Reklama

Reklama

Klape jim to dokonale, i když jeden problém tu přece jenom je. Emmanuel chce dítě, Philippe ne. Emmanuel se však rozhodne, že své přání prosadí. Ale jak si pořídit dítě, když jsou oba chlapi?  Francouzský scenárista a režisér Vince Garenq natočil komedii o dvojici gayů, z nichž jeden touží po dítěti a druhý je odmítá. Čtyřicátník Emmanuel je pediatr, který žije v ideálním svazku s právníkem Philippem. Jediné mu však k dokonalému štěstí přece jenom chybí - dítě. Jenže Philippe, jemuž život vyhovuje takový, jaký je, adopci odmítá a homosexuálním párům ji navíc neumožňují ani francouzské zákony. Proto se Manu rozhodne, že bude situaci řešit bez ohledu na svého partnera. Hodlá totiž najít náhradní matku, která by mu vytouženého potomka porodila. Argentinská kráska bez dokladů Fina by mohla být pro tuto „práci“ ta pravá, dívka však požaduje protislužbu - sňatek… V hlavních rolích Lambert Wilson, Pascal Elbé a Pilar López de Ayalová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

blackrain 

všechny recenze uživatele

První film, po jehož shlédnutí jsem nevěděla, co mám napsat za komentář. Nestává se mi totiž často, abych nedokázala vytvořit alespoň jednu srozumitelnou větu, jednu větu, která by vystihovala moje myšlenky nebo postřeh o filmu. Chtěla jsem toho tolik napsat, ale najednou jsem nebyla schopná myslet na to, aby měl kometář hlavu a patu. Napadali mě jen samé blbosti. Nebylo to tím, že bych byla konsternovaná tématikou, na které je příběh postaven a nebylo to ani tím, že by mě tohle štvalo. Nad tím už se ani nepozastavuju. Před pár lety jsem radikálně změnila svoje názory, takže jsem k některým věcem hodně tolerantní. Uložit komentář k ledu jsem nepovažovala za vhodné. Tak, kde začít? Fajn.Vezmu to tedy od začátku. Žánr komedie je v tomto případě trošku mimo, ale byly i okamžiky, kde jsem se pousmála. Spíš se nám tu rozehrává lehké drama, příběh ze života. Manuel a Filip žijí ve spokojeném svazku. Manuelovi však k úplné spokojenosti něco chybí. Chce dítě, ale adopce homosexuálům není umožněna. Po krátké úvaze se Manuel rozhodl pro možnost, že dítě odnosí náhradní matka jako je to u neplodných párů. Jako adeptku si vybral Fínu, které naboural s přítelem auto. Ta na všechno přistoupí v případě, že si ji Manuel vezme a zajistí jí tak legální pobyt ve Francii. Všechno je samozřejmě ošetřeno smlouvou. Situace se trošku zkomplikuje, protože Fína se do sympatického Manuela zamiluje. Fína Manuelovi a Filipovi porodí holčičku. Film končí typickým hollywoodským koncem, ale tady je docela na místě. Když přehlédnu některé okolnosti, byl by z Manuela a Fíny dokonalý pár. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý námět na film...Čistou náhodou se seznámí párek gayů s cizinkou Finou, které právě vypršelo vízum ve Francii. Pár má problémy s tím, že jeden z nich chce mít děti a druhý nechce a díky tomuto rozpornému názoru se rozejdou. Emmanuel se začne scházet s Finou a protože ona nemá kde bydlet nabídne jí bydlení u něj. Sbližují se a po testech zjistí, že Emmanuel je neplodný tak požádají jeho bývalého přítele o dárcovství....Konec byl bohužel dosti předvídatelný a znát takovou ženskou, která s klidem opustí své dítě, jelikož neví co chce tak bych jí dala pár facek. ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Originální vztahové drama odehrávající se v malebných pařížských kulisách, vypovídající o stále aktuálním tématu adopce gay páry (či singles). Nechybí mu klasická francouzská elegance a šarm. Lambert Wilson, kterého si pamatuju jen jako afektovaného záporáka z Matrixu nebo Catwoman, mi byl poprvé sympatický a skvěle mu přihrává i půvabná Španělka Pilar López de Ayala. Nadprůměrná podívaná pro deštivé sobotní dopoledne. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Príbeh bol zaujímavý a možno aj na zamyslenie, ale okrem niektorých až nereálnych reakcií okolia mi vadili aj časové nezrovnalosti, kedy v priebehu dvoch týždňov (pozor nasleduje SPOILER) došlo nielen k testom na neplodnosť ale aj k umelému oplodneniu a následnému uspešnému otehotneniu...nuž neviem, ale to už bolo na mňa veľa! ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Ale proč ne? Komedie to rozhodně není, jenže kolikrát se distributoři seknou? (Pochybuju, že některé filmy vůbec vidí.) Žádné zkarikování postav, jen příběh člověka, který má svůj sen a hodlá pro jeho splnění udělat cokoliv. Samozřejmě, příběh nepočítá s dalšími komplikacemi, všechno prakticky jde jako na drátkách - ale upřímně řečeno jde o odraz doby. Kdoví, za dvacet let možná nikoho nenapadne takový příběh natočit, tak, jako by dnes v USA nikdo netočil Hádej, kdo přijde na večeři. (Podotýkám, že nepatřím ke čtyřprocentní menšině.) ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama