Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Louis Morlet je vyhlášený cukrář, který šéfuje prestižnímu obchodu se zavedenou klientelou. Zdá se, že na jeho spokojeném životě se nemůže nic změnit. Jenže jednoho krásného dne za ním přijde vnučka Alice a je po klidu. Dívka chce odejít ze školy, nehodlá už složit bakalářské zkoušky a samozřejmě se pohádala s rodiči. Louis si uvědomuje, že jedině on je schopen tento problém vyřešit. V posledních letech se totiž nahromadily spory a nedorozumění mezi ním, dcerou a zetěm, takže je nejvyšší čas hledat cestu ze slepé uličky. Vzpoura Alice se ho dotkne: on totiž vždycky snil o tom, že bude studovat, ale neměl tu možnost. Vrátí se do školních lavic spolu se svou vnučkou? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

freddy 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie o radostech a strastech jednoho muže, který už má důchodový věk, ale do důchodu se ještě zdaleka nechystá. Naopak, jeho cukrárna je ve Francii vyhlášená a on v ní pracuje od rána do večera. Ale jeho život se radikálně změní, jakmile přijme do učení svou vnučku, kterou pět let neviděl. Ta ho vyprovokuje k tomu, aby si i přes svůj pokročilý věk dodělal maturitu. Jedná se o krásně napsaný příběh, který svou obyčejností dokáže zaujmout a který se nebojím označit za příběh vynikající. Možná se tu najde i nějaké to moralizování, ale to je jen logické vyústění celého příběhu. Tohle je přesně jeden z těch filmů, u nichž se docela často podvědomě usmívám, aniž bych si to uvědomil. Prostě tenhle příběh dokáže velice rychle uplynout, aniž by nějak výrazněji nudil nebo dokonce měl hluchá místa. Celou dobu je ve filmu nač se dívat. A teď nemyslím jen dívání po dějové stránce, ale i dívání po herecké stránce, protože mladé herečky jsou kromě hereckého talentu i krásné, takže muži si rozhodně přijdou na své. Ale i pro ženy se najdou sympatičtí herci. Každopádně myslím si, že lépe tento film dopadnout rozhodně nemohl, příběh je zpracován velice dobře a nemám tomuto filmu příliš co vytknout. I přesto však dávám jen čtyři hvězdičky, a to proto, že film přece jen nebyl natolik silným zážitkem, jako některé pětihvězdičkové filmy, ale i tak je to pro tento francouzský snímek pěkné hodnocení. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Je to celkem slušně obsazené, ale některé situace, které by měli být komické, žalostně brečí. Zachraňuje to jen Lizzie Brocheré. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohodovka o tom, že nikdy není pozdě napravit, co jsme v životě nezvládli. Francouzské filmy o mezilidských vztazích jsou tradičně slušné. Ani tento snímek není vyjímkou. Nečekejte žádná high lights, Louvre, Champs - Élysées či La Défence. Spíš půjde o posezení v kavárničce v Quartier Latin u sklenky vína či pastisu. Žádné převratné pravdy neuslyšíte, spíš jenom hlas životem poučeného dvaaosmdesátiletého Pierra Mondyho v roli cukráře Louise Morleta, kterému tímto vzdávám hold za přesvědčivý výkon. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem zhlédla víc u nás méně známých francouzských komedií a bohužel musím říct, že mně ani jedna z nich nezaujala. Konec byl sice milý, ale většinu filmu jsem se nudila a pořád jsem sledovala čas, jestli už to bude končit... ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

I přes vesměs nízké hodnocení tento film rozhodně neurazí. Je udělán velice mile a i když občas tečou nervy, ten konec, i když se dá trochu čekat, to všechno bohatě vynahradí ;-) 70% ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Ten konec na mě byl už moc sladkej... A vůbec je celej film hodně předvídatelnej... Prostě to nebylo nic moc... ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Navzdory lehkému žánru, nebo snad právě proto, že v tomto případě romantika nebyla nevkusně uondaná a film měl svěží nádech humoru a spád, dávám vysoké hodnocení - jinak bych si připadala jako podvodník, protože mě to bavilo od začátku až do konce :-) ()

xhonza5 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadalo na velmi dobrý film, ale brzy se mi nějaké scénky moc nelíbili, což se projevilo na konečným hodnocení. Průměrný standart, který lze shlédnout. Váhal jsem mezi čtyrmi a třemi hvězdičky, je to tak napůl, ale přiklonil jsem se ke třem. Prostě mi tam ještě něco chybí. ;) ()

Reklama

Reklama