Reklama

Reklama

Děti

  • Velká Británie The Children (více)

Důmyslný nízkorozpočtový horor britské provenience má ve svém klaustrofobním režisérském pojetí, jež mnohé nechává na divákově představivosti, ty nejlepší předpoklady stát se kultovním. Vyvolá vzpomínky na veškerou krvelačnou drobotinu svých předchůdců, od Městečka prokletých po Barbarellu, přesto si dokáže uchovat jedinečnou příchuť. Dvě středostavovské rodiny tráví vánoční svátky s příbuznými v odlehlém venkovském stavení, ale ani veškeré objímání a demokratičnost vzájemných vztahů nedokážou zakrýt skutečnost, že se mezi rodiči a jejich třemi dětmi vyvíjí znepokojivé napětí (jako když dívku v pubertálním věku začne fyzicky přitahovat její strýc). Už druhý den je v chování dětí něco opravdu podivného, nastupují první záchvaty zlostného násilí, které postupně vyústí až ve vraždu. Když se rodiče zdráhají děti za cokoli potrestat, natož aby uvěřili, že jsou schopny zabíjet, situace se dále zhoršuje. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (333)

Matty 

všechny recenze uživatele

Některé dětské hry taky nechápu. 60% Zajímavé komentáře: kiddo, ScreamJay, Le_Chuck, Abiosis, Gardenboy ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě povedený tísnivý atmosférický horor o tom, co se stane, pokud se působením neznámého parazita stanou z otravných malých parchantů otravní malí a hlavně životu nebezpeční parchanti. Původně jsem čekal tak trochu vykradačku loňského (a taktéž britského) Eden Lake, avšak naštěstí The Children berou tento námět z úplně jiného konce. Příběh má sice nějaké logické díry, ale téměř po celou dobu sledování jsem byl vyloženě napjatý, v silnějších místech dokonce příjemně postrašený. Atmosférou mi to připomnělo takové klasiky jako Who Can Kill a Child?, nebo The Brood - což je pro film snad dostatečné doporučení. 85% Horror movie of the year ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zmysel to veľmi nedávalo, ale hororové remeslo je to parádne. Vynikajúci strih, dobrá kamera, priam nátlakové napätie. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Žánrová lahůdka, která nemá na kilometry daleko obdoby. Těžko říct, zda-li je režisér génius nebo magor, ale styl, jakým kočíruje malé zabijáky, je naprosto dokonalý. Vánoční nálada bere za své u rodinného oběda, kdy se poprvé bodne vidličkou a od té chvíle Shankland sbírá už jenom plusové body. Něco tak nervózního a fyzicky nepříjemného jsem neviděl léta. V momentě, kdy se divák povznese nad otázky ‚proč a jak?‘, musí zákonitě UVĚŘIT tomu, že toho ty děti jsou schopné, stejně tak jako rodičovské pohnutky jsou pochopitelné. Rozdýchvám. 4 a ½. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tom Shankland .. Děti jsou (posedle) zlé. Předvidatelné britské béčko o zvracejících a vraždících dětech. Ovšem nedokázalo mě svým dějem vtáhnout, přiblížit postavám obětí, postrašit a proč to všechno je vlastně nezajímavé. Že nedorazí přivolaná policie a záchranka ani za půl dne je škoda řešit. Ocenit jde tak maximálně vedení dětských herců. V této kategorii mladistvých vrahů radši sáhnu po Eden Lake nebo ještě lepší Orphan. Ty mají smysl. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Ja som sa normalne bala :D V zivote ma snad nic tak nevystrasilo, respektive mi nebolo tak hrozne neprijemne, ako pohlad tych deciek, ta mraziva hudba a metody, ktore si zvolili na vrazdenie... Fujtajbl... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Takhle se normálně nechová..... Dvě rodiny, jeden dům, 4+1 dětí a rodiče, kteří si to chtějí užít. Otázka nestojí: ,,Ke komu se připojí ta JEDNA u dětí, ale KDO TOHLE PŘEŽIJE?“ Podivný chování, předvídatelnost děje a čekání 55 minut na krátké běsnění, aby konečně všem došlo: KURVA, TADY ASI PŮJDE O KEJHÁK! Sorry, vlastně všem ne! Tak to prostě v hororech chodí. ,,Ty vole Shanklande, hlavně netoč dvojku a někdy mrkni na Ils !“ Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Miluju děti od krve. 2.) Malej má nějakou virózu. 3.) Rád koukám na krev na sáňkách. 4.). Hledám důvody pro antikoncepci. 5.) Žiju s předsudkem, že bych nedokázal zabít vlastní děti. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tento film bych povinně pouštěl budoucím matkám a nebo slečnám, kteří uvažují o tom, že místo práce, raději budou na mateřské!!! Já sám se chopím iniciace a film půjčím v práci mým kolegyním. Aby si uvědomily, že že mít parchanta, není to nejdůležitější na světě a že se taky může vše obrátit proti nim. Protože tento horror se moc neliší od reality. Stačí koukat na zprávy a číst Blesk. Bezdůvodně se neuvažuje o tom, aby se u trestu snížila věková hranice! OBSAH: Akce filmu se odehrává během Vánočních svátků. Dvě zpřátelené rodiny se vydají na společnou dovolenou do pronajatého domku. Jejich pohoda se změní v okamžiku, kdy jedno z jejich dětí onemocní zvláštní nemocí a začíná brutálním způsobem vzdorovat svým rodičům.... