Reklama

Reklama

Život ochrnutého DJ se mění, když nečekaně objeví sílu duchovna a jeho léčebné dopady. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Janko666 

všechny recenze uživatele

Mno, hílujicího vozíčkáře, který dídžejuje v post-punkové kapele, se opravdu jen tak nevidí, takže o originalitě námětu pochybovat nebudeme. Taky bychom neměli pochybovat o Ruffalově talentu (zatím). Řekl bych, že s herci pracovat umí a má pár dobrých nápadů s kamerou. Konečná dvacetiminutovka trošku lapala po dechu, ale to spíš byla chyba scénáře. Zajímavé, jak si poradí s nějakou méně náročnou látkou. P.S. Laura Linney vypadala úchvatně i ve filmu. Škoda, že její postava už úchvatná nebyla. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Marka Ruffala mám rád jako herce a tak jsem byl zvědavý na jeho režisérský počin. Nezklamal! Vybral si neotřelý příběh vozíčkáře, který objeví v sobě léčitelské schopnosti. Pomáhá lidem jen sobě samému pomoci nemůže. Trochu mi vadilo, že u soudu nedostal možnost své " zázraky" dokázat a také ten závěr je dost idylický, ale jinak převládá spokojenost. 3 a půl hvězdy. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Mark Ruffalo už dávno není jen ten chlapík z vedlejších rolí, do filmů často přináší svěží vítr, umí dojmout i rozesmát. Stále zajímavější herec před časem sáhl i po režii. Konkrétně po látce, u které je jedno, zda je divák ateistou nebo silně věřícím, ač v ní církev hraje podstatnou roli. Hlavní hrdina živoří na ulici, navrch je vozíčkář. Dohled nad ním, stejně jako nad řadou jiných jemu podobných oveček, má obětavý kněz. Právě ten je u toho, když se u muže projeví schopnost léčit lidi pouhým dotykem – ač sám hojení vlastních přešlapů nezvládá kočírovat. Ruffalo coby režisér vůbec neklouže po povrchu, téma poměrně chytře přesouvá do zajímavé roviny, herecky je to navíc velmi slušné. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Sympathy for Delicious (hlavní postava má přezdívku Delicious D) stojí za pozornost bez ohledu na to, jaký kdo máme k církvi a zázračným léčitelům vztah. Tohle téma bývá tenký led, ale Mark Ruffalo citlivě rozložil míru pokušení a viny v různých nuancích a naladil k přemýšlení. Učinil tak spolu s charismatickým Christopherem Thorntonem, v němž vidím největší plus. Nevyžádaným darem stiženého vozíčkáře, který může léčit všechny jen sebe ne, hraje úchvatně, možná i proto, že sám je po úrazu na vozíku a hlavně hraje svůj scénář. Obsazení mých dvou oblíbenkyň Lewis a Linney mě k filmu přivedlo a jsem ráda, že nezůstalo jen u toho. Bez zajímavosti není ani přítomná hudba a věnování Ruffalovu bratru Scottovi, který zemřel střelnou zbraní za dosud nevyjasněných okolností. ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Dean ochrne a octne se mezi bezdomovci, nemá uplatnění jako DJ Delicious D. Zájem o něj projeví kněz Joe, poskytne mu jídlo a podporu, záhy ale i hodlá jej využít jako zdroj prostředků, když Dean objeví v sobě mimořádný uzdravovatelský dar, který ale paradoxně nefunguje na něj samého. Rovněž kapela, při níž by rád hudebně působil jej užije jako atrakci. Milující Ariel podlehne drogám a manažerka Nina nedokáže Deana vyvést z obžaloby pro neúmyslné zabytí. Ve vězení Dean prožije sebeosvobotující reflexi a kněz Joe přestane být knězem, neboť je znechucen sbou a možná i materiálním zneužíváním v katol. církvi. Pozitivní . ()

Galerie (52)

Zajímavosti (1)

  • Představitel hlavní role Christopher Thornton je zároveň autorem scénáře, který obsahuje autobiografické prvky. Thornton měl v mládí nehodu, po které zůstal na celou spodní část těla ochrnutý. (Tristaver)

Reklama

Reklama