Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný zabiják Raven (Alan Ladd) je po vykonané vraždě a krádeži tajné chemické formule zrazen mužem, který si u něj vraždu objednal. Přestože po něm pátrá policie, rozhodne se se pomstít. Nedobrovolnou, ale brzy sympatizující, pomocnicí se mu stane barová zpěvačka Ellen (Veronica Lake), shodou okolností přítelkyně hlavního vyšetřovatele. (fleurette)

(více)

Recenze (23)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Snad jen zajímavost. Pokud máte rádi L.A. Confidential, tak si asi vybavíte, že Kim Basinger hraje "kurvu předělanou na Veronicu Lakeovou." Povedlo se to maskérům dobře. Jinak tenhle noir kromě nezbytných ingrediencí může zaujmout dobovým válečně-vlasteneckým motivem. Kdo má rád, sežene si, ostatní ruce pryč... ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Sexy chladnokrevná Veronica Lake, jíž se Kim Basingerová v L.A. Confidential nehrabe ani po konečky blonďatých vlasů, se shodou náhod a omylů připlete do cesty nájemnému vrahovi a probudí v něm aspoň trochu citu. Zajímavá je i vlastenecká (a protijaponská) nota, neboli jak druhá světová válka pronikla i do jinak zcela nadčasového filmu. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Herečky jako Veronica Lake nemusejí nic hrát. Jejich postava a úsměv, to je něco čemu se dá jen ztěží odolat. Nakonec ale ona ani skvělý Raven nezachrání film, kterému chybí zajímavý příběh, navíc ještě zkažený přímo úděsným závěrem, a v neposlední řadě také trocha té šťávy navrch. Více napětí a atmosféry by filmu tohoto ražení určitě prospělo. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Film má dobré základy, to jest - herci, scenár a celkový prejav zúčastnených je v systéme výstavby určený konkrétnemu políčku, konkrétnemu zámeru, ale nič naviac, čo by v hlbšom horizonte zarezonovalo. Skrátka presne ten prípad, kde chýba akýsi autorský element, niečo, čo by filmu nabralo na vyšších grádoch, pretože ambície na to mal obrovské. Aj v kontexte doby, ktorá mu priala. ()

flu 

všechny recenze uživatele

Ou, tak tohle se hrubě nepovedlo. Filmová adaptace naprosto postrádá úzkostnou, místy až paranoidní atmosféru knižní předlohy. Silný protiválečný a sociální náboj Greenova dílka byl nahrazen prvoplánovou vlasteneckou agitkou, která s odstupem těch let působí značně komicky (já vím, natočili to v roce 1942, ale i tak). A nezachrání to ani Veronica Lake. P.S. Chcete-li "Ms. Lake" vidět v roli, která ji sedí o poznání lépe, koukněte třeba na chandlerovský noir "Blue Dahlia". ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Film urobil z Alana Ladda hviezdu vďaka reakcií jeho fanúšikov a kritickej chvále. (westerns)

Reklama

Reklama