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Dvě rodiny se sjíždí na oslavu zimních svátků, jen aby zjistily, že jejich děti jsou nějaké divné. Zpočátku to vypádá na další poloamatérskou slátaninku, ale už po deseti, dvaceti minutách se objeví atmosféra, která vydrží až do krvavého konce. Příběh o tom, jak malé děti chytí nějaký zvláštní moribundus, který je donutí podat si své rodiče má koule (zabíjení dětí), napětí (proč to všechno) i strach. Ne všechno se možná vyřeší přesně podle vašich představ, ale rozhodně byste něměli tenhle kousek minout. Už jsem ho viděl dvakrát a jsem nadmíru spokojený. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Horor, který doluje z dětského hororového potenciálu maximum. Ale na můj vkus až moc tlačí na pilu. Vychcaná kombinace střihu a hudby ústí v to, že to dokáže znepokojit téměř úplně vším a v jakýkoli moment, ale podle mě to chtělo trochu víc citu, šetřit s tím. Zkrátka takhle to vyvolává uměle huštěnou a vypsychovanou atmosféru, která je ale často spíchlá z 'ničeho'. Nevím, snad je jasný co tím myslím. Do půlky jsem to ale žral a sáňky byly super:) I přes ten z mého pohledu zásadní mínus je to zajímavý horor o tom, jak se malý spratci změní v pořádně velký kurvy. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle bude hodně kontroverzní záležitost ... Můj osobní pocit je, že tento film má hodně co do činění se starou a neznámou raritou Devil Times Five, který vznikl již v roce 1974 a třeba se jedná i o jistý tajný "remake". Každopádně atmosféra filmu navozená špičkově, mrazivost od samotného začátku a neřekl bych, že se jedná ani o horror, jako spíše o skutečně hodně mrazivý thriller. Velká chalupa na zimní dovolenou, zasněžené okolí pro spoustu zimních radovánek, několik dětí a spousta spratků asi jako ve filmu "S tebou mě baví svět" ... Jenomže tohle je pravý opak. Děckám žačně být blbě, začnou kašlat, blejt, naříkat, fňukat, vztekat se, být pomalu ale jistě agresivní až se film rozpoutá v naprosto nekontrolovatelný chaos a šílený boj dospěláků o holé životy ... ale i životy svých dětí. Děti kolem 5 - 6 let, řeknete si čím můžou být nebezpečné ... Právě tím, že ve své chorobě chvíli pláčou a chtějí svého rodiče obejmout a jakmile ten vyměkne a vezme ho do náruče, dostane střepem do oka apod. Děti mají odporné, bledé pohledy, kruhy pod očima a jsou naprosto nevyzpytatelné. A co je pro rodiče milejší? Životy svých dětí nebo životy vlastní? Odpověď je jasná, takže výsledkem není zdaleka žádný boj o vlastní životy proti nakaženým spratkům, ale totální psychologický teror jak pro rodiče, tak pro nezvyklého diváka (mnozí by se měli připravit na scény, které zřejmě ve filmu NIKDY neviděli!!). Absolutně špičkově je zvládnuta kamera, to je prostě bomba. Naopak naprosto příšerný je střih a minimálně zabrané goreefekty, které divák vidí možná vteřinu, dvě ... Osobně mne film zas tolik nenadchl, myslím, že jisté hranice by měli filmaři mít a využití malých capartů pro šokování a strašení diváka, je v tomto filmu vyloženě samoúčelné. Srovnání s Eden Lake (2008) není v tomto případě vůbec na místě, to je úplně jiná liga. Tady se jedná o dosti samoúčelný, velmi mrazivý, napínavý a celkově brutální počin, ke kterému se bude každý stavět asi trochu jinak ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další britská odpověď na otázku, jaká generace dětí tam u nich převládá. Po vzoru Eden Lake staví haranty do pozice nelítostných zabijáků a jejich rodiče jako oběti. Jenže tohle nejsou teenageři, to jsou šestiletí psychopatičtí vrazi uvnitř křehké a nevinné skořápky, kteří se nakazili nějakým svinstvem, co u nich vyvolává neskutečnou agresi. Děti zabijejí rychle, vynalézavě a účinně. Nenechte se zmýlit prvními 20 minutami, posléze je to opravdu nervydrásající podívaná, která do svého konce neutichne. S obětmi jsem soucítil a na druhou stranu jim nadával, jaký jsou to slepí idioti. To u každého filmu ale nedělám. Tenhle thriller mě opravdu dostal a další jeho zkouknutí bude povinnost. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Po krátkém trochu nudném začátku následuje výborný napínavý hororek se skvělou atmosférou a neobvyklým nápadem - jak má rodič uvěřit, že ty malé sladké děti jsou ti krvaví vrazi. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Skvělý build up, ale to je tak vše. Někdy jsem nechápal, jestli mají mít děti nějaké nadpřirozené schopnosti (rozhodně jsou v několika scénách nepřirozeně fyzicky silné), stejně jako mi unikalo chování všech dospělých. Ale přemýšlení hrdinů asi nemá smysl řešit u filmu postrádajícím základní motivace pro všechny činy všech postav. Možná jde o záměr, ale takový záměr je poněkud moc jednoduchý. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Tyhle dětské horrory (rozuměj = horrory s dětmi, ne pro děti) mají potenciál už od dob, co je starý Bradbury vynalezl. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Měl jsem větší očekávání, než jak to nakonec dopadlo, ale i tak je to docela dobrej horor, ve kterým až nečekaně dobře působí ty vraždící děti, který hrajou uvěřitelně a někdy vypadaj i nebezpečně a neni to natočený takovým tim trošku béčkovým způsobem jako třeba Kukuřičný děti, druhá věc ale je, že dospělý postavy se zase chovaj občas docela debilně a nechávaj si těma 5ti letejma dětičkama až moc lehce ubližovat ()

Reklama

Reklama