Reklama

Reklama

Děti

  • Velká Británie The Children (více)

Důmyslný nízkorozpočtový horor britské provenience má ve svém klaustrofobním režisérském pojetí, jež mnohé nechává na divákově představivosti, ty nejlepší předpoklady stát se kultovním. Vyvolá vzpomínky na veškerou krvelačnou drobotinu svých předchůdců, od Městečka prokletých po Barbarellu, přesto si dokáže uchovat jedinečnou příchuť. Dvě středostavovské rodiny tráví vánoční svátky s příbuznými v odlehlém venkovském stavení, ale ani veškeré objímání a demokratičnost vzájemných vztahů nedokážou zakrýt skutečnost, že se mezi rodiči a jejich třemi dětmi vyvíjí znepokojivé napětí (jako když dívku v pubertálním věku začne fyzicky přitahovat její strýc). Už druhý den je v chování dětí něco opravdu podivného, nastupují první záchvaty zlostného násilí, které postupně vyústí až ve vraždu. Když se rodiče zdráhají děti za cokoli potrestat, natož aby uvěřili, že jsou schopny zabíjet, situace se dále zhoršuje. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (333)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Maso, maso a to som mal (a stále mám) voči vraždiacím deckám silné predsudky. Shankland chvalabohu nepsychologizuje, nevysvetluje, zato oveľa viac tlačí na pílu. Celý čas som si vravel, ako to má chalan krásne pod kontrolou. Akoby vytrhnuté z hororového šlabikára. Nič prevratné, ani originálne ale všetko osvedčené aplikované za jedničku z tučnou hviezdou. 85% ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nejuječenější horor, jaký jsem kdy viděl. V první polovině filmu neustále pištěly děti, v druhé polovině dospělí. I když je to spíš béčko, tak díky poněkud bizarnímu námětu je to docela úchylná zábava, obzvlášť pokud nemáte rádi děti. A za vytetovaného andělíčka z obalu Ágaetis byrjun na břiše jedné z postav dík! ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Horor, který doluje z dětského hororového potenciálu maximum. Ale na můj vkus až moc tlačí na pilu. Vychcaná kombinace střihu a hudby ústí v to, že to dokáže znepokojit téměř úplně vším a v jakýkoli moment, ale podle mě to chtělo trochu víc citu, šetřit s tím. Zkrátka takhle to vyvolává uměle huštěnou a vypsychovanou atmosféru, která je ale často spíchlá z 'ničeho'. Nevím, snad je jasný co tím myslím. Do půlky jsem to ale žral a sáňky byly super:) I přes ten z mého pohledu zásadní mínus je to zajímavý horor o tom, jak se malý spratci změní v pořádně velký kurvy. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrý horor, asi by stálo za to podívat se na to ještě jednou. I když tam jsou roztomilé děti a snížek, tak atmosféra je občas hodně pekelná. Tohle se Britům povedlo, ten konec jsem sice nějak nepobral, ale jinak je to horor na úrovni a jak říkám, druhé zhlédnutí možná přinese hvězdičku navíc. 65% ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Film Děti aneb S tebou mě nebaví svět je velice vypečená rodinná podívaná. Malí rozmazlení smradi jsou pozoruhodně nesnesitelní už když se těší pevnému zdraví a co teprve když onemocní. Místo aby způsobně fňukali a byli protivní jako ostatní děti, začnou zvracet a terorizovat zahrádkářským náčiním své milující rodiče. Pouze ten čtyřletý chlapeček s nůžkami v malé ručce byl opravdu okouzlující a kdyby mu nerozpárali střepem bříško, jistě by dojal maminku rozkošně dětským vyznáním: Cejtim tu tvou... píču! No nic, jsem věru rád, moje holčičko, že jsi tak hodné a v křesťanské lásce vychované dítě a když mi slíbíš, že už nestrčíš morčátko do mikrovlnky a nebudeš mlátit tatínka traverzou do obličeje, tak tě dokonce odvážu z vodítka u pumpy na zahrádce. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Tom Shankland získal zvláštní uznání na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasia v roce 2009 za profesionální přístup k dětským hercům. (Homerking)
  • Film byl natočen v Cookhill Priory, bývalém cisterciáckém klášteře, a v nedalekých vesnicích Cookhill a Alcester v anglických hrabstvích Worcestershire a Warwickshire. (Homerking)

Reklama

Reklama