Reklama

Reklama

Děti

  • Velká Británie The Children (více)

Důmyslný nízkorozpočtový horor britské provenience má ve svém klaustrofobním režisérském pojetí, jež mnohé nechává na divákově představivosti, ty nejlepší předpoklady stát se kultovním. Vyvolá vzpomínky na veškerou krvelačnou drobotinu svých předchůdců, od Městečka prokletých po Barbarellu, přesto si dokáže uchovat jedinečnou příchuť. Dvě středostavovské rodiny tráví vánoční svátky s příbuznými v odlehlém venkovském stavení, ale ani veškeré objímání a demokratičnost vzájemných vztahů nedokážou zakrýt skutečnost, že se mezi rodiči a jejich třemi dětmi vyvíjí znepokojivé napětí (jako když dívku v pubertálním věku začne fyzicky přitahovat její strýc). Už druhý den je v chování dětí něco opravdu podivného, nastupují první záchvaty zlostného násilí, které postupně vyústí až ve vraždu. Když se rodiče zdráhají děti za cokoli potrestat, natož aby uvěřili, že jsou schopny zabíjet, situace se dále zhoršuje. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (333)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tohle netočila Poledňáková ani nejde o britskou odpověď na S tebou mě baví svět, ač by se to v určitých chvílích zdálo. Už úvodní tiulky se záběry lesa a pochmurnou hudbou jak od Carpentera napovídají, že o komedii rozhodně nejde. Jakmile se spratkové chopí iniciativy a začnou důmyslně likvidovat dospělé, jde veškerá legrace stranou. Oceňuji už vůbec natáčení s dětmi, které bylo jistě náročné a během něhož museli být ti parchanti každou chvíli na zabití. A naučit je, kam správně říznout a jak vrazit tužku do oka, nu, nechtěl bych být trpělivým režisérem. Ano, jedna scéna připomene tvrdě Městečko prokletých, ale to vůbec nevadí. Napínavá jízda s malými vrahouny až do šťavnatého konce... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrý horor, asi by stálo za to podívat se na to ještě jednou. I když tam jsou roztomilé děti a snížek, tak atmosféra je občas hodně pekelná. Tohle se Britům povedlo, ten konec jsem sice nějak nepobral, ale jinak je to horor na úrovni a jak říkám, druhé zhlédnutí možná přinese hvězdičku navíc. 65% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem poněkud větší odvaz a taky rychlejší spád, bez zbytečného natahování, když to má jen 84 minut. Dětičky mohly být ještě více creepy, strach z nich nešel a také občas to myšlení mohlo být blíž realitě. Jinak to ušlo. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Od horrorů nečekám žádnou duchaplnost, žádné velké duchovno a nakonec ani hlavu, ani patu, ale jen a pouze strašidelno a lekavo. Tady žádné velké moudro nebylo, strašidelno bylo tak trochu a lekavo minimálně. Přesto je ale téma zajímavé, protože mi dokazuje, že spratkům je lepší se vyhnout:-))) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Luxusní horor o vraždících dětech, ale mohl být o něco delší, utečete jako voda. Takových hororů víc a vůbec bych se nezlobil. Přestože jde o vyvražďovačku, tak aspoň o originální a tak často tenhle styl nevidíme.. 8/10 = 80% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Za atmosféru aj námet dávam palec hore, ale priblblé správanie postáv z celej naháňačky spravilo úplne neuveriteľné divadlo. Na scéne sa ako tak racionálne vedela správať iba mladá Casey (Hannah Tointon), a to je pri toľkom množstve dospelých skrátka na nič. Taktiež by ma potešilo, keby v priebehu hororového vyvražďovania riešili rozšírenie/vysvetlenie danej choroby – možno prostredníctvom TV, kde sa objasnilo, že nákaza zasiahla širšie okolie. Okolitému strachu by to dodalo väčší šmrnc no. Nebolo to zlé, ale mohlo to byť o dosť lepšie. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor útočí strašně podpásově na lidské emoce - máme tu zlověstné skřípivé smyčce jako hudební podkres, děcka s černými kruhy pod očima a hlavně myšlenku, že matka musí zabít své dítě a by přežila. Samotné zpracování je velmi předvídatelné. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Další vynikající antikoncepční počin. Několik rodičů vezme svých několik potomků v předškolním/školním věku v zimě na "chalupu", Ne, nemluvím o "expedici YDYKSEB". Veškérá vánoční pohoda zmizí rázem, když totiž jedné věkové kategorii rupne v bednách a začnou se starat o likvidaci té druhé. Film nemá ve směs žádný příběh, což jsem plně pochopil a bez problémů zanedbal, protože rodiče, chránící si život před svými vlastními spratky, asi nemají moc prostoru na nějaké další spekulování a přemýšlení (ikdyž ve výsledku by asi mohli přemýšlet, kde se stala chyba). Dávám plný počet a doporučuju ještě drsnější podívanou Eden Lake. Naopak k vyrovnání skóre poslouží podobně "kontroverzní" snímek Baby Blues. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Slušný horor o deťoch, ktoré sa čímsi nakazia a začnú preto poľovať na rodičov. Avšak, podľa niektorých komentárov, to na kultovú záležitosť nevidím. Snímok síce zdobí perfektná, miestami pekelne mrazivá atmosféra a je to napínavé ako guma od trenírok, ale kvalitu často zráža imbecilné chovanie sa rodičov. To sa proste nedalo prekúsnuť, bolo to totiž dosť zlé. Záver s deťmi, ktoré prídu od ktohovie kade a práve v tom čase bol tiež divný. Nadpriemer s odretými ušami a len vďaka výbornej atmosfére. 70/100 ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Wow. Neviem ako inak by som mal čakať koment na tento film. Ďalší dôkaz toho ako európska produkcia valcuje tú americkú aj bez miliónových rozpočtov... vystačia s s jedným a to s atmosférou. Napätie by sa dalo krájať a nielen dejom, ale už spomínanou atmosférou mi to pripomenulo Cronenbergove The Brood. Miestami som až nedýchal a len čo čakal čo z tých deciek ešte môže vystať. Som rád, že sa rejžo vyvaroval akémukoľvek nezmyslu(i keď mi nedalo, že žena s kutáčom v ruke sa nevie postarať o dve sopľavé(doslova) decká a potom aj so zlomenou nohou šoféruje) to je len jedna vec, ktorú by som filmu vytkol. Inak je to mrazivý psycho film s nádherne napínavou atmosférou a scenériu snežnej krajinky :) U mňa 90% Ps: Nejde mi to hlavy, že tento človek natočil aj blbost W Delta Z. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jsou Vánoce, svátky klidu a míru. Pohledná Casey (Hannah Tointon) jede se svými rodiči a dvěma malými sourozenci navštívit své příbuzné, kteří také mají malé děti. To ještě nikdo netuší, že se zde rozšířil záhadný dětský virus způsobující u malých dětí zvýšenou agresivitu a vražedné choutky. Víkendový vánoční pobyt se změní v boj o přežití a místo vůně jehličí a cukroví je ve vzduchu cítit pach krve a sníh se brzy zbarví do ruda. Rozjezd tohoto hororu je pomalejší, klidně by se to obešlo bez té půlhodiny prázdných a zbytečných dialogů, ale pak se to rozjede a hned první incident, při kterém o život přijde jeden z dospělých, stojí za to. Představitelé dětských rolí se tváří pěkně zlověstně a dospělé role nehrají příliš známí herci, takže místy jsou herecké výkony zúčastněných poměrně autentické, ačkoliv film neusiluje o nějakou maximální realističnost. Je však zajímavé, jak se s rostoucí dětskou agresivitou vyrovnávali dospělí a jak se velmi rychle měnily vřelé příbuzenské vztahy ve vzájemnou nenávist. To se scenáristovi a režisérovi v jedné osobě Tomu Shanklandu povedlo, ale mohl by ještě zapracovat na dialozích, aby nebyly tolik nudné, občas měl film potíže s tempem. Horory o vraždících dětičkách moc nemusím, ale tenhle britský horor byl jedním z těch působivých a napínavých, co bylo v této oblasti doposud natočeno. K malým dětem se příliš hezky nechoval. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Ladovská zima, děti a sáně... děti jsou saně, pusťte mě na ně!" Hra: sociologická nelogická vybíjená. Týmoví hráči: 4 nesympatičtí, nesvéprávní dospělí plus 4 ne vl. vin. šibnutí spratci. Lavička náhradníků: Casey, holka v rozpuku, maličko down a děsně otrávená z nuceného veselí při užívání Vánoc, svátků klidu, míru, rodinné pohody a zkrvavených sáněk. Jediná normální postava, o kterou jsem se mohl zpočátku bát, posléze bohužel i ona zkravkovatěla. Cíl hry: zabít zajímavý námět a děsně otrávit natěšeného diváka, čili mě. Výsledek utkání nerozhodně, domácí:hosté 3:3 Ačkoli, jak je na tom se zdravím náš opožděně chrčící tatínek s panenkou v bříšku? Ten byl náhodou fajn :-)). Za remízu jen jeden bod a sestup do druhé scenáristické ligy. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Co se týče gore scén, tak hodně nadprůměrný snímek. Poté co projedeme nudný a celkem zbytečný začátek dostaneme jatka, která jsou velmi dobře technicky zvládnutá. Jediné co mi vadilo, že vlastně nevsvětlili proč ti haranti začali zabíjet, jen že prý byli hodně nemocní. Jábych ty malé zmrdy zabil hned na začátku a byl by klid. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Pekné herečky (obe matky a hlavná hrdinka), nekorektnosť námetu dotiahnutá bez zábran do zdarného konca a rozumné a poučené narábanie so žánrovou konvenciou, veľmi málo (na podobné scenáre v tomto žánri) nelogickostí či schválností - to robí z tohto filmu nenápadnú ale potešiteľnú lahôdku pre fanúšikov. V kine Prameň v Trenčianskych Tepliciach na ArtFilmFeste 2011 sa ich myslím rozhodne zopár našlo. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Horory, kde vraždí děti a ještě k tomu z Anglie, ale tohle je velká výjimka. Čtvrtá hvězda za Hannah Tointon. Doporučuji, solidní snow Horor. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, originální a těžko popsatelný film, který sice je svým způsobem horrorem, avšak děsí diametrálně odlišným způsobem, než na jaký sme zvyklý. Více než strach poutá film těžko odhadnutelným vývojem, který vyplývá z dětské nevyzpytatelnosti a těžkých rozhodnutí, před která jsou postavy stavěny. Perfektní spád, solidní střih a dokonalá vyšperkovanost každé jedné scény dělá z filmu svěží horror, přestože vás po něm noční můry nechají spát. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale jo film o vraždících dětech jsem neviděl hodně dlouho a tak jsem byl celkem natěšenej. Pravdou však zůstává že na větvi jsem vysloveně nebyl a nějaké extra překvapení typu Orphan se nekonalo. Nicméně film mě celkem upoutal, sice začátek sází spíše na seznámení postav a na atmosféru, a tak jsem se celkem nudil, ne že bych čekal hned jatka ale ty postavy mi celkově přišly nesympatický a nudný. Pak se film rozjel a děti začaly vraždit. Upřímě bych nějaký děti zabil hned na začátku protože takovýhle parchanty by svět pohledal. Poté co jsou děti nakaženy či co to s nima bylo to je jiný kafe, moc se s dospělíma nesraly a některý scény byly celkem drsné. Líbilo se mi že i děti umíraly, ne nemyslete si že jsem nějakej uchyl, ale líbilo se mi jak byly ty šance vyrovnané. Děti jsou lehce nadprůměrná podívaná která zachraňuje především ona syrovost. A proto dávám ty 4*. Sice slabší ale přece. ()

Reklama

Reklama