Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mat a Franck jsou policisté a nejlepší přátelé. Franck se zabývá kriminální činností související s drogami. Zaplete se však do pochybných obchodů a je zavražděn. Mat se nechce smířit s jeho smrtí a vytyčí si jediný cíl - dopadnout darebáka, který jej připravil o dlouholetého, věrného přítele. (claudel)

Recenze (48)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha průměrných krimi ze země galského kohouta. Ve srovnání s nedávnými filmy stejného žánru, tenhle kousek je o trochu lepší. Není to žádná přehnaná akce,ale bohužel je to místy zbytečně zdlouhavé a pěkně děravé. Kupodivu dalším problémem je obsazení Gerarda Depardieu. Na čistýho a spravedlivýho policajta, po kterým letí šlapka i bývalá manželka mi moc nesedí. Ikdyž má u mě plusový bod, za jízdu v Octavii. Depardieu je výborný v komediích a nebo v kriminálkách, pokud hraje hajzla,ale klaďas mu fakt moc nejde, respektive, nesedí to na něj. Nechápu dost dobře počínání distributorů, když vydávají takovéto průměry a kvalitních filmů jak MR73 Oliviera Marchala si nevšímají. ()

patroklos 

všechny recenze uživatele

Gérard Deparidieu je pravděpodobně ve vyšším věku hodně sexy, když si jako policajt získává srdce všech žen okolo, ať už se jedná o kladné nebo záporné postavy... vlastně ve filmu nehrála ani jedna, která by do něj nebyla zamilovaná :-) ... film šel určitě natočit lépe, ale špatný nebyl - přes jistou vláčnost a špatně pochopitelné souvislosti měl zajímavý námět, hudbu i závěr... ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nóóóó...... tak musím konstatovat, že tenhle film vypadá jako restucitace sociálně-kriminálních dramat 70. let... Po shlédnutí snímku, který, ač se to někomu nepozdává, na placato říká, že je něco shnilého v systému ve Francii a nejen v ní... Ano, bohužel realita není hezká, ale je taková. Nepopírám, že film má slabiny - zejména scénáristické, nepopírám ani další drobné rušivé aspekty, ale depresivní realita, která z filmu čiší, je mrazivá..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Co? Kdo? Kdy? Kde? Jak? Čím? Proč? Bez předběžného seznámení s dějem bych patrně nedokázal odpovědět na žádnou z těchto základních kriminalistických otázek. Na můj vkus jsem totiž v té černočerné tmě zaznamenal příliš nepřehlednosti na to, abych dokázal odlišit křišťálově čistý charakter zabíjejícího detektiva od tmavé kůže prostitutky. Jinak jsem samozřejmě rád, že spolupráce politiků, mafie a policie je řádně koordinovaná a spolehlivě funguje nejen v naší zemi. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá francouzská kriminálka. Policajt se špatnou pověstí a problémy s alkoholem, avšak tvrdý a neústupný. Obchody s drogami a touha po pomstě. Děj sice typicky neoriginální, ale scénář pevný jako skála vyobrazený v temné atmosféře a s napětím. Tak takový snímek tu v záplavě akčních filmů plných CGI efektů skutečně chyběl. V podstatě se jedná o klasiku žánru, kterou francouzští tvůrci zase vytáhli a natočili snímek, jaký jim šel odjakživa. Gérard Depardieu tu sice se svou postavou vypadá jako Steven Seagal, což zvláště vyniká hlavně v akčních scénách, ale na druhou stranu svoji roli zahrál dobře a s ohledem na charakter postavy velmi přesvědčivě. Thriller přirozeně bez mohutných akčních vylomenin, avšak mající stále grády. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se již o druhou krimi, ve které se setkávají Olivier Marchal a Gérard Depardieu, předchozí spolupráce sahá do roku 2004 při natáčení Války policajtů. (claudel)
  • Tento film byl natočen podle literární předlohy Huguese Pagana: "L´Étage des morts". (claudel)

Reklama

Reklama