Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hoffman (Costas Mandylor) pokračuje v krvavém odkazu svého mentora Jigsawa (Tobin Bell), jenž před léty celou zvrácenou hru odstartoval. Kdo si pro tentokrát zaslouží bojovat o svůj život? Jaké hračky čekají na ne zcela nevinné oběti? A hlavně, řekl už mrtvý Jigsaw své poslední slovo? Jednu z rolí v šestém dílu slavné krvavé série získala vítězka soutěže Scream Queen hudební stanice VH 1 Tanedra Howard. Název soutěže odkazuje na titul scream queen, který kdysi nosila herečka Jamie Lee Curtis za účinkování v hororech jako Mlha nebo série Halloween. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (531)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po problematickém čtvrtém a pátém dílu takřka neuvěřitelně milé překvapení. Saw VI samozřejmě opět ždíme originální první díl, nicméně příběh je konzistentní, bez extra velkých logických děr, dává smysl jak samostatně, tak i v kontextu předešlého - a tentokrát by se v ději neměl ztratit ani ten, kdo předchozí části neviděl vícekrát než jednou. S flashbacky se to nepřehání, jeden navíc dává poměrně důležitý nový pohled (konkrétně na závěr trojky). Výběr nových herců se také povedl (taková dřeva jako ta pětice v pětce zde budete hledat marně), a i změna režiséra byla dobrým tahem - fakt jsem se nestačil divit, jakou sílu pod Greutertovým vedením některé scény mají, a to nejen co se brutality týče, ale i z emočního hlediska (zázrak!). Postavám se zkrátka dá konečně znovu věřit, nepůsobí, jako by jim to, že se ocitli "ve hře", vůbec nevadilo. Pointy neohromí (jedna z nich je jasná de facto od začátku), ale potěší - Saw se znatelně pohnulo kupředu. Vzhledem k úplnému závěru se dá celkem jasně odhadnout, co bude náplní sedmého dílu, a kdyby se tvůrci odhodlali i ke změně žánru (k čemuž to, kdo a jak přežil, celkem logicky vede), mohlo by to do celé série vnést tolik potřebný svěží vítr. I když tím byl - svým způsobem - již díl tento. Ti, co podlehli módní vlně nadávání na Saw, budou zcela jistě nadávat dál, ale pro fanoušky bude šestka potěšením. Mé pořadí oblíbenosti: S1, S2, S6, S3, S4, S5. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co čekat od filmu, který si už pošesté jede podle dávno nalinkovaného mustru, ale protentokrát tomu nelze upřít fakt, že po x dílech se poprvé jde v rovině celistvějšího příběhu, který sice opět otáčí některá moudra z minula o 180°, ale dělá to s překvapivě uvědomělou okatostí a důrazem na klišé, až mě napadá, jestli to nemá být schválně. Paradoxně mi tak na snímku vadí jeho moralistický podtext, ve kterém jsou trháni na kusy zaměstnanci jedné überzlé, vykořisťovatelské a nehumanistické pojišťovny. Samostatně nefunkční, ale v rámci série jednoznačně posun nahoru, poprvé od ‚dvojky‘. Lepší 2*. PS: V sedmičce chci vidět více nadhledu, prospěl by. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11miliónovTržby USA $27,693,292Tržby Celosvetovo $59,099,589Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Saw už trochu připomíná nekonečnou soap operu s krví místo mýdla. Neustálé natahování hlavního příběhu i postav se blíží svému konci, ale tím šestý díl nebude. Šestka je totiž kvalitní film a dokonce i horor. Gradace v závěru každého dílu byla vždy silná stránka série, ale tentokrát šestka přináší velmi dobré stupňování po celých 90 minut a závěr působí jen jako skvělá třešnička na dortu. Smrti mají "smysl", tempo, vše je provázané, flashbacky jsou vkusné a dovysvětlující. Možná jsou už trochu příliš ujeté a krvavé, ale takový je prostě Saw a je to zábava. Se sérií mám jen pár problémů. 1. Autoři stále rozvíjejí jednu původní postavu do všech stran, okolností a smyslů, 2. roční pauza mezi díly přináší sklerózu na všechny spojitosti:) 3. občas mění chytré morální dilemata za levné rádoby brutální nápady. Zatím poslednímu dílu však pomáhá i odstup od videoklipové střihu a filtrů a přechod ke klasičtější podobě filmu (Kevin Greutert odvedl skvělou práci). S čím přijde sedmička a proč tam nebyla ta sestřička z plakátů?:( PS: stížnosti že saw je moc brutální a krvavé jsou nemístné, když je to úmysl a v podstatě i poznávací znak:) to už můžete nadávat i na ty hloupé stroje "smrti"... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Keby nebolo toho priserneho televizneho looku, tretotriednych hercov, tak by cela seria snad nesla dole z kopca... Skoda, ze tie peniaze, ktore cela seria doteraz zarobila nemozu skoncit v rukach poriadnych a sikovnych ludi, ktori by este vedeli co to zachranit, lebo ved, co si budeme klamat, kazdy z nas sa tesi na dalsi diel... Ja rozhodne ano :) Uvidime, co prinesie lucky number sedmicka. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

