Reklama

Reklama

Babicovy dobroty

(pořad)

VOD (1)

Vše, čemu se Jiří Babica ve světě naučil, teď naučí i vás ve svém pořadu. Světová jídla v české kuchyni a z domácích ingrediencí. To si nemůžete nechat ujít! (oficiální text distributora)

Recenze (607)

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Tuzemský MacGyver. Kolik on dokáže vymyslet variací žrádel (nenechte se obalamutit, o jídla skutečně nejde) z lidového základu „kečup-sojovka-eidam“, v tom nemá na planetě Zemi sobě rovného. Navíc jsou jeho rady až filozoficky přesahové a použitelné v každé svízelné životní situaci. Došla voda na zalití květeny? Nalijte tam sojovku. Dochází barva na malování? Zřeďte ji kečupem. Přesto ho nelze jen tak s výsměchem odstřelit, protože je pokračovatelem absurdního humoru à la Monty Python; sice nechtěným, ale zato pořádným. Ovšem nechme raději již promluvit samotného Jirku: „Kdo nemá žampiony, tak ať si tam dá nějaký jiný houby. A teď důležitý, kdo nemá žádný houby, tak ať si tam nedává vůbec žádný houby.“ či “Dneska si tady spolu připravíme francouzskou zeleninu a to bude ratatule.” A samozřejmě nadčasové: „Ja jsem uvažoval vo tom vůbec jak ten název sekaná moh vzniknout, tak a vyudedukoval jsem si, že pravděpodobně dřív ty mašiny, ty strojky neměli, takže prostě lidi to maso vzali a rozsekali ty zbytky co měli a vznikla jim vlastně takovádle jakoby mletina a z toho voni dělali si takový ruzný samozřejmě pochoutky.“ ()

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Proč mi nikdo neřekl, že se Bohuš vrátil, má zase peníze, volí sociální demokracii a inzerenti Novy z něj šílí? ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem sice gastroprase, které nerozezná dobré hovno od špatného sushi a vietnamská tatarka v psím gyrosu je pro něj lahoda, ale toto je moc i pro můj glutamátem rozežraný jazýček. Kulinářský mág George Bhabiza předvádí ve své show velkolepé kousky, nad kterými zůstává rozum stát i Kim Xan Chuangovi z naší ulice. Potřebujete-li poradit, jak efektivně uvařit oběd pro desetičlennou rodinu z knedlíku, pepře, dvou banánů a nedopitého krabičáku, pusťte si Babicovy novoty v hlavní roli s mužem, který vám poradí, jak nahradit smetanu tekutým betonem a pro kterého je pochutnání sprosté slovo. Smekám příčesek. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

