Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o významném českém skladateli filmové hudby. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Famósní český filmový skladatel, jeho hudba je drsná, neúprosná, místy tak nádherná, že samotná vyvolá cit-emoci. Byl to bezesporu génius, kterému nebylo dáno déle na tomto světě býti. Děkuji, Mistře. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Na podzim 2007 jsem si zapsal předmět Film a hudba, který přednášel Martin Dohnal. Kromě Schnitkeho a Moricconeho se zabýval také Zdeňkem Liškou a kromě jeho hudby pro Marketu Lazarovou pouštěl i tento dokument, ve kterém Dohnal tehdy také vystupoval (a poněkud jej strhal, protože "dle mého byl dokument příliš krátký, příliš uspěchaný" - "Ani tu znělku z Hříšných lidí města pražského nenechá režisér zahrát celou..."). Možná. Nicméně je to asi jediný dokument, který byl o jednom z nejvýznamnějších skladatelů filmové hudby natočen - a kde jinde se dozvíte, že Liška často skládal ve vlaku na cestě mezi Prahou a svým bydlištěm? ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Viděno jen na youtube, rozsekané a obrazově mizerné, ale nakonec to tak moc nevadilo, když šlo o hudbu. Je to sice takové letem světem, což zase není divu, vzhledem k tomu množství hudby, které vyprodukoval. Ale aspoň jsou zachyceny vzpomínky mnoha tehdy ještě žijících tvůrců. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle pán si zasluhuje mnohem víc, než hodinový průlet jeho tvorbou s několika zajímavými poznámkami. Nicméně díky aspon za to. Je smutné, že ČT se uráčila ( pokud její stránky fungují správně ) odvysílat tento dokument jednou jedinkrát v r. 2000 ( comment 09/2010 ) a člověk je rád za youtube verzi s anglickým dabingem :-(. Doufám, že to je jen proto, že chystá nějaký mnohem obsáhlejší a komplexnější program o tomto GÉNIOVI svého oboru. Na to by měly chodit ty slavné koncesionářské poplatky. Dobrá hudba ve filmu je pro mě jedním z nejpříjemnějších požitků v životě. Mistr Liška této radosti rozdal měrou více než vrchovatou. Proto se skláním a děkuji aspon takto. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Pokud se chceme opravdu něco málo dozvědět o Liškově hudbě, je rozhodně lepší sáhnout po tomto dokumentu, neboť ten novější (2017) se rozhodně nehodlá zatěžovat podrobnějším vysvětlováním. Jedna hodina je sice pořád velmi málo, tady ale aspoň o Liškově hudbě i způsobu tvorby mluví nejen režiséři, ale taky hudebníci a hlavně lidé, kteří s ním osobně spolupracovali. ()

ViktorD 

všechny recenze uživatele

Film by jistě zasluhoval delší stopáž, přesto je to asi jediný dokument, který se osobnosti Zdeňka Lišky věnuje alespoň "nějak". Díky tedy za něj. Tento génius by si především zasloužil kvalitní knižní monografii. Vzhledem k tomu, že od jeho smrti uplynulo už více než třicet let, je toto manko o to tristnější... ()

Reklama

Reklama