The game comes full circle. A ono to tak opravdu je! Jsem spokojený. Velice. Nemyslím si, že samostatně jako film by šestka fungovala, je to dílek... puzzle. Krvavý. Ale ne detailně. Ne tak, že by se vám z něj udělalo špatně. Možná to bude uvolněnějším střihem, který snad už umožňuje i epileptikům se podívat... Je předvídatelný. Stačí se podívat na kousek, a je jasné, jak bude vypadat zbytek. Co je ale mnohem důležitější, dokonale padne na svoje místo, a dotvoří celý obrázek. Obrázek, na který pár magorů čekalo. Jste-li jedním z nich, přestaňte číst a jděte do kina. Jestli nejste... Tak zřejmě tenhle komentář stejně nečtete. 70% s příklonem ke čtyřem. Na truc ignorantům. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

John je mrtvý a jeho dílo je téměř u konce….. Hustý úvod sebepoškození za účelem přežití a hra ve které se z dravců stává kořist. Jigsaw se stále více stává Zorro mstitelem a já sleduju jen samou krev a poslouchám stejný řev. Něco jako tvůrčí myšlenka? Té se asi dočkáme v sedmičce. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jste pojišťovák. 2.) Chcete vědět, jestli je víc půlka břicha nebo ruky. 3.) Hledáte důvody, proč si vážit života. 4.) Stále jste nepřišli na to, kdo nastoupil na ,,Skládačkovo“ místo. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Charlie Clouser: 1. In Ashes They Shall Reap ,2. The Last Goodbye ,3. Reckless Abandon ,4. Your Soul Is Mine ,5. Warpath ,6. Code of the Road ,7. Genocide / Saw VI Remix ,8. Ghost in the Mirror ,9. The Countdown Begins ,10. Still I Rise / Saw VI Remix ,11. Dead Again ,12. Dark Horse ,13. Cut Throat ,14. Never Known ,15. Roman Holiday ,16. The Sinatra ,17. Lethal Injection ,18. More Than a Sin , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tahle hra se tedy pořádně zadrhla. Pasti už nejsou ani tak efektní, jako spíš nudné a předvídatelné, Jigsaw se stal vyšeptalým maskotem a pokus o komplexní zápletku otravuje. Těch pár kousků skládačky by se dalo složit během pár minut a nic by mi nechybělo. A znovu navazovat v šestém díle souvislosti složitě šroubované ve třetím či čtvrtém už zavání ostudou. Víceméně mě ale tohle zklamání mrzí. Takhle zbytečně vyhlížející díl si závěrečný pocit uzavření snad ani nezaslouží. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Poisťováci, poisťovne, poistky, nelezte na skálu, jež je hodné vysoká. Asi to všetci poznáme: kým musíme platiť, je dobre, ale len čo od poisťovne niečo chcete, často, hoci nie vždy, ale väčšinou, sa musíte obrniť obrou dávkou trpezlivosti. A nejeden raz to dopadne tak, že sa dozviete, že ste si to celé roky platili úplne zbytočne, pretože práve na to, čo sa vám stalo, sa vaša poistka nevzťahuje. Po svojom sa s týmito osobami rozhodol vysporiadať Jigsaw, takže Saw 6 okrem rozvíjania dejovej línie v prítomnosti hojne siaha i po flashbackoch. Už to ale vážne nebaví a asi jediné, čo tomu zostalo, sú drastické pasce. Pretože kvalitné postavy to ozaj nemá. Ani dialógy, ktoré by sa dali počúvať. No a scenár? V tom sa určite ťažko orientujú už i fanúšikovia série (resp. si šestku musia pozrieť viackrát po sebe, aby všetko pochopili). Je to na môj vkus už až príliš zamotané a všetky tie twisty na mňa už do značnej miery začínajú pôsobiť absurdne. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Ač poměrně zarytý fanda série (proboha, vážně už je tohle šestý díl?!) musím bohužel konstatovat, že tenhle zářez do ozubeného kola skládačky se příliš nepovedl. Při sledování úvodní scény, ve které si černoška řeže ruku jsem si regulérně myslel, že koukám na další díl Scary Movie. Následující děj už přeci jen předvedl trochu lepší herce a nějakou tu zápletku, ale bohužel mi tentokráte scházel takový ten pocit, že tvůrci vkládají další dílek do pečlivě připravené skládačky. Až na několik okamžiků je šestka celkem zbytečná a, i když závěr naznačuje, že jsme ještě neskončili, opravdu nevím, kam dál se v tomhle bludišti vydat. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Je to furt dokola a tady šla navíc dolů kvalita i kvantita gore-scén ... Každopádně jedno se musí této sérii nechat, ten vygradovaný konec ... Možná už jen kvůli němu vždy hned koukám na další a další díl, když se kolem posledních 20 minut rozjede ta úúúžasná "saw-melodie", která začne gradovat a scény se začnou vršit na sebe jak skládačka, do toho mluví své proslovy a soudy Jigsaw, a vše se spojí v jeden někdy lepší, jindy slabší celek ... Každopádně to provedení tradičního závěru je od prvního dílu špičkové ... i když stále dokola ... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem nejmenší problém šestku dokoukat, film velice svižně odsýpá a dokonce mi to v několika momentech přišlo napínavé. Trochu mi vadí, že nebyl dodržen původní smysl a koncept Jigsawových her, tudíž, že by se mělo jednat o nápravu lidského myšlení a jednání a ne aby v pastích hynuli lidé, kteří jsou v nich v podstatě nevinně a navíc nemají ani pidimožnost rozhodnout o tom, jestli znovu uvidí Slunce anebo si v nějaké pasti ustelou na věčnost. Flashbacky celý příběh znovu posunou a mnohé osvětlí. Ad pointa: před šesti lety vstal uprostřed umývárny údajně mrtvý chlápek, ukončil hru, zabouchnul vrata a divákům vyschlo na dvě hodiny v puse. Pointy (nebo spíše vyústění) posledních dílů takový pocit překvapení již nepřinesly, avšak svým způsobem to jakýsi obrat vždycky je. A čím dál tím víc mám pocit, že společníků Jigsawa bude cca 40, protože vymyslet, promyslet, sestavit a připravit všechny testy a propriety k nim by jeden dva lidi prostě nedokázali. 11 miliónů dolarů(rozpočet)/54 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších dílů celé série. Když pominu originalitu, je největším problémem zcela nezajímavá dějová linka a zcela nulové napětí. Z propadliště se film vyhrabe jen díky slušnému konci. Jinak opět bezmezná brutalita a nic víc. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Saw VI by mohl působit jako chytrý film opředený filozofií, kdyby měl délku prvního krátkometrážního proma, jako celovečerní uměle nadstavované pokračování však stín tupé béčkovosti nepřekročí ani náhodou... Herci v čele s gumovým so called nástupcem Jigsawa jsou znudění, jejich charaktery šustí papírem a soutěží spolu jen o to, kdo si hysteričtěji zakřičí před svým peprným zánikem. Samoúčelnost brutalit je až do nebe volající, avšak naproti tomu lidská fascinace násilím znamená nikdy nehynoucí důvod pro tvorbu zvráceného umění (tedy nejen filmu)... 4/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Já se série Saw vždycky zastával. Myslím, že všechny díly (krom čtyřky) jsou minimálně průměrné horory, které nejde brát moc vážně, ale jde si je užít. Jednička byla promyšlená a do jisté míry chytrá. Od dvojky to šlo strmě dolů a teď už jsme jen u samoúčelného krvavého popcornu, ale opět si ho jde užít. Postavy se chovají stupidně, děj a styl je pořád o tom samém, ale jednou do roka se na to podívat mě stále neuráží. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Super, skvělé. Návrat SAW opět na 5* z mého pohledu. Trefné flashbacky, na „pilu“ velice dobře podaný příběh, klasicky výborné gore a dobře obsazení herci do nelichotivých rolí obětí. Příběh se zase velice znatelně doplnil. Zasloužených 90%. A teď si zase rok kecejte ty vaše „kidy!!“ „a kolik bude SAW? 33,55,99,3600?, To už je sedmička? atd….já se můžu jen smát ;-). Pořadí: SAW 1,2,6,5,4,3. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Slabší díl s až sebeparodickou úvodní scénou a Mandylorem xichtícím se celou dobu jako by měl v zadku narvanej pomeranč. U četných flashbacků s ultracharizmatickým Jigsawem Bellem si člověk opět posteskne, jak velká chyba byla ho oddělat. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Moc hezky zrežírovaný gore-fest, v němž není nouze o vyhřezlá střeva, uříznuté špeky, ani o usekané pazoury. Greutert se samozřejmě nemůže vymanit ze sračkoidnosti námětu a ještě mnohem blitkovatějšího scénáře, který nechal napopáté rozbřednout výbornou jedničku takovým způsobem, že Saw už nejenže NEDÁVÁ v jakémkoliv známém vesmíru smysl, ale zapomnělo i na Wanem daná pravidla, že každý člověk zodpovídá pouze za svůj osud. V Saw VI umírají bezdůvodně cizí lidé jen proto, aby tekla krev a teenageři a zvrhlíci tekli blahem. Ale i tak mám z "Pily" po dlouhatánské době radost, protože je na ní vidět, že nemusí pršet, stačí když kape. V tomhle případě solidní řemeslo, které se v labyrintu flashbacků a logických děr nejenže neztratí, ale vyjde z něj s hlavou na svém místě. Což je - při pohledu na většínu předchozích dílů - husarský kousek. 5/10 a za rok budeme za šestku ještě rádi, protože se jí patlal Hackl ani zdaleka nepřiblíží. ()

Reklama

Reklama