Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horor začíná pro posádku lodi USG Ishimura takto: Během mise na vzdálenou planetu posádka objevuje starý náboženský artefakt a ukládá ho na palubu lodi. Někteří nález uctívají, jiní jím pohrdají. Ve chvíli, kdy se z tajemného předmětu začnou uvolňovat dlouho spící mimozemští vetřelci, je jasné, že se z lodi stává skutečné peklo. Chaos je neodvratný a masakr nezadržitelný. Brzy mají vetřelci volný prostor k tomu, aby celý svět smetli silou, o které se lidstvu dosud ani nesnilo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodně krvavá jízda, která uteče rychleji než čekáte. Tolik krve jsem nečekal ani náhodou, možná proto jsem se tak bavil. Animace mi přišla solidní, taková „oldschool“. V dnešní době počítačové animace tuhle variantu vždy rád uvítám. Příběh je jednoduchý, neztrácel jsem se v něm, i když jsem neměl při sledování žádné potuchy o tom, že nějaká předloha - hra existuje. Trochu mi místy vadila hlavní kapitánka ochranky a její nekompromisní hlášky "alá brutal killer". Snímek vám připomene spoustu známých sci-fi áček/béček všech dob, ale neurazí bezhlavým kopírováním. 8/10* ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Z herní dílny EA se do podoby celovečerního animovaného filmu dostal Mrtvý vesmír. Vzniklo kreslené a nijak zábavné gore. Navíc to celé připomíná Doom, který se dočkal dokonce hraného filmového zpracování, heč... Na planetě určené ke kolonizaci je objeven záhadný artefakt. O něj má zájem nějaká nová, ale vlivná pozemská církev. Posádka kosmické lodi Išimura má tedy relikvii vyzvednout. Tím však uvolní nájezd krvežíznivé formy života. A dál už to znáte - postupně jsou co nejhnusnějšími způsoby zabíjeni, trháni, půleni, rozřezávani, propichováni atd. lidé, až zbude jen jedna ženská, která ještě stihne nahrát zprávu, ale Ripleyová to není. Po pravdě už toho ale bylo moc, vší té krve, cákanců, že je to nuda, nuda. Což u vraždění lidí - i když jen ve filmově-animované verzi - je hodně nebezpečná hláška, protože předznamenává, jak moc díky těmto filmům cit člověka pro člověka hrozně otupil a že podobná patologická vraždění ve filmu začínáme brát jako normální věc. Jinak se samozřejmě nedozvíte, jaká civilizace na planetě umístila artefakt, z čeho se skládá, proč má takové silové pole, jaké má, co za potvory to tam lítá apod. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Animovaný doplnok slúžiaci na propagáciu počítačovej hry. Na nejakej planéte je objavený tajomný artefakt ktorý má neblahé účinky na psychiku a okrem toho sú tam aj nejaké lietajúce raje čo menia ľudí na monštrá bez spodnej sánky, zato s párom náhradných rúk trčiacich z brucha. Väčšinu filmu zaberajú rubačky s týmito humusákmi a keď sa hrdinovia dostanú k svetelným motorovkám je zabezpečený ohromný príval rozsekaných tiel. Ruky, nohy, hlavy, črevá a všetko ostatné lieta vzduchom jedna radosť. Animácia nie je nijak strhujúca, ale prišla mi celkom schopne štylizovaná. Z filmového hľadiska by sa tomu dalo vyčítať že to skončí len tak uprostred všetkého bez akýchkoľvek vysvetlení čo sú monštrá a artefakt zač, ale vzhľadom k tomu že práve v tej chvíli asi začína samotná hra je to pochopiteľné, s tým už nič neurobím. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Mal som to šťastie, že som si pozrel Dead Space pred tým ako som sa s chuťou pustil do rovnomennej pc hry (ktorú všetkými pahýľmi môžem len odporučiť) a potom znova skúsil animák. Rozdiel "pred a po" je nepatrný. Dej je riedky v oboch prípadoch, takže ani nezainteresovaný divák netápe a o nič podstatné neprichádza. Prísť, vidieť, zamordovať! O nič iné tu ani nejde. Ja som si v prequeli našiel všetko čo mám rád: vydarené spojenie žánrov (to hlavne), hlášky okorenené sprostými slovami, originálne monštrá (škoda, že sú tu prezentované iba štyri druhy), trhanie a rezanie končatín, čvachtavo vyšplechujúce vnútornosti z brušných dutín a to prosím celé v skutočne bohatých gejzíroch na červenú. O odkazoch ani nehovorím; u mňa doširoka rozgniavená papuľa akoby rozseknutá ostrým pahýľom nekromorfa pripomínajúca úsmev od ucha k uchu. Zamrzí poslabšia animácia postáv (niekto mal zrejme naponáhľo) a už raz spomínaný chabý dej. A to sa v prvej tretine buduje celkom napínavá atmosféra, ktorú, pre smolu väčšiny divákov, vystrieda razantná brutálna akcia. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně brutální, průměrně animovaný plagiát všeho, co se kdy natočilo o vetřelcích likvidujících posádku vesmírných lodí + pár dalších filmů (Resident evil). Přesto (proto?) i zábavné, na několika místech dokonce velmi zábavné a napínavé. Atmosféra temné lodi je také využita dobře a na pohodě určitě nepřidá. Animované násilí je po celou stopáž intenzivnější, než ve filmech opěvovaných béčkařů z Francie, kteří Pattonovi nesahají ani po laserovou pilu, ke konci vás možná už krapet otupí, pořád je ale na co se koukat. Hra mi nic neříká, nevím jestli bych se pak lépe orientoval v příběhu, asi ano, protože mi chvílema přišlo, že sleduji "druhý díl". Moc to ale nevadí, protože film jde jasnou, přímou cestou až do finále a tak jde jen o 70 min dlouhou "road movie" party lidí, která si prosekává cestu skrze působivá monstra. Kdyby se postavy od sebe odlišovaly i jinak než vzhledem a tvůrci nekonečnou řežbu více prokládali napínavými pasážemi (z toho málo se dá poznat, že umějí), mohl vzniknout víc jak podařený krvák na jeden fajn brutální večer. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je koncipován jako prequel ke hře Dead Space. (Terva)

Reklama

Reklama