Reklama

Reklama

Vražedný termín

  • USA Deadline
Trailer

Uzávěrka nemilosrdně buší na vrata. A nic na tom nezmění ani fakt, že neuběhlo mnoho času od chvíle, kdy dvaatřicetiletou autorku Alici Evansovou skolil nervový kolaps. Scénář prostě musí být odevzdán, jinak veškerá Alicina práce přijde vniveč a nedostane ani tolik potřebné peníze. Proto žena odjíždí do tichého viktoriánského domu ztraceného kdesi v zemi nikoho s nadějí, že právě zde nalezne potřebný klid na práci. Opak je však pravdou, pocit bezpečí se záhy mění v obavy. Na tomhle místě se totiž děje až příliš mnoho podivných věcí. Za okny se míhají temné stíny, po chodbách se rozléhají zvláštní zvuky, je jasné, že opuštěná budova žije vlastním životem. Proto se zvědavá Alice nakonec vydá na průzkum. V podkroví narazí na velmi neobvyklou věc - sbírku videokazet, na nichž je zachycen zdánlivě obyčejný život neznámého páru, Lucy a Davida (v podání Thory Birchové a Marca Blucase). Čím déle se Alice na podomácku natočené záběry dívá, tím víc ji na nich ukrytý tajuplný příběh láká. Dokonce natolik, že se zapomene dívat kolem sebe. A to je chyba, protože ze stěn domu se začíná pomalu plížit zlo.
Hlavní roli v pochmurném hororovém thrilleru ztělesnila, nedávno tragicky zesnulá, talentovaná Brittany Murphyová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já to fakt nechápu. Nechápu, proč se spousta filmařů snaží natočit smrtelně vážný, psychologický, atmosférický snímek, když nemají lákavý námět, nevšední pointu, extrémní talent, cit pro atmosféru ani nápad na originální stylizaci, místo toho aby natočili nějakou zábavnou hororovou jednohubku, při níž k dobrému výsledku nepotřebujete zas až tak mnoho... a ani v případě, když by se dílo příliš nepovedlo, by od něj diváci neodcházeli tak k smrti znudění, jako jsem byl já po Deadline. Snaha patrná, výsledek však opravdu ubíjející. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Sympaticky vyzerajúci minimalistický horor, ktorý sa prelieva z duchárskeho príbehu do roviny psychologickej drámy a naopak. Síce sa značnú časť stopáže trochu vlečie a hororových klišé tu je požehnane, no nijak mi to neprekážalo a bol som vďačný aj za tých pár ľakačiek, ktoré to oživili keď sa mi (takmer) začínalo driemať. Herci sú vybratí vhodne, predovšetkým Brittany Murphy, na ktorú sa budeme pozerať väčšinu času. Film má taktiež veľmi dobrú, goticky štýlovú vizuálnu stránku a viaceré miesta domu kde sa príbeh odohráva sú skvele, atmosféricky nasvietené. Samotný dej je síce zaujímavý, ale neoriginálny a rozvláčny, čo sa tvorcovia zrejme posnažili vykryť na konci, kedy sa tempo zrýchli, atmosféra zhustne a divákovi sú podsunuté aj viaceré rozporuplné zvraty. Keď sa na to pozerám súhrnne, tak výsledný dojem mám určite pozitívny. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Sakra Brittany Murphy tu špulí rtíky a nejde jí teda vůbec hrát, sakra sakra navíc psychicky labilní nějak moc nezvládla. Sakra sakra slabota. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po předčtení hrubého obsahu filmu, jsem si říkal, že by mohlo jít o další klasickou „duchařinu“ a ve skutečnosti jsem nebyl daleko od pravdy. Autor tohoto filmu měl k dispozici docela malý rozpočet (necelé dva miliony dolarů) a věřím, že většina z něj šla na herecké obsazení. Takže bylo potřeba pořádně zapracovat na vytvoření solidní atmosféry, přidat pár lekacích scén a doufat, že si film získá srdce diváků. To se ovšem stalo tak napůl a hlavně z úplně jiného důvodu, než bylo zamýšleno. Nebudeme si nalhávat, nejde o nic světoborného a většině z vás se brzy tento kousek vytratí z hlavy. Atmosféra postrádá po většinu času potřebnou jiskru a přestože se u sledování Deadline nebudete vyloženě nudit, tak vás profláknutá zápletka asi moc neokouzlí. Dům na samotě přitom přímo nabízel spoustu možností, jak by se dala celková úroveň navýšit. Ponuré místnosti, ticho které přeruší jakékoliv zavrzaní a hlavně tajemství ukryté na půdě. Tím vším toto psychologické drama (tak se totiž tento film po většinu času presentuje nejvíc) disponovalo, jen to chtělo lepší využití. Zvláště když se ukázalo, že Brittany Murphy je schopná táhnout celý film klidně i sama. Právě tato talentovaná herečka se nakonec stala i důvodem, proč jsem si Vražedný termín vlastně pustil. Je obrovská smůla, že krátce po premiéře sama ve skutečnosti zemřela. Jakoby ta scéna ve vaně předurčila její smutný osud. 50% ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Uuf, holky, co mi to děláte? Tak pěkně popořádku - film co nemá ani hodinu a půl mi právě zabral tak tři hodiny. Začátek (a průběžně celý film) je příšerně přecpaný hororovými klišé - stěhování do starého domu, skřípání dvěří, rachocení trubek a kapající kohoutky. Pak přijde na řadu pozvolné 'šokující' odhalování minulosti, 'dramatické' rozuzlení a konec. Půlku filmu jsem se nudila, půlku jsem čekala, kde zas co vybafne, abych se mohla leknout. Dvě moje oblíbené herečky, každé jedna hvězdička za výkon, zbytek je typická hororová omáčka, která se mi místy fakt zajídala. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Ok zrekapitulujeme si to... Alice Evans je scénáristka a jede si po nervovém kolapsu uklidnit nervy doprostřed lesa kde není ani noha(mimochodem příjezdovka, dům i interiér je velmi podobný domu, který zdědila postava ve filmu Tribute - kterou shodou okolností také hrála Brittany Murphy). Kamarádka ji odvezla a tak se spolu rozloučí a mladá zjevně psychicky narušená slečna zůstává sama v děsivě starém a tmavém domě. Díky hnusným zvukům a xichtům v koupelně nebo vzkazům na notebooku(shodou okolností moje nejhorší noční můra)se rozhodne vyslídit co se stalo v tom domě. Prolízá každý kout - dokonce i půdu kam bych NIKDY V ŽIVOTĚ nevkročila natož být vůbec někde v lokalitě kde to neznám sama...No a kvůli inspiraci se dívala na kazety, které nahrával psychopatický chlápek. Muž, který se mohl žárlivostí přetrhnout by mohl ke konci než chcípne alespoň vysvětlit, že tam celou dobu lozil a děsil chudinku Alice k smrti a aniž by si to uvědomovala se víc a víc proměňovala do role mrtvé Lucy. Než padne opona tak psychouš retrospektivně v záznamech z domácí kamery zabije svou těhotnou ženu jenom protože si volala s jeho matkou a chce se zabít, jenže ho matka zachrání. Blik cvak příjem najednou za Alice Evans stojí psychouš s kamerou a táhne jí do vany, že ji zabije - aby to bylo dramatické. Ke konci pořádně ani nevím o co šlo, protože moje adaptace je čistě subjektivní. A to jest: kámoška přijela za Alice, aby jí díky jejím podivným telefonátům uklidnila ale najde ji ve vaně;shozený psycho-chlap zmizel z podlahy;divná kámoška dá hlavní postavě do pusy prášky mezitím ona má brutální záchvat a se slovy nikdy Tě neopustím zmizí pod schody kde si pouští pásku na kameře, která opakuje scénu z filmu s tím rozdílem, že Alice točila kámošku při spaní a řekla vypadáš jako anděl, když spíš....Konec šmitec a já mám v hlavě zmatek. Brittany byla opět famózní. Bohužel neumím být objektivní, když se jedná o ni a tak musím udělit 3/5. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný horor, jakých se točí desítky. Ke konci trochu zajímavější a i celkem strašidelný. Ale na víc než tři hvězdy to nemá ani omylem. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je celkem zdlouhavá, což u krátké stopáže docela překvapí, ale starý dům je krásně ponurý a pozornost diváka drží Brittany Murphy, která jasně dokazuje, že zvládne film táhnout v podstatě sama. Druhá polovina už je svižnější, čeká nás několik zvratů a konec si může každý domyslet vlastně podle svého, jelikož se to dá pochopit vícero směry. Ať už se to co se dělo, dělo opravdu nebo jen v hrdinčině hlavě tak přesto zůstává , alespoň pro mě, konec příjemně mrazivý. Vím, že je to už skoro sedm let, ale musím to napsat - Převeliká škoda tragického skonu Brittany...ohromně charismatická a talentovaná herečka, krásná přirozeným ženským půvabem bez tuny makeupu a působící vždy mile a sympaticky. Člověku se ani nechce věřit, že je to už tak dlouho co zemřela...Doufám, že je na lepším místě, se svým mužem, který stejně tragicky skonal rok po její smrti a že tam spolu jsou šťastni. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho neskromného názoru má Thora Birch zúfalú vlasovú kultúru a vydržať čumieť na Murphyho Brittanic 89 minút bez týždňovej prestávky je pre mňa dobrým hororom. Jediným plusom filmu ostáva skutočnosť, že dievčatá za účinkovanie v tejto polobiede určite k nejakým peniažkom prišli. 45 ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No tak nák nic moc, ano určitou atmosféru to mělo, ale předem bylo jasné co a jak se bude dít. Je jasný, když se holka nastěhuje do starého domu sama, že to nemůže dobře dopadnout pro ní a taky to tak dopadlo. Naštěstí krátká stopáž to včas ukončila než to začalo nudit. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Spisovatelka, která bez prášků nedá ani čárku. A tak zkusí změnit prostředí, aby si odpočinula. Jenže na samotě u lesa není zdaleka tak samotná... Ale není to jen její halucinace? 15% ()

Reklama

Reklama