Reklama

Reklama

Khoda

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Psychologický / Thriller
Velká Británie, 2008, 5 min

Režie:

Reza Dolatabadi

Obsahy(1)

Trvalo dva roky a přes 6000 jednotlivých maleb, než mohl vzniknout pětiminutový psychologický thriller. S nápadem na vytvoření animovaného filmu, který by byl složen jen ze samých obrazů, přišel Reza Dolatabadi a ohromil s ním téměř všechny filmové festivaly. (Bakllazaan)

Recenze (16)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Animovaný psychologický snímok s množstvom rušivých elementov rozprávajúci príbeh muža, uzavretého v "jednej" miestnosti ( hlave ). Nápadité. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně propracovaná záležitost, která sází na hutnou atmosféru a nezřetelný, nevyřčený příběh. Temné barvy, nehezké výjevy, izolace, strach... OK, tohle samo o sobě stačí na povedenej animovanej film, tady je ovšem zajímavá i animační stránka, kde se nádherně povedlo skloubit dohromady 2D i 3D prvky do fungujících obrazů, což je věc natolik výjimečná, jako náhlé zjevení Yettiho smilnícího s Marií bohorodičkou uprostřed finále ligy mistrů. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Hypnotizujúci, intenzívny umelecký zážitok, ktorý upútal moju pozornosť a udržal si ju až do konca titulkov. Dúfam, že raz táto spoločnosť dospeje do bodu, keď bude schopná toto zvládnuť v stredometrážnej, prípadne dlhometrážnej podobe. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavě ztvárněné! Má to nápad, má to styl a naprosto skvělou muziku, ta mě na tom celém zaujala asi nejvíc. Vynikající kresby a také příběh. Cením. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Normálně se snažím hodnotit jen hororové krátkometrážní kousky (pokud se tak dají mnohdy vůbec nazvat), ale na tento short jsem byl více méně nalákán svým známým. Jde opravdu o hodně slušný vizuální zážitek, který měl až hypnotizující účinky a nutno podotknout, že zvolený hudební (zvukový) doprovod tomu vážně přidal neuvěřitelnou šťávu. Těch pět minut jsem si opravdu užil se vším všudy. ()

Ruuzha 

všechny recenze uživatele

Hodně moc luxusní záležitost, neskutečná práce, ale ten výsledek rozhodně stojí za to. Parádní podmanivá depresivní atmosféra a naprosto dokonalá padnoucí hudba. Kdykoliv si film zastavíte máte před sebou obraz. A to takový který bych si klidně pověsil na zeď. 90% ()

Respex 

všechny recenze uživatele

Velice působivé. Vzhledem k tomu, že se jedná o studetský film, velký unikát. Zpracování jedinečné a profesionální. Za mě 4* ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu není můj šálek čaje. Kdyby to bylo pouze kafkovské, dokázala bych do toho ještě proniknout. Ale tenhle snímek jde ještě dál, někam za hranice, do naprosté temnoty, kam mi (naštěstí?) byl odepřen přístup. Animace zajímavé, ale pro mně často matoucí a přehnaně stylizované, výběr hudby nic moc, když už bylo tolik práce s animací, mohlo být také trochu času věnováno vytvoření originální hudby, nikoliv nudné až nervy drásající smyčky. 40%. ()

Sticks 

všechny recenze uživatele

Škoda, byť lepšieho finále, neváham ísť vyššie. Tiež som čakal, že to bude trvať 14 minút(díky editori csfd)... ()

Reklama

Reklama