Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie „Bird“ Parker měl dar od boha. To, co on dokázal se saxofonem, svedl jen málokdo. I proto se ve čtyřicátých letech minulého století stal jedním z nejlepších jazzmanů v New Yorku. Pak ale přišel alkohol, drogy a strmý pád, který dokázala zastavit až láska milované Chan. Hlavní úloha ve vynikajícím hudebním životopisném dramatu od režiséra Clinta Eastwooda připadla čerstvému držiteli Oscara, charismatickému Forestu Whitakerovi... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Clint Eastwood natocil len lahko nadpriemerny film o vybornom jazzmanovi, ktory mal vsetko /slava, moc, bohatstvo/, a potom nasledoval strmy pad smerom dole. V roli Jazzmana sa predstavil Forest Whitaker, ktory vie hrat. Nudnych pasazi je tu vsak pozehnane, a podpriemernych dialogov bohuzial tiez. Rezia je vsak na urovni - aj ked Eastwood v 80. rokoch 20. storocia vyhasol, a tocil len podpriemer az priemer v lepsom pripade. Co sa mi pacilo, a preco dam 4 hviezdy, su tieto 4 atributy : rezia, herecke vykony, fascinujuce realie USA 80. rokov no a samotny jazz, ktory mam doteraz velmi rad. 70 % ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Tak tohle se mému oblíbenému Clintíkovi hrubě nevyvedlo. Tento film neskutečně sráží do kolen jedna zásadní věc - stereotypnost. Film disponuje brutálně přestřelenou stopáží se zacykleným průběhem, který vás hned v druhém cyklu začne až do skončení filmu enormně nebavit. Tlustá opička zafuní na saxík, následují drogy, alkohol a příležitostný sexiík a vše je završeno 15 minutami litování. Tento scénář provází diváky po celou nepřátelskou stopáž. Opravdu hrubě mě nebavilo sledovat dvě a půl hodiny feťáckou ubrečenou opičku, kterak se plouží ulicemi předválečné Ameriky. Uznávám, že opička Whitaker se snažila a působila celou dobu věrohodně, ale to nic nemění na odporném zážitku z filmu. Věřím, že film docení pouze vyléčení a léčící se alkoholici, narkomané, muzikanti, gayové a šulini, Já nepatřím ani do jedné jmenované skupiny. K lepšímu hodnocení nepřihlédnu ani navzdory faktu, že tlustá opička zemřela ve stejný den, kdy se narodil nejúžasnější borec, který kdy kráčel po této planetě. Nechutně nudný film o člověku, který snad ani nestál za pozornost, natož za natočení filmu. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Eastwood je na režisérské stoličce výborný vypravěč a ukazuje to i v tomto, prakticky neznámém snímku o geniálním jazzovém muzikantovi, kterému se nevyhnuly klasické problémy všech velkých hvězd, jako jsou alkohol a drogy. I přes perfektní vypravěčský styl a dokonalého Whitakera, však nemůžu dát více a to pouze z důvodu nezájmu o dané téma a přílišnou délku, která je na filmu skutečně znát. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Jazz je hudobný žáner ktorý síce počúvam ale nie tak často, je to hudba na ktorú musím mať náladu. Charlie "Bird" Parker patrí k mojim obľúbencom, takže keď som náhodou natrafil na tento životopisný film a všimol som si, že ho nakrútil môj veľmi obľúbený režisér Clint Eastwood, neváhal som ani sekundu, hneď som sa doňho pustil. Je pravda, že som mal vysoké očakávania ktoré sa bohužiaľ nenaplnili ale aj tak si myslím, že ide o podarenú snímku. Forest Whitaker rozhodne nepatrí medzi mojich obľúbených hercov, takže nečudo, že ma jeho herecký výkon moc nezaujal. Ono problém s filmom je ten, že je taký nesúrodý, jednotlivé scénky mi nedržali po kope, celé to bolo také nezáživné hoci obsahovo to bolo fajn, ako by nie, búrlivý život hudobníka na drogách ani nemôže byť inší než zaujímavý. Flasback momentky, ktoré pridávali prvok vízií sa tam vôbec nehodili. Nemastné, neslané ale rozhodne nie zlé. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem na to koukal jen kvůli Clintovi. Bebop bych nepoznal, ani kdyby měl někdo tolik trpělivosti, aby mi zkusil vysvětlit, co to je, a filmů o feťácích už jsem viděl kvanta. Takže mi zbyly dobré herecké výkony (Forest Whitaker, Diane Venora, Michael Zelniker) na jedné straně a pocit, že je film zbytečně dlouhý, na druhé. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Mladého Charlieho "Birda" Parkera ztvárnil bratr hlavního představitele Damon Whitaker. (agass)

Reklama

Reklama