Reklama

Reklama

Recenze (6)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Silnou stránkou tohoto snímku jsou rozhodně překrásné scény, působivé kresby a pěkné kostýmy. Film, který by měl být o umění a pocitech, se ale bohužel více zaměřuje na vztah ženy převlečenou za muže s jejím učitelem a ještě to více ubíjí nesčetnými sexuálními scénami. Předchozí film Le Grand Chef byl chutnější než pestré nabídky pokrmů v něm připravovaných, ale Portrait of a Beauty je jiný. Je kontroverzní, provokativní a z kreseb si bere jen tu sexualitu (dočkáme se i kamasutry a homosexuality) a věci jako hloubka, spád a emoce jsou mu však cizí. (6/10) ()

May 

všechny recenze uživatele

Miindo - mozna nejslavnejsi obraz korejske historie. Autoportret konfucianismem poznamenane zeny zijici v prevleku muze, aby mohla delat to, co chce a pro co ma talent. Bohuzel je tento film poznamenany naprosto nepochopitelnou ohromnou davkou skutecne zbytecneho sexu na vsechny zpusoby, pri letme zpetne vzpomince "o cem to vlastne bylo" se mi krome nekolika klicovych scen vybavi prevazne sceny skutecne pusobici jen jako casova vypln. Rozhodne se jedna o jedno z nejlepsich historickych zpracovani, ovsem ma mnoho prazdnych mist, ktere ho prudce tahnout do prumeru. 7/10 ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Přesně můj šálek kafe. Máme s Kim Nam-gilem podobný vkus či co. On podobné filmy točí rád a já je ráda překládám. Poetické, pomalu plynoucí a přesto dramatické a ukazující v celé šíři velikost lásky, utrpení, krásy, nenávisti a žárlivosti. A to všechno podmalované krásnou hudbou, scenérií a výbornou kamerou. Vzhledem k nekvalitě titulků mi tu film ležel víc než dva roky. Teď přišel ten správný čas, abych se jím prokousala a stálo to za to. Snad jedinou výtku mám k přemíře sexu, i když na druhou stranu vzhledem k charakteru některých kreseb, do děje přesně zapadal. Spíš mě ta odvaha po seriálových polibcích u filmů vždycky překvapí.Titulky ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Celkem dost neobvyklé dílo, minimálně v oblasti množství erotiky rozhodně vybočuje z korejského standardu. Nicméně vzhledem k tématu celého snímku, to vlastně ani skoro jinak být nemohlo. V čem snímek vysloveně exceluje, je hudební podkres - ať již ten s historickými tématy či spíše současného ražení, vždy tvoří skvělou kulisu k probíhajícímu ději. Působivé přírodní scenérie opominout rovněž nelze a ač mi ta romantická linka úplně nesedla, přesto se jedná o zajímavé pojednání o lásce, touze, morálce, pokrytectví a pravidlech týkajících se nejen malování jež může láska hodně ovlivnit. ()

Vardara 

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto počinu mám smíšené počiny. Herci se do svých rolí opřeli s vervou (někdy možná až moc). Každopádně pro mě to bylo v některých momentech přehnané. Vášeň, která zatemňuje lidem úsudek a láska až za hrob, dobře, ale ta nesmyslná rvačka v závěru byla zbytečná, takže jsem oběť nedokázala ani litovat, protože si za to vlastně mohla sama. Možná bych brala vidět nějaký realističtější dokument/film věnovaný Hyewon, protože její/jeho osobnost je pro mě dost zajímavá.. Za mě 60%, na čtvrtou hvězdičku by to dosáhlo, kdyby se tvůrci více namáhali i s vykreslením některých vedlejších postav. Takhle to všechno bylo v rukou tří hlavních hrdinů a to mi jaksi nestačilo. ()

Reklama

Reklama