Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mat a Franck jsou policisté a nejlepší přátelé. Franck se zabývá kriminální činností související s drogami. Zaplete se však do pochybných obchodů a je zavražděn. Mat se nechce smířit s jeho smrtí a vytyčí si jediný cíl - dopadnout darebáka, který jej připravil o dlouholetého, věrného přítele. (claudel)

Recenze (48)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nóóóó...... tak musím konstatovat, že tenhle film vypadá jako restucitace sociálně-kriminálních dramat 70. let... Po shlédnutí snímku, který, ač se to někomu nepozdává, na placato říká, že je něco shnilého v systému ve Francii a nejen v ní... Ano, bohužel realita není hezká, ale je taková. Nepopírám, že film má slabiny - zejména scénáristické, nepopírám ani další drobné rušivé aspekty, ale depresivní realita, která z filmu čiší, je mrazivá..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Co? Kdo? Kdy? Kde? Jak? Čím? Proč? Bez předběžného seznámení s dějem bych patrně nedokázal odpovědět na žádnou z těchto základních kriminalistických otázek. Na můj vkus jsem totiž v té černočerné tmě zaznamenal příliš nepřehlednosti na to, abych dokázal odlišit křišťálově čistý charakter zabíjejícího detektiva od tmavé kůže prostitutky. Jinak jsem samozřejmě rád, že spolupráce politiků, mafie a policie je řádně koordinovaná a spolehlivě funguje nejen v naší zemi. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se objeví i známý francouzský režisér Olivier Marchal, který je známý svými kriminálními dramaty, které nemilosrdně válcují francouzskou justici a policejní složky. Celé se to veze ve stylu, který jeho tvorba představuje, tzn. mapování korupce politických elit, provázanost policie a zločineckého podsvětí a celkový marasmus francouzské společnosti. Bohužel scénář představuje spíš splácaninu, která na vrcholná díla Oliviera Marchala kouká z uctivé vzdálenosti. Je to bohužel nevěrohodné a to říkám z pozice občana země, která má s tím, co Marchal kritizuje, neblahé zkušenosti a dlouholetou praxi. Navíc představitel hlavní role Gérard Depardieu si tentokrát vybral při natáčení hereckou dovolenou, nevkládá do toho své obvyklé nadšení a jde spíš o rutinu. Kromě toho mám pocit, že v jeho případě selhal casting, protože do takovéhle role policejního tvrďáka měl být obsazený před 25 lety. Chápu, že výroba hvězdy něco stojí, a když už má herec svoje jméno, je potřeba z toho ždímat, co se dá, ale tohle je spíš pokus o likvidaci dobré pověsti herecké legendy, než příklad chytrého a účinného producentského tahu. Celkový dojem: 45 % ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příběh jako z lehce nadprůměrného dílu seriálu o komisaři Moulinovi, ale poměrně nudně zpracován... Proti Gérardovi Depardieu samozřejmě nic nemám, ale téhle role se buď měl dočkat před dvaceti lety, nebo vůbec. Takový Jean Reno by byl mnohem lepší volbou. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Francouzi nesnažili přiblížit americké škole drsnosti spočívající v cákancích umělé krve, byl by snímek ještě o mnoho lepší. Nějak ten realismus nemusím, mám fantazii na to, abych si dovedla některé záběry domyslet. Chápu, že se tvůrci chtějí vetřít i do přízně těch diváků, kteří potřebují dostat všechno naservírované pěkně po lopatě. Ale pro ty bude tento film příliš pomalý. Pro milovníky klasické francouzské kriminálky zbytečně realistické, pro obdivovatele americké akční tvorby moc pomalé a nudné. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by nehral hlavného komisára extrémne charizmatický Depardieu, Diamant 13 by bol nepozerateľný. Druhá vec je, že sa stáva s pribúdajúcou hmotnosťou a vekom paródiou samého seba podobným spôsobom, ako kedysi Marlon Brando. Film som pozeral na dvakrát a ak by sa ma po tej prvej hodine niekto opýtal, o čom to je, nemal by som ani páru. Ja to vlastne neviem ani po jeho skončení. Vždy, keď sa zdá, že sa film rozbehne, režisér primieša ďalšiu zápletku a divák je zase stratený. Asi aby nezistil, že pozerá film o ničom. Komisár v jednom momente filmu hovorí, že je síce v ofsajde, ale pozerá v kľude hru. Ja som bol počas filmu tiež v ofsajde, pozeral som ho v kľude, ale zážitok som z neho nemal. Depardieouva postava tiež nemala bohvieaký osud, takže isté spojenie som s ňou cítil. Bohu vďaka aspoň zato. A za tú jeho charizmu. Inak predstavte si, že ste na tom v kine. Vydržali by ste do konca? ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Nezaujímavé francúzske krimi s hercom, ktorý ak sa urýchlene nedá na diétu, tak v budúcnosti bude už brať len úlohy snehuliakov vo vianočných komédiách. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Návrat k kdysi slavným slow francouzským kriminálkám, které měly sice pomalejší spád, ale o to lépe zvládaly atmosféru a lidské vztahy. Noční nebo ranní procházky Paříží jsou tady kouzelně natočeny. Akce moc není, ale o to víc se dá soustředit na vztahy. Dobře natočené, zahrané, jen by Depardieu měl shodit pár kilo, vypadá spíš jak Maigret nebo Matěj Brouček. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Na slavnostní premiéře jsem se Gérarda Depardieu ani Asie Argento bohužel nedočkal, přišel pouze pan režisér, producenti a herci vedlejších rolí. Gérard Depardieu byl jako vždy vynikající, Asia jako vždy velmi emocionální, byť se na plátně objeví sotva pět minut, a hudba podmanivá. Bohužel jsem se místy dost ztrácel, moje francouzština ještě není tak na vysoké úrovni, abych zvládl v původním znění film z prostředí policajtů a padouchů. Příběh je v podstatě obyčejný, všechno tady už bylo, rozhodně však koukatelné. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Drsňák z černým humorem obklopen ženami. Asi mají rády ten velký nos (Depardieu) a postavu fatmana. Jinak zcela obyčejný film o zkorumpovaných policajtech, drogách a sexu. ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

