešilo moji druhou stížnost, ale provedení je v tomto případě nedostačující. V samotném závěru přidávám hvězdu za perfektní otevřený konec (kdy naopak nevysvětlení nemoci bylo ku prospěchu. S odřenýma ušima 55% a 3*. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Pekné herečky (obe matky a hlavná hrdinka), nekorektnosť námetu dotiahnutá bez zábran do zdarného konca a rozumné a poučené narábanie so žánrovou konvenciou, veľmi málo (na podobné scenáre v tomto žánri) nelogickostí či schválností - to robí z tohto filmu nenápadnú ale potešiteľnú lahôdku pre fanúšikov. V kine Prameň v Trenčianskych Tepliciach na ArtFilmFeste 2011 sa ich myslím rozhodne zopár našlo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen v Cookhill Priory, bývalém cisterciáckém klášteře, a v nedalekých vesnicích Cookhill a Alcester v anglických hrabstvích Worcestershire a Warwickshire. (Homerking)
  • Režisér Tom Shankland získal zvláštní uznání na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasia v roce 2009 za profesionální přístup k dětským hercům. (Homerking)

Reklama

Reklama