Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 2

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (622)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Komerční znásilnění kultovní hororový série - který radši ani nemělo vzniknout - zachraňuje snad jen výborná hudba, kostýmy a solidní efekty. Tvůrci se spolíhali na lekačky, který jsou jasně předvídatelný, ale díky rázným decibelům se člověk i sem tam lekne. Ty 2* tomu nakonec dám, ale i remake Pátku třináctého mě zaujmul mnohem víc. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bolí. V remacích, ve kterých Mike Myers přežil s úctou aspoň jeden díl a Jason byl tak blbej až zábavnej, získává Freddy smrtelnou ránu hned v počátku. Něco tak neoriginálního, tupýho a hlavně pekelně nudnýho se jen tak nevidí. Jasný, už originální filmy nejsou z dnešního pohledu žádný zázrak, ale měli atmosféru a cool Englunda. Tady to nejenom že nedává smysl, ale atmosféra si navíc vzala dovolenou a z Freddyho udělali naprosto nesympatický hovado s hnusnou maskou. A Jackie Earle Haley se může snažit jak chce, ale Englunda prostě zastoupit nemůže. Režisér nejenom že nic kloudného nevymyslí, ale asi sám půlku natáčení prospal, protože tempo filmu je uspávací. Navíc ty přiblbé střihy do některých rádoby lekaček, no škoda mluvit. Tady se zkazilo všechno, co se dalo. Zkrátka vzniknul film, ve kterém hlavní hrdinové nesmějí usnout, vám se to ale při sledování tohoto hororu stane velmi snadno. Alespoň, že Thomas Dekker tam umře brutální smrtí, protože ten kluk si za Sarrah Chronicles nic jiného nezaslouží. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jo, všechno špatně. Moje vychcaná taktika počkat a jít do toho s nulovým očekáváním tentokrát nevyšla. Nějaká nadšenost, hravost, nápaditost, zajímavost, atmosféra, brutál, cokoli? Ne, nic. Možná tak reklama na Nike, Dell a Red Bull... Fred Krueger nefunguje. Alespoň na něm si mohli dát pořádně záležet, když už pro něj získali zajímavého představitele. Ale né, maska je divně opicoidní, gumová, a hlášky zanikají do pryč. Nancy má kupodivu i trochu něco do sebe (a stopro je hezčí než Nancy původní), ale nevynikne a společnost jí dělá trojice bezduchých utrápenců, takže z toho taky nekápne. Jediný, kdy jsem se i docela bavil, byl kavárnový úvod a posledních 10 minut. Odmyšleno že se jedná o ELM STREET, jde asi o koukatelný hororový průměr, ale v rámci téhle značky prostě trapas. HALLOWEEN a FRIDAY THE 13th jsou oproti tomu zlaté remaky. Jo a... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Do tohoto remaku jsem šel s těmi nejnižšími očekáváními, abych potom nebyl zklamaný. Tušil jsem, že geniální jedničce se to nevyrovná, to mě nepřekvapilo. Nicméně že se to nevyrovná ani nejslabšímu dílu původní série (ano, mluvím o dvojce) tak to jsem ani v těch nejhorších nočních můrách nečekal. Tenhle film je špatný. A přitom úvod nebyl vůbec špatný, jenže… pak to šlo vše do háje. Atmosféra tu není, herci jsou (krom Ronney Mary a Jackieho) opravdu špatní. Ale co mě nejvíc naštvalo, byl samotný Freddy. A teď nemluvím o herci, protože Jackie se snažil, JENŽE scénář mu nedává dostatečný prostor (Freddy měl v každém dílu nějakou krásně černo-humornou hlášku a tady najdete rádoby "zábavné" hlášky) a ta nová podoba je… směšná, blbá, předigitalizovaná… říkejte si tomu, jak chcete, ale producenti (nebo sami maskéři?) nepochopili, proč Freddy je kultovní postava. Z něho a z jeho popálenin šel strach. Ale tady to nejde, když vám ta maska nepřijde reálná a to opravdu ne. Ty pixely mě až bily do očí. Navíc vše je zde jakoby na efekt - v původních dílech Freddy svou rukavicí přejel po trubce a ta zaskřípala, což bohatě stačilo k navození atmosféry. Ale tady ne, tady musí i jiskřit - aby to mělo ten patřičný efekt! Dlouho jsem přemýšlel nad hodnocením, ale čím víc jsem přemýšlel, tím víc jsem si uvědomil, že krom pár slušných lekaček a Rooney zde není nic. Absolutně nic. Není to zklamání, protože jak říkám, šel jsem do toho bez očekávání. Je to jen a jen utrpení. 20 %. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Časy sa menia a filmy sa prispôsobujú dnešným generáciám. Na novej Nočnej more to vidieť veľmi (hlavný hrdinovia, rýchly strih, lacné lakačky...). Síce som nádaval už aj na starý originál (za najvydarenejšiu časť série považujem trojku), ale to čo predviedli tvorcovia v novej verzii, sa len tak nevidí. Je absolutnou záhadou, že technika je v dnešných časoch niekde úplne inde, ako takmer pred 30 rokmi, ale na filme to absolutne nevidieť (myslím kvalitu efektov, masiek atď.). Freddy pôsobí smiešne (jeho maska a predstaviteľ je obrovský fail) a absolutne neškodne, EMO mládež rozčuluje, úmrtia sú absolútne bez nápadu a nudia, hororové napätie chýba (to však viacmenej chýba celej sérii) a od odpadu to u mňa zachraňuje len úplný záver (podarená smrť+song All I have to do is dream). ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • Kyle Gallner utrpěl zranění břicha, když se při natáčení jeden z nožů na rukavici Fredyho neohnul. (HellFire)
  • Ve filmu lze dvakrát spatřit ceduli s nápisem „Elm Street“, ale nikdy o ní nepadne řeč. (HellFire)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama