Reklama

Reklama

V novém zpracování filmové klasiky Stephena Kinga z roku 1984 uvidíte Burta a Vicki, kteří společně cestují a neustále se přitom hádají. Během cesty se jim nedopatřením podaří srazit autem malého chlapce. Burt si však všimne, že dítě už mělo předtím podříznuté hrdlo a rychle umírá. S tělem v kufru se dvojice spěšně vydá hledat pomoc do Gatlinu v Nebrasce. Netuší však, že právě v tomhle městě si děti vytvořili zvláštní náboženský kult, nikdo z místních se nedožije více neţ devatenácti let a všichni následují osmiletého proroka Issaca. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Kukuřičné děti jsem viděl kdysi jako malý kluk ve staré verzi. Byla sice hrozná, ale pořád lepší než tato. Marné dialogy, kterých bylo až příliš na to, aby byly vůbec děsivé, mi doslova rvaly uši. Nevím, jestli je to stupidním českým dabingem, nebo je pes zakopaný někde jinde. Nejspíš někde uprostřed kukuřičného pole. Z nostalgie 10% ()

sidzej odpad!

všechny recenze uživatele

Keby som pred 3 dnami nevidel original mozno by som 1* udelil ale takto ani nahodou. Priserny remake s odstrasujucim obsadenim (zlata Linda Hamilton), mizernou atmosferou, amaterskou kamerou a reziou. Nehovoriac o uplne prerobenom wtf konci ktory tento televizny nepodarok posiela do samotneho odpadoveho dna. 15% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Little horrorfans, keep yourselves from Children of the Corn, Amen.“ (1 John 5:21). Levně vypadající i působící remake levně vypadajícího a působícího filmu. Nevím, jaká tvůrčí nutkání autory vedla, ale jejich úsilí bylo zbytečnější, než domov důchodců v Gatlinu.. Tomu městu už beztak nepomůže ani Šabatová s Barnevernem. Doporučuji spálit plodiny na okolních polích a v rámci osevního sledu zasít nějakou teplomilnou dvoudomou rostlinu, co by těm nezletilým nezbedům pomohla k návratu na cestu mírumilovnosti. Děti konopí by srpy určitě odložily.. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jedná sa v podstate o skoro do bodky verné spracovanie knižnej predlohy. Verné a rutinné. Tvorcovia filmu síce odviedli relatívne slušnú remeselnú prácu pri adaptácii celkom dobrej poviedky, ale výsledok je k smrti priemerný. Aký má význam točiť film presne tak, ako bol pred tridsiatimi rokmi napísaný (v tenučkej poviedke!), pred 25 rokmi nakrútený a potom x-krát zopakovaný v pokračovaniach? Tridsať rokov opakovať ten istý trik sa nedá. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Potěšující na filmu je fakt, že se na scénáři podílel Stephen King, takže to ani tak nemusí být klasický remake staršího filmu, jako spíše nové zpracování původní povídky. Od které se to ale, stejně jako první film, trochu liší. Což je trochu logické. Je tu povedená povídka, je tu filmové zpracování, tak proč to omílat přesně dokola. První půlka mě docela bavila, vlastně než hlavní manželský pár dojel do Gatlinu, tak mě to bavilo hodně (Kandyse McClure je výborná, půlku času, co byla před kamerou, jsem přemýšlel, jestli je vůbec hezká nebo ne, každopádně je hodně zajímavá a svou roli zahrála dobře). Manžel se chová jako idiot, ale to myslím, že je průvodní jev, protože to tak je i v povídce i v prvním filmu. Jakmile se děj dostal do ulic Gatlinu a kukuřičného pole, uhne od původní předlohy, a začalo mě to docela nudit. Připadlo mi, jako by si s touhle částí nikdo nevěděl rady, počínaje scénáristou a režisérem konče a tak se v tom jen bezduše plácali jak moucha v průjmu. Trochu zajímavé to začne být zase až od okamžiku oplodnění v kostele (zajímavá novinka). Takže? Solidní průměr, který si někdo, kdo nezná literární předlohu (jak rád bych žil v domnění, že nikdo takový neexistuje) nebo původní filmové zpracování, může docela i užít (třeba pro jeho občasnou drsnost - přeci jenom, jsou to jen děti, že ano). 2,5* ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama