Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clint Eastwood viděl, co neměl: prezidenta Spojených států zapleteného do zločinu. Začíná nelítostná štvanice, kterou ukončí jedině smrt... Luther Whitney býval kdysi zlodějem velkého formátu. Teď si však užívá penze, chodí do místního muzea a ve svých kresbách se nechává inspirovat starými holandskými mistry. Idyla o napraveném starém muži však dokonale klame. Na spodních stránkách skicáře se totiž ukrývá precizní malůvka, která ho vzrušuje zdaleka nejvíc - dům starého miliardáře Waltera Sullivana a jeho mladičké ženy Christy. Pečlivě připravovaná loupež probíhá jako na drátkách. Jenže s jedním Luther nepočítal - že mladá paní Sullivanová s manželem neodjela na dovolenou, že se domů vrátí v tu nejnevhodnější chvíli a ještě k tomu s milencem! Jenže milostná předehra se změní v násilí, Christy se začne bránit ostrým nožem a je zastřelena dvěma ozbrojenými muži. Šokující divadlo, ke kterému je Luther odsouzen, tím ale zdaleka nekončí - ti dva jsou totiž z tajné služby a ten opilý sadista je samotný prezident Spojených států amerických! Bílý dům samozřejmě celou záležitost ututlá a začne pátrat po "viníkovi". Hlavním podezřelým se brzy stane právě Luther Whitney... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (180)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $50,068,310Tržby Celosvetovo $92,768,310║ Clint Eastwood a jeho taký rutinérsky thriller, kde koľko toľko uspokojí pokiaľ človek nemá príliš veľké očakávania ale je fakt veľká škoda že neponúkne nič na vyše, čím by okorenil miestami naivný dej. Mohla to byť silná politická dráma, obsadenie na to mal viac než skvelé. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z posledních filmů Clinta Eastwooda je cítit dospělost, rozvaha a velmi dobré dávkování emocí. Bohužel Absolutní moc může na většinu zmíněného zapomenout a jde pouze o obyčejný krimi snímek, v kterém je lupič náhodou během loupeže svědkem zločinu a ten mu nedá spát... Eastwood je tradičně silný herec, ale příliš to nestačí, protože i slušný příběh je využit velmi obyčejně a nezajímavě. V dobrém hereckém obsazení se tak projevují zkušenosti, ale tempo i děj filmu jsou daleko za očekáváním. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Bohuzel film trpi predevsim ucasti Eastwooda, ktery proste musi za kazdou cenu strhavat pozornost celeho filmu jen a jen na sebe. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak nevím co tady všem na tomhle filmu vadí. Mě to přišlo jako dost slušnej a zábavnej thriller s výbornými herci a příjemnou Clintovou režií. Jasně nebylo tam moc akce a svý mušky to mělo, ale myslím, že to byl opravdu povedej film. Btw "taneční scéna" byla geniální. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film sice neni zadna velika pecka, ale 60% je teda silne podhodnoceny skore. Pribeh je docela zajimavej, pricemz ale nejzajimavejsi je asi ta uvodni vloupacka, Clintova rezie tradicne v pohode a herecky Clint podava svuj slusnej prumer, navic v brejlich a klobouku vypada cool. Jenze ja mam s timhle filmem jeden hlavni problem a to je Gene Hackman. Ten je tady totiz neco mezi posrankem a nesympatickym zmrdem a proste sem mu ani na sekundu neveril, ze by byl prezidentem. Ale jinak je to proste slusny krimi drama za slabsi 4*. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Je to dost cheesy a tempo má víc než rozvážné, ale zároveň mě to vlastně hodně bavilo, už jen kvůli tomu obsazení. 70% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood je zase tak nějak proti všem, ale jelikož je nejlepší, tak to nakonec všem natře. Prostě další standardní Eastwoodovka. Bonusem je celkem slušný herecký obsazení (Gene Hackman, Ed Harris, Richard Jenkins). ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem se na Absolutní moc docela dost těšil měl jsem už na samotném začátku svěšenou čelist. Tenhle film je opravdu to nejhorší co jsem v poslední době viděl. Už samotná počáteční scéna je trapně protahovaná a ještě k tomu špatně natočená. Pokud k tomu připočteme prostoduchý scénář a samotnou primitivní synopsi nemůžeme se dostat k lepšímu výsledku než třiceti procentům, které s přimhouřeným okem také dávám. Ne Eastwoode, tohle opravdu ještě nemáš zapotřebí. 30% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když Clint jako svědek prezidentské zvůle rozjíždí svůj vlastní proces impeachmentu, je jasné, že se v Bílém domě chystá úklid. Personální i koberců.. Na jedné straně hvězdné obsazení, nepřenosný devadesátkový feeling a pár interesantních scén (za zrcadlem, první setkání polda Harris - good thief Eastwood, taneční konverzace), na druhé uspěchaný konec, logické nesrovnalosti a možná až příliš prostoru na úkor jiných postav pro krále převleků a mizení ve stylu produktu plynatosti uprostřed vánku. Konkrétně v tomhle měl poslední slovo nejspíš pan režisér.. Richarda Jenkinse mám v úctě, ale role nelítostného nájemného zabijáka mu poněkud nesedla. Při odstřelovačské akci to vypadalo, že ublíží spíše sobě.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Poriadne našlapaný eastwoodovský thriller, ktorý aj napriek svojmu pomalému tempu nestráca ani sekundu napätia. Veľmi zručne natočené i zahrané, Clint začína byť lepší za kamerou ako pred ňou. Politický thriller v menšom meradle a možno práve preto viac zaberala táto šablóna. A ja som veľmi rád, že patrím k menšine, ktorá na tento film nedá dopustiť, pretoža ma nesmierne milo prekvapil. 80%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Gene Hackman jako chladnokrevný prezident, Ed Harris jakožto charizmatický detektiv, Clint Eastwood pro změnu nepolapitelný zloděj profesionál a Scott Glenn a Dennis Haysbert jsou elitní agenti tajné služby. Brilantní casting, o tom žádná. I ten děj se dá přežít, pokud pomineme jistá zjednodušení některých faktů a omezení se jen na výčet těchto jmen, protože Eastwood jakožto režisér nebral v potaz prakticky vůbec žádné vedlejší charaktery a když, tak to nedopadlo vůbec dobře (najatý sniper). Akce je minimum, nicméně Clint dokáže natočit napínavou scénu a i když jich tady není mnoho a celek se nese v lehce nevýrazném až televizním stylu, herecký ansámbl je tak kvalitní, že se nelze dívat na hodinky příliš často. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrý thriller od kterého bych nic nečekal, kdyby jej točil někdo jiný. Takhle jsem dostal fádně zpracovaný thriller s dobrou zápletkou. Clint Eastwood a Gene Hackman odehrávají pouze svůj standart, v "Nesmiřitelných" však zářili mnohem víc. Jasně, Clinte, každý den není posvícení. Ale i takhle spokojenost. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Obehrané schéma „viděl, co neměl“ zaujalo léta páně 1997 také věhlasného Clinta Eastwooda, který v té době sice neměl zmáknutou režii tak jako v posledních letech, ale (i přes nesporné výtky) docela chutná i dnes. Tentokrát přestárlý zloděj velkého formátu nepočítal s tím, že se stane ze šmíráckého úkrytu svědkem i jednoho mordu. Střílí členové ochranky, všechno ztropil samotný prezident Spojených států. Tak trochu fantazijní příběh tahá do průměrných čísel právě režisér a ústřední herec Eastwood. Jak moc je bezradný při ústřední natahované scéně á la pár facek a pokus o znásilnění od opilého sadistického prezidenta, o to víc je jistější v následujících desítkách minut. Jen ten scénář!! Ten lecčemu dává korunu a nejednou se ocitá až na hranici nechtěné parodie. Pořád jsem ale cítil jakousi staromilskou atmosféru a snahu alespoň někdy diváka překvapit, takže ty tři hvězdy nechám!! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Za Benátským zrcadlem sedí pravda... a má tvář Clinta Eastwooda! Další thriller z dílny Eastwoodova studia Malpaso. Jeden z nejznámějších zlodějů v Americe Luther Whitney (Eastwood), je při své poslední loupeži svědkem vraždy mladé ženy. Vrahem není nikdo jiný, než sám prezident Spojených států (Hackman). Uvěří ale někdo starému kriminálníkovi a lumpovi nebo hlavě státu? Začíná hon na kočku a na myš, ve které se však Whitney dokonale vyzná a orientuje. P.S. Dlouhá úvodní scéna je neskutečně atmosferická, trošku erotická a hlavně - napínavá. Následný Clintův útěk lesem, dokonalý. Skvělá práce, mistře. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Dovolím si prezentovať svoj názor,že Eastwood je omnoho lepsí režisér neš herec.Tento film sa vsak akosi vymyká jeho štandardným rezisérskym kvalitám,a to bohužiaľ v negatívnom zmysle slova.Napriek tomu obstojne pozerateľné hlavne vďaka G.Hackmanovi a Judy Davis.Ed Harris ma sklamal,totálne mu chýba zvyčajný herecký temperament a dokonca aj sexapeal.Film by podľa mňa dopadol oveľa lepšie,keby Eastwood neobsadil do hlavnej úlohy sám seba,ale nejakého iného dedula. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zatím pokud mohu srovnávat s úrovní jiných Clintových filmů, tak se mi Absolutní moc líbila o chloupek méně než Pravda zabíjí anebo Vesmírní kovbojové. Přestože je nepravděpodobné že by se něco takového stalo prezidentovi Spojených států, film má zpočátku slušné tempo a prvotřídní herecké osazenstvo (za všechny bych jmenoval skvělého Eda Harrise). Gene Hackman tentokráte notně umírněný oproti Nesmiřitelným. 60% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Absolutní nezájem jsem včera vnímala při sledování peripetií profesionálního zloděje v důchodovém věku. Krást a šmírovat se nemá, Clinte! A protože se mnou stejně vlažné emoce "cloumaly" už při prvním sledování, tak jsem se tentokrát ani nesnažila vyvinout dostatečné úsilí, abych u filmu nevytuhnula.Hvězdičku za herecké obsazení, hvězdičku za všechno to řemeslo okolo, uzívanou půlhvězdičku jako uznání, že vyloženě podprůměrná podívaná to nebyla - akorát psychicky nezávadná uspávačka. 50% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Těch logickejch nonsensů v části po smrti tý milenky a do útěku Clinta z domu (a i poté) je tolik, nahečmanejch do tak krátkýho prostoru, že to z hlediska žánru (a tím pádem i zbytku filmu) dělá tenhle kousek jen těžko koukatelným... ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama