Reklama

Reklama

Fifth Gear je britský motoristický magazín, který má za sebou už 18 sérií. Poprvé byl odvysílán v roce 2002 na stanici Chanel 5 jako reinkarnace pořadu Top Gear, který v roce 2001 BBC zrušila kvůli nízké sledovanosti. Uvažovalo se i o využití jména původního pořadu, to však BBC odmítla. Část produkčního týmu Top Gearu a několik moderátorů přešlo tedy do Fifth Gearu. Včetně Quentina Willsona, Tiffa Needella a Vicki Butler-Hendersonové. V dalším roce BBC Top Gear obnovila a pořady si teď konkurují. V roce 2010 se jedním z moderátorů stal Ben Collins, skrývající se pod maskou Stiga.
Fifth Gear přináší v každé epizodě recenze a testy nových i ojetých automobilů, motoristické novinky, reportáže, názory expertů a praktické informace pro řidiče a fanoušky motosportu. Moderátoři se v autech opravdu vyznají, většina z nich profesionálně závodí. Základnu mají v kavárně Ace Cafe na závodním okruhu a jednotlivé části pořadu natáčejí na atraktivních místech. Každý rok vyhlašuje Fifth Gear ceny roku. Pro Čechy může být zajímavá skutečnost, že Fifth Gear vyhlásil Škodu Superb Combi rodinným autem roku 2010. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dost špatná napodobenina Top Gearu (a když si tvůrci zvolili takovýto název, nemohou se bránit srovnání právě s kultovní legendou), bez originálních nápadů, humoru, ztřeštěností, charismatických moderátorů...jediné plus je moderátorská genderová vyváženost, což je ale vlastně další minus... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pořady o autech mám celkem rád a když jsou prezentovány s nadhledem, tak je to fajn. Fifth Gear sice není a nikdy nebude lídrem mezi těmito pořady, ale zajímavé informace i obrázky nabízí, takže považuju za naprosto zbytečné zoufat si nad tím, že tohle není Top Gear. Prostě není! Top Gear je jenom jeden, ale kdyby nebylo slabší konkurence, tak bychom se nikdy nedozvěděli, jak moc je jedinečný. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Srovnávat tento výplod s Top Gearem je cirka to samé, jako snažit se připodobnit ultramoderní bávo k Volkswagenu T1. V BMW dřepí suchoprdný manažer, rýpe se pěstěným nehýtkem v chobotu a na palubní desce má tři prdele zbytečných hejblat. Klasický Camper Van je po strop narvaný bandou vychechtaných hippoňů, sem tam si jen tak pro legraci sjede z cesty, z jeho okýnek se táhne hustý dým a holky ho stopují zásadně nahoře bez. Schválně hádejte, který pořad je který. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto síce nieje TOP Gear, ale rozhodne sa aj tu jedná o veľmi kvalitný dokument o automobiloch. Navyše na rozdiel od TOP Gearu, je tu jednou z moderátoriek sexi pehaňa Vicki Butler-Henderson, ktorá je povestná jednou reportážou, kedy jej boli vidieť cez tesné tričko obrie bradavky. Fifth Gear prináša v každej epizóde recenzie a testy nových i ojazdených automobilov, motoristické novinky, reportáže, názory expertov a praktické informácie pre vodičov a fanúšikov motošportu. Moderátori sa v autách naozaj vyznajú, väčšina z nich profesionálne pretekala. Základňu majú v kaviarni Ace Cafe na pretekárskom okruhu a jednotlivé časti relácie natáčajú na atraktívnych miestach. Každý rok vyhlasuje Fifth Gear ceny roka. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevím co bylo dříve, jestli TOP nebo FIVE. Ten co byl první má palec nahoru za zajímavý koncept i když ono takovýchto motoristckých formátů jde napříč každou televizí několik... Co dělá TO GEAREM -TOP- je ta parta, která jej provází. Dokonce bych řekl, že o auta jde až na druhém místě. Fifth gear je prostěm normální magazím, který informativní formou seznámí diváka s přednostmi nebo zápory toho či onoho vozu a sem tam provede nějakou zajímavou jízdu od do... Toť vše. Vicky sice už není nejmladší, ale dobře se na ní kouká a ženský prvek je v seroši určitě fajn. Ženské k autům prostě patří. Jeremy je však přesto hezčí :-) !!! Tohle vás prostě ničím neohromí, nenadchne a už vůbec se u toho nebudete chlámat. Přičtu-li k tomu, že to dělali jinak jindy vždy vtipní Britové, je to u mně max za 2nd gear. * * ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Tak oni chtěli název tehdy zrušené legendy a dopadlo to tak. Hezky s tím názvem provokovali, to jo. Ale protože se každý motoristický pořad po zhlédnutí britského Top Gearu zdá šedý, je těžké zaujmout nějaké skutečně objektivní stanovisko, aspoň na mé straně. Pánové nastavili laťku tak vysoko, že tím vlastně “znevýhodnili” ostatní. Ale nahradit se nedají, to už víme od dob zámořské verze i další generace s Joeym. ()

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Motoristé , ničíte mi léta zdraví dusíkatými zplodinami a mlžným ozonem. Jezdíte si zadarmo po silnicích, zatímco železnice si musí všechno platit. Běžte do ...s takovými pořady. Seriál je vysílán na TV Seznam. ()

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že jsem nějaký obrovský fanoušek do aut, ale třeba takový TopGear miluju. Když se místo něj chvíli vysílal FifthGear, říkala jsem si "vypadá to slibně, nejspíš to bude vtipný jako TopGear". Ale ouha! Koukám, koukám, čekám na příležitost se zasmát a ona nepřichází. Ale i tak dobrý pořad o autech. Myslím, že bych hodnotila výš, kdybych nikdy neviděla TopGear a už tak nějak automaticky neočekávala zábavu. Příště by si měli jít svou cestou a nekopírovat. A nebo aspoň nekopírovat tak viditelně :). 50% ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Náhražka Top Gearu? To myslíte vážně, nebo je to jen žert? Protože tento pořad je vlastně jeden takový žert. Tak strašné napodobování Top Gearu jsem ještě neviděla! Uraží to celou oblíbenou trojici moderátorů... Proč, proč? ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Už to tu bylo řečeno stokrát, ale... ta až přespřílišná imitace Top Gearu je vážně jedině na škodu. Jít vlastní cestou a možná i s charismatičtějšími moderátory, mohla to být zajímavá alternativa... Takhle pořad sám sebe zakopal - a je to škoda. ()

Reklama

Reklama