Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární Whispering Smith jde po stopě vlakových nehod a ozbrojených přepadení na Union Pacific. Vyšetřování jej přivádí na západ do Skalistých hor, odkud před několika lety odešel. Jeho dávný přítel Murray Sinclair, nyní vážený rančer, zde pracuje pro dráhu jako likvidátor škod. Smith potkává i jeho ženu Marian, jež kdysi za svobodna tolik miloval. Ačkoliv i s jejich přispěním brzy dopadne pachatele, Smith má stále pocit, že nehody na železnici nejsou dílem náhody a někdo z nich dobře profituje. (dopitak)

(více)

Recenze (4)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Z počátku klasický námět plný klišé: ultrahrdina se vrací na místo činu, odkud z nevysvětlených příčin (asi zhrzené ideály) odešel, aby se tu setkal s osudovou dívkou, nejlépe už vdanou za jeho nejlepšího kamaráda. Záhy se začne ukazovat, že dívka/žena nežije v takové idylce, jak se zpočátku zdálo. Její manžel/hrdinův nejlepší kamarád je totiž pacholek, má zatraceně zamazané haksny, a pokud ho tvůrci chtějí ještě víc očernit, pak se nejlépe i kurví. Náš člověk vystupuje samozřejmě jako naprostý charakter, přičemž nenápadně zlikviduje všechny zlosyny až na ty hlavní (aby film neměl moc krátkou stopáž), načež se projeví jako naprosto bezelstný hero (nastaví druhou tvář) a dá padouchovi, jenž mu odloudil nabíječku, druhou šanci. Zhrzená dívka se na něj buďto naštve, nebo jeho nelogický čin pochopí (ve druhém případě je pak osud padoucha definitivně zpečetěn, jinak by se nedosáhlo heppyendu). No a potom už jen třískají kolty a happily ever after.__ Naštěstí v tomhle technikolorovaném produktu z dílny Paramount Pictures do poslední chvíle nevíte, jestli náhodou nezařve i klaďas, nebo se záporák expřítel neobrátí na dobrou cestu, nebo náhodou zbloudilá kulka nezabije ji. Takže ve výsledku lepší průměr. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Klasický western, který ničím nepřekvapí. Ladd mi jako westernový hrdina moc neseděl, Scotta mám mnohem radši. Ostatní postavy taky neoslovily. Celkově vzato 90 průměrných minut, sice nemůžu říct, že bych se vyloženě nudil, ale do nějaké zábavy to taky mělo daleko. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Toto mam brutalne rad. Ja som velky fanda konspiracnych teorii  kde nie je vsetko zlato co sa blysti. Ni konspiracie a la Karel a chujoviny. Brave New World-y, New World Order-y, Kodenhova Kalergyho plany, Velke Reset -y a na podobne picoviny nasrat. Teda zase pardon, mne to uslo chcel som napisat ze sa dorazne od toho distancujem. Tuto má isty clovek Smith opravneny pocit ze nehody na zeleznici nie su nahodne a niekto profituje na nich. Tak rozbehol vysetrovanie , na zaklade ktoreho zistil kto, co, preco, ako kde a kedy. Vysetroval to tak, ze som sa nemohol odlepit od PC - dopitak dobre pise ze az do konca filmu som nevedel, ci spolu  so zaporakmi nebude napokon zlikvidovany i hlavny hrdina. Silne nadhodnocujem - je o mne zname ci nadhodnotim kdejaky riedky prujem - mne xpokojnosti staci, ze je to hlavne zo 40. a 50. rokov - su tam vlaky a striela sa 82 % ()

Mol 

všechny recenze uživatele

THE ONLY CARDS I HAD WEE THE ONES YOU DEALT ME! Alan Ladd a jeho poker face (ten chlap se snad nezasmál ani jednou za celý film) jsou ty správný ingredience pro drsňáka Smitha a díky tomu jsou ve filmu dvě scény, které jsou napěchované napětím jako mraky nacucané deštěm před bouří. Jen čekáte kdy se protrhne smršť. První z těchto scén je ta, kde se Smith vrátí do města a setkává se s Murraym v saloonu. To pak lítaj pěsti jako husy po dvoře. Druhá scéna je ta poslední v domě, kde se naposledy setkávají Luke a Murray. Co na to říct dva nejlepší kamarádi jdou proti sobě. Tomu říkám emoce ve filmu. ()

Reklama

Reklama