,,Pan Jiří Babica je ve svém oboru opravdový mistr." To je možné, ale coby televizní tvář člověk absolutně bez charismatu, mluvící špatnou nespisovnou češtinou... Typicky novácká ,,mluvící hlava", uměle vytvořená celebrita bez zásluh a skutečného významu... ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::: Pořád a pořád dokola. Kdy už vymyslí nějakou zábavnější kuchařku ?? Originálnější ? Třeba i vtipnou. Šlo by i zábavnou ??? :::::::::::::::: ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Člověk který se jak už to často bývá zvykem zcela minul svému původnímu řemeslu, ale proč ne, i amatér může bejt kolikrát lepší než profík (vidíme to ve všech oborech, ale ti erudovaní si to jen nechtějí přiznat, sami víme co je k tomu vede), kuchař tedy možná dobrej (zcestovalej) ale jinak úplnej televizní amatér, nevím kdo tyhlety lidi stále protěžuje...Asi to zas není tak těžký založit si svůj vlastní pořad:-) Nejlepší na celém tomto pořadu jsou tak možná ty Babicovy jistě luxusní hodinky a občas ty nesnesitelně připitomělé kecy:-) Co se týče teď nově přes masmédia večně masírujícího se dua Babica-Polreich na konkurenci, tak jsem přeci jen trochu pro Babicu (kterej Polreicha snad ani nenapadl). Polreich je sebestřední arogantní machírek, kterej neví kde žije,kdy si myslí že je ve svém oboru naprostej "KING", navíc vaří draze a především pro snoby, typický čecháček, který bude kritizovat kde koho, hlavně aby se udržel on Sám na pomyslném výslunní...Prý by si nic od Babici do huby nevzal, zajímavé, já bych si zas nic nevzal do huby od pana Polreicha, nikdo ho k tomu přeci nenutí, ale jestli nic neochutnal, pak se tento výrok vymyká opět zdravému rozumu, tímto gestem neuráží jen mě ale všechny ostatní lidi, se kterýma Babica vaří, jestli jste si všiml, on ve svém pořadu nevaří jen sám sobě ale i lidem kteří tam donesou různé recepty:-) Udivují mě rovněž komentáře typu, "Jirka nic neumí" apod, jak to může říct nějakej moula, kterej neví ani jak vypadá vařečka,nikdy ni nedržel snad ani v ruce a kterej pochopitelně sám nic neumí, tedy krom kritizování.. ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle sračka nemá úroveň, hodnotit jí z hlediska gastronomického nemohu, ačkoliv všude od renomovaných kuchařů slyším, že Babica není schopen udělat ani krupicovou kaši bez toho, aby neporušil alespoň deset zásad vaření. Babica je zkrátka nula, uměle dosazen přes pochybné výběrové řízení na pořad o vaření, kam se dostal výhradně díky svému ksichtu, zjevně přitažlivému pro ženy ve středním věku a výš, které díky jeho kecům, přestanou myslet co vaří a jen budou čumět a postupně vlhnout při pohledu na jeho vymačkávání citrónů. Babicovo vaření je zcela perverzní a nedá se sledovat déle, než pět minut. Když si k tomu přizve ještě nějáké vesnické mařeny, které celé žhavé "národu" říkají, jak se má uvařit jejich recept a že jen ony vědí co je správné, je mi z toho k zblití. Babica pochopitelně odkýve každou píčovinu, kterou "hosté" pronesou, protože sám nemá sebemenší kuchařské znalosti. Babicovy blivnoty se hrdě zařazují mezi Ordinaci, Ulici, Pojišťhovnu a další tunu sraček, vyprodukovaných Novou, na které polovina národa čumí s otevřenou hubou, jak na dar z nebes. Neumím si představit, že by do ČR měly proniknou zámořské televize, český Pepa a Mařena by deset let nevyšli z baráku... 5% 08.04. 2010 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Babicovy dobroty, pro puťky i doroty... %-o . . . Baby vlhnou, sliní, vrhnou, do hospody chlapi prchnou... ;o) . . . Jsem šťasten tomu, že jsem coby >chlapica< vlastně úžasný kuchař - aspoň teda ve srovnání s mistrem (sic!) kuchařem Babicou... A to je raděj celý, bodrou chuť... - - - - - (Vídáno nahodile o hladu občas na >novicově žrádelně< , hodnocení 2850., komentář zde dietní jako dvěstědevadesátýdruhý - 20.7.2011) ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Svižná cooking-show? To mi ho vyndejte a omlaťte o schody. Ano, přesně o ty schody, po kterých vystoupal Jirka Babica, úspěšný to prodavač sportovních potřeb, do kuchařského nebe. Ono se říká, že když už děláte pořad s Jiřinkou Bohdalovou, v zákulisí stojí (stál) Zdeněk Pohlreich a dva další borci, kteří ji přesně radili, jak to má v tý misce matlat a co u toho říkat za kuchařský moudra. Byla to tragédie, ale zachraňovala to populární herečka a tým schopných všeobecně uznávaných kuchařů. Ovšem u pořadu Jirky Babici vidíte, že si to tam matlá sám a to ani není legendární český herec ani proslulý kuchař. Sám nejsem profesionální kuchař, ale selský rozum mi říká, že ne vše musí chutnat tak, jak to vypadá nebo co se u toho povídá za nesmysly. Takže pořád myslíte, že je to svižná cooking show? Show to je, o tom není pochyb. Show je to hlavně teleshopingová... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Všichni jste tady evidentně vedle, jak ta jedle.. Začneme receptem, je to levné a může si to uvařit každý z nás: "Jirkův dort". Suroviny: 2 rozesmáté oči, 2 dobře formované nohy, 2 nádoby plné mléka, 2 vejce, 1 banán a pekáč. Postup: Hluboce se podíváme do rozesmátých očí. Rozděláme dobře formované nohy a lehce masírujeme nádoby s mlékem, dokud se pekáč dobře nepromastí. Dostatečnost promaštění vyzkoušíme prstem a poté stáhneme z banánu slupku. Pomalu jej vložíme do pekáče a přikryjeme vejci. Dort je hotový, až banán změkne a dobře pustí šťávu. Když je pekáč ještě mastný, můžeme pečení opakovat, pokud máme po ruce další zralý banán, ale dbejte na to, aby dort nevykynul! Když nám chutnalo, můžeme pekáč pořádně vylízat a zároveň tak ušetřit za mytí nádobí... Tady přece vážení nejde o vaření, ale o sex! Jakým stylem cpe svými dlouhými prsty tu nádivku do kuřete, ten mužný chraplavý hlas, ty feromony naléhavější než červené feferonky z Chiapasu.. Hmm.., kdyby tak nebyl cítit potem i přes televizní obrazovku, asi bych si nadzvedl zástěru na barbecue a nechal se tím pižmo sálajícím kuchtíkem análně pokřtít.. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Relácie o varení všeobecne považujem za jeden z najnižších filmových produktov. Nech to uvádza aj ten najlepší šéf kuchár na svete, vždy to bude len blbosť pre gazdinky. Občas sa niekomu tam podarí vsunúť aspoň nejaký vizuálny, originálny nápad alebo zábavného kuchtíka, či fešnú kuchárku. V "Babicových dobrotách" nie je nič, čo by stálo za pozretie. Jiří Babica je nechutný, upotený, uhundraný chlap. Počítam, že si ani neumýva ruky, keď ide z toalety. Ja by som veru tie jeho "dobroty" nejedol. Odpad! ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Hele, volové, Jirka je sparťan, takže ani nemůže být špatný. Poslední dobou se nám tu začal kdejaký patla ze závodky nosit tak, jako by dranžírák, rondon a ocílka byly vstupenkou do háj socajety. Tož to nee! Ne každá venkovská Eržika může odběhnout od svých dvanácti děcek, která se jí rodila rok co rok již od jejích devíti a jež všechna stále kojí, do krajského města pro rukolu a Chateuneuf-du-Pape. Když jí proto Georges prozradí, že i s čerstvým špenátem a podlité zbytkem krabicáku od neděle to bude k žrádlu natolik, že jí Fero neseseká fasádu, její srdce zaplesá. Proč si nedat i civilnější přístup k oné démonické vědě, magii a tajnosnubné květině, jíž je kuchtění žvance? Pořád lepší, než aby tak, jako jistý ceckatý plešoun, učil národ cpát řízek doprostřed bramborového salátu, protože tři dé pyčo, jo, to je ono. Jeden pak zasedne v restauračním zařízení, obdrží buchtičky bez šodó, neboť na to klohnil při tvorbě pyramidy z těstokrychlí pozapomněl, a říká si - za co? Démonizujeme Jiříka přespříliš. Neslyšel jsem ho radit, aby se na stůl narvalo co nejvíce reklam a umělohmotné flory. Nevím o tom, že by mu přišlo jako výborný nápad srát do guláše nebo servírovat na papírových kartoncích. Spíše mi přijde, že jen nechce býti namyšlenou serebritou za každou cenu....... Mimojiné - děláte tu Zagorky, ale k večeři byl smažák, co?)) ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Spíš by se to mělo jmenovat "Babiččiny dobroty" ( jenom sranda ). Tento kuchař mne prostě nezaujal, asi je to z důvodu velké konkurence ostatních pořadů na jiných stanicích. Čeho je moc, toho je moc. Jiří Babica působí někdy, že ani do deseti neumí napočítat. / Viděné epizody cca *12.dílů / ( Hodnocení: 1/10 ) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tuhle nedávno jsem narazil na tento vtip: Kauza s posypovou solí v Polsku byla konečně rozřešena - za všechno může nový pořad o vaření s názvem "Babitzovy kurwa dzobróty" kde známý český kuchař řekl:"...a na závěr osolíme. Když nemáme mořskou sůl, dáme kuchyňskou. Když nemáme kuchyňskou, bohatě stačí posypová... => Řekl bych, že to dost vystihuje. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ty voe to je zase jeden povedenej nováckej pořad. Babica blábolí nesmysly, u kterých se nestačim divit ani já nekuchař a navíc mi přijde, že je pernamentně nalitej. Bohužel se na to nedá koukat ani jako na guilty pleasure pořad, je to prostě příšernost oproti které jsou Kluci v akci klenotem českých kuchařů ()

Mahalik odpad!

všechny recenze uživatele

Jelikož chodím na hotelovku, je mi z pseudokuchaře Jirky Babici fakt do breku. "Vařím jednoduše a z ingrediencí, které jsou u nás běžně dostupné..". Ale jdi, Jiříčku. To i kdyby ses rozhodl vyzvracet do kastrolu, tak výsledný dojem bude chutnat lépe, než ty tvoje výmysli... Zdraví kuchaři z Lázní! ()

Reklama

Reklama