…..prežraný G.D. , ktorého vo filme  chce každá žena...stále ten istý kabát G.D., kamarátstvo s kolegom, ktorý obchoduje s mafiou....a ani sám nie je úplne bez viny....mafia spojená s políciou i prokuratúrou....o čom to bolo inak neviem....viackrát nepozerať.... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ačkoli tentokrát O.Marchal nerežíroval, jeho scenáristický podíl je na příběhu dvou morálně nejednoznačně ukotvených policejních komisařů (G.Depardieu, O.Marchal) jasně patrný. Matovu parťačku hraje A.Coesensová, známá z televizního seriálu Reportéři. Nadprůměrné hodnocení, ale Marchalovy vlastní režijní projekty (Gangsteři, Válka policajtů) stojí kvalitativně výš. ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Zachvátila mě nostalgie starejch francouzskejch kriminálek a já ten film slupnul v naprostym klidu!! Tenhle film rozhodně když už nic, tak ani neublíží! ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Člověk neustále vzpomíná na francouzské starší kriminálky a musí konstatovat,že dobrejch francouzskejch filmů je jako šafránu.Ale jsou i vyjímky,jako třeba Válka policajtů.Teď k tomu můžeme přiřadit i drsnou krimi,kterou táhne G.Depardieu a která určitě nenudí.A i když hluchý místa se ve filmu najdou,tak za solidních 60% ten film je. ()

Toto 

všechny recenze uživatele

Kde sú tie staré, dobré kriminálky zo 70-80 tich rokov? Pri tejto som len čakal kedy Depardieu dostane infarkt, alebo strelí. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha průměrných krimi ze země galského kohouta. Ve srovnání s nedávnými filmy stejného žánru, tenhle kousek je o trochu lepší. Není to žádná přehnaná akce,ale bohužel je to místy zbytečně zdlouhavé a pěkně děravé. Kupodivu dalším problémem je obsazení Gerarda Depardieu. Na čistýho a spravedlivýho policajta, po kterým letí šlapka i bývalá manželka mi moc nesedí. Ikdyž má u mě plusový bod, za jízdu v Octavii. Depardieu je výborný v komediích a nebo v kriminálkách, pokud hraje hajzla,ale klaďas mu fakt moc nejde, respektive, nesedí to na něj. Nechápu dost dobře počínání distributorů, když vydávají takovéto průměry a kvalitních filmů jak MR73 Oliviera Marchala si nevšímají. ()

Reklama

Reklama