Reklama

Reklama

V čem je háček?

  • USA School for Women's Souls
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2007, 9 min

Režie:

Tereza Tara

Obsahy(1)

Zpověď duchovně hledající -náctileté dívky, která na své cestě za poznáním potkává tantrického gurua. Nezapomenutelné setkání jí dovede k nečekanému prozření. Guruovy originální fotokoláže, meditační hudba a praktiky jedné ezoterické školy, otvírající ženské duše i těla, odhalují všudypřítomný proces manipulace v době, kdy se mnozí snaží překročit své hranice, aby poznali sami sebe, až jednoho dne zjistí, že už je dávno překročili, a že je třeba jít k sobě domů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

TheMaker odpad!

všechny recenze uživatele

Tak teď nevím, jestli to bylo myšleno jako vtip nebo to myslí vážně, každopádně je to trapné až na půdu . . . ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Kterak naivní a důvěřivá dívka Marie přišla k rozumu po setkání s šarlatány Bárou a guruem Járou...Bože, bože. Zdokumentovaná lidská blbost. ()

Natabar odpad!

všechny recenze uživatele

Téma každopádně zajímavé, nicméně zpracování absolutní propadák - monolog, který by úplně stejně fungoval pro rozhlas. Vizuál úplně o ničem. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Rozhovor s bývalou žákyní tantrické školy, kterou vede guru Jára a přístup do ní mají pouze ženy, nejlépe mladé dívky :-) Víc snad ani není potřeba dodávat. Jak se mu podaří přesvědčit tolik holek k "Tantře" je z rozhovoru naprosto zřejmé. Stačí je přesvědčit, že je to jediné správné a spirituální řešení nespokojenosti se svým dosavadním nudným a nenaplněným životem. Přestože mi to nepřišlo moc důvěryhodné, řekl bych, že dobře zpracovaný film hezky poukázal na rozsáhlý problém vykořeněné západní společnosti. ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Háček je v k****, neboli (jinak řečeno), význam tohoto výchovně-vzdělávacího poučného mini (rozuměj 1,64165%) filmu je v tom, že je svou výchovně-vzdělávací poučnou funkcí zaměřen na velmi nepoučené osoby, které jsou z 99,8644% nepoučitelné, protože nemají v hlavě přemýšlecí orgán (jinak řečeno, jsou nepoučené). ()

Chizkiyahu 

všechny recenze uživatele

Viděno se zpožděním. Tahle zpověd ukazuje, jak lze manipulací a sektářstvím udělat z lidské zrůdy duchovního vůdce. Jeden ze způsobů, samozřejmě. Vzhledem k událostem posledních let začínám mít pro esoteriku, homeopatii apod. stále horší a horší názor. Kombinace důvěřivosti zoufalých dívek, jejichž "duchovní učitelé" vyčkávají na slabý okamžik a absence kritického pohledu lidí obecně je čím dál horší koktejl. Zpracování nekomentuji, myšlenka zůstává. ()

Reklama

Reklama