Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Recenze (151)

teutates 

všechny recenze uživatele

Rozhdone iné prevedenie ako 1. diel... Predošlá časť tohto diela bola maximálne chaotická a veľmi "tlačila na pilu", avšak Addendum skrýva hĺbší zmysel a snaží sa zasiahnuť masy ľudí... Kopa vyslovených, ale aj nevyslovených myšlienok, opäť konšpiračné teórie, rozsiahly kontext, skupina ľudí, ktorá zda sa vníma svet okolo nás trochu inak... Hlavná dejová línia tohto snímku ma oslovila, donútila premýšľať a nakoniec na mňa spravila dojem a preto 9/10 ()

kchaja 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi jevil tento film jako vylepšená a více utříděná verze předchozího snímku. Autor jde s myšlenkami více do hloubky, snaží se spekulovanou oblast brát z širšího hlediska a nezabývá se podrobnostmi. Povedlo se mu tak utéct od konkrétních dohadů nad jedním problémem a pustil se do obecné stránky věci. Má za to můj obdiv, protože se tak odtrhl od Moorovského stylu dokumentů, kdy pouze přichází s konspirační myšlenkou a na ní hledá vhodné argumenty. Naopak, film se jeví a divákovy přijde jako učební pomůcka. Pomáhá mu vysvětlit některá fakta a konstruktivně se mu snaží vetknout svoji myšlenku. Je to vcelku zajímavý náhled na svět, ale pouze do poslední třetiny filmu, kdy se snímek snaží o něco více. Snaží se najít řešení předložených problémů (další rozdíl oproti předchozímu filmu). Bylo by stále vše v pořádku, kdyby se najednou karta neobrátila a film se nevrátil k tomu, co mi na "jedničce" vadilo nejvíce - ovlivňování skoro až nucení. Z ničeho nic se z faktů stávají rady jak proti předneseným problémům bojovat a vše je nakonec umocněno "emočním" videem, jak to bude krásné až všichni prozřou. Zjistíme že jediný důvod, proč si film dával takovou práci do nás čerpat informace bylo kvůli tomu, aby nás přesvědčil o Jeho pravdě. Ve výsledku ho jde tedy buď nenávidět nebo milovat. Opravdu nevím kam se přiřadit - za prvé jsem moc líný si daná fakta ověřit, abych v nich našel oporu v dalších názorech a za druhé závěr působí až moc ... ideologicky - dokonce i scientologická církev byla z počátku založena na technologii... Ale jinak celkové zpracování snímku je o řád výše - ztratila se chaotičnost a celý film tak získal zajímavou, starými televizními záběry oprýskanou atmosféru. Dokonce i zašuměných obrazovek ubylo a tak se na to kouká daleko lépe. O to je ale náročnější udržet pozornost nad myšlenkovými "obraty" autora. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No to snad....78%??? Část první se v roce 2008 snaží udělat senzaci z peněžního multiplikátoru, kurva to je šlágr! Odpad! Část o americkém finančním systému a jeho historii, byť tahá evidentně za globání nitky, může být (pochybuju) pro našince informačně zajímavá, ale i když se naserete sebevíc, je to sféra, kterou nemáte ani v přibližném dosahu. To, co přijde posléze, to už je opravdovej hardcore. Peníze jsou zlo. Zaměstnání je otroctví za peníze. Zrušením peněz a práce člověk dosáhne svobody. Toto ať promítají barevným menšinám ve frontách na ÚP, nikolivěk mně. Představy rovnostářského světa sice opravdu nutí k zamyšlení, ale člověk s pamětí a rozhledem musí velice záhy dojít k závěru, že tyto levičáské keci vždy ve výsledku směřují k diktatuře, potlačení svobodného myšlení člověka spojeného s totálním omezením možností osobního rozvoje každého jednice. Prostě totální sranec ve slušivém a na první pohled sugestivním podáním. Parchnatů, co si takhle dávli lidi na udičku, už tady bylo....nasrat! Jedinou zajímavou částí s bezesporu pravdivýma, ale také jíž profláknutýma faktama, je část o obnovitelných zdrojích. Tohle teda hodně kleslo oproti prvnímu dílu. 35% ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Mám toho hodně, čím bych všechny ty bláboly - hlavně ve druhé půli - vyargumentoval. Ale nechce se mi. Může člověk vůbec nějak argumentovat sektářům, kteří jsou nekonečně zaslepeni a totálně mimo? A co se týče USA a jejich ekonomické světové nadvlády ruku v ruce s MMF? A o tom, že si kdykoliv mohou natisknout peněz, kolik chtějí? Proč je tedy netisknou a nevrátí Číně své dluhy? Jedna hvězda za skutečnost, že ano, celý svět žije na dluh. I když zde to bylo řečeno velice zprofanovaně. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Konšpiračný dokument ktorý nechá každého na vážkach. Je to ozaj tak, alebo je to všetko vykonštruovaná blbosť. Nechám, aby si spravil každý svoj názor... Tu sa 4-1 hviezdičiek nedá dať. 5*= ľudia čo ich dokument oslovil so slovami niečo na tom bude......................odpad!= ľudia, ktorí dokument považujú za čistý výmysel. Treba vidieť ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama