Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka se probouzí v rakvi, s traumatickým poraněním hlavy a s tím spojenou ztrátou paměti. Vzápětí jí rychle dochází, že byla unesena vyšinutým sériovým vrahem, čímž pro ni začíná nová noční můra. Musí totiž přežít noc v odlehlém venkovském městečku, přičemž onen technologií vyzbrojený, maskovaný maniak, jí vytrvale půjde po krku. (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (103)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bezvadný béčkový slasher s cool vrahem, který se s ničím nepáře a všechny, co mu přijdou pod ruku, rozpáře. Postavy a interakce mezi nimi působí sice trochu rozpačitým dojmem, ale vraždy jsou naprosto luxusní. Takhle skvěle provedené gore, to se každý den nevidí. Atmosféru má Laid to Rest taky velmi dobrou - strašidelný sice moc není (i když pár scén by se našlo), ale pro pobavení poslouží stejně dobře jako například nedávný a taktéž povedený Midnight Movie. Pokud však chtěl režisér natočit horor, jehož hrdinům bude divák z celého srdce přát, aby přežili (jak jsem kdesi četl, že chtěl), tak žalostně selhal. U filmu s takovýmhle gore si můžete přát jediné: "Vrahu, zmasakruj je všechny!" Edit: S druhým zhlédnutím se demence postav stala takřka nesnesitelnou. Snížení hodnocení na 3*. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tak nejdřív PLUS : Skvělé vraždy, dobrá maska úchyláka...... A TEĎ MÍNUS : Tragické herecké výkony, vraha několikrát klepli, ale nikdy nedodělali - nekonečné zmrtvýchvstání bylo už trapné :-), nesympatická hlavní hrdinka - opravdu hnusný ksicht! Celé herecké obsazení bylo k poblití.... Kvalita filmu dosti amatérská. Konec - ubohý! OBSAH : "Laid to Rest " je děsivý příběh o mladé dívce, která se po traumatickém úrazu hlavy probudí v rakvi. Nepamatuje si na nic a neví kdo je. Zjišťuje, že byla unesena pomateným sériovým vrahem v izolovaném městečku. Musí přežít noc a obelstit technologicky smýšlejícího vraha, který se chystá dokončit své plány. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

LAID TO REST je chvílema nuda, navíc ohraná, vrah je trochu divnej, ale vraždy jsou super. Díky nim je to nadprůměrný slasher, který přináší vynikající, prvotřídní a brutální gore. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle horror má úplně výtečnej rozjezd a člověk jen čumí, co se to tam děje, co ten maskovanej vrah předvádí s obrovským "rambo-nožem", goreefekty absolutní špička ... Pak se najednou objeví ještě k tomu všemu Nicolas Gage, což mě úplně málem porazilo, jeho role sadistickýho hovada ve filmu Chaos (2005) mi stále ještě leží v duši... No naštěstí tady měl kladnou roli. Vraždy, mrtvoly, rozsekaný těla, shnilý těla, naháněčka s maskovaným vrahounem ... Jenže ... Kromě Gage nesympatičtí herci a od půlky film úplně ztrácí grády, úplně jako by tvůrcům docházel dech. Začíná se dostavovat nuda ... a pak začnou postavy vyvádět fakt nesmysly... Ale to nejsou "nelogičnosti ve filmu", na ty kašlu, horrory jsou tím známý, komu se to někomu nelíbí, ať se na ně nedívá. Ale tohle jsou fakt nesmysly. Postavy dělají bez vysvětlení složitý nesmyslný úkony, fakt to dost vadí. Identita vraha zůstane záhadná až do konce. Ale jeho motiv vraždění je odhalen, pokud člověk není úplně blbej, tak to pochopí ... Škoda no, film má fakt parádní začátek, atmosféru, ale v půlce se to všechno tak nějak vytrácí... GORE a brutalita ovšem par exelance!!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nevim nevim... první půlka tohoto "zázraku" je neuvěřitelně špatná, hlavní hrdinka má sice kozy jako vozy, ale absolutně toporná a hrát prostě neumí. O ostatních ani nemluvim, jenom Kevin Gage byl docela borec. A samozřejmě zabiják s chromovou maskou, kterou si lepil na ksicht. Tím se dostávám k druhé půlce. Ta překvapivě už nepřešlapuje na místě a hezky se rozjede. Zabijákova práce byla luxusní, gore fakt brutální, maskéři a tvůrci efektů se vskutku vyřádili. Takže nakonec mi z toho vylezl lepší průměr. Asi si ho přehraju ještě jednou, ale tentokrát jenom ty vraždy, ostatní je pouhá omáčka. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Poňekud, níbrž, poňevač" sa pre mňa osobne jedná o amatérsku sračku s totálne, ale totálne primitívnym, prijebaným chovaním všetkých retardovaných obetí mäsového vraha chodiaceho v maske z Terminátora 1 s kamerou s laserom na ramene ala mimozemskou "kušou" Predátora, musím povedať, že okrem fakt slušných vrážd, ktoré sú vyobrazené skutočne nadštandardne nie je nič čím by ma tento veľkým amaterizmom zaváňajúci horor zaujal. Miestami dosť trápne, u mňa na hrane balancujúcich myšlienok - vypnúť, prepnúť. 90 minút skutočného napätia čakania kedy to už KONEČNE skončí my ponúklo zážitok na ktorý tak "ľahko nezabudnem". ()

petero 

všechny recenze uživatele

Za Lenu a jej Laid to Rest. Ďalší primitívny slasher z asi nekonečného radu. Jedine tie mordy sú kvalitné. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skvělý krvák, tedy slasher v duchu Jasona Voorheese či Michaela Myerse, s maskovaným pomatencem vraždícím v prvním plánu mladé dívky a ve druhém všechny ostatní. Film by se s klidem mohl jmenovat Chromová lebka podle masky maniaka. Děj je vcelku jednoduchý, postavy prchají a vrah je honí, případně se mu snaží postavit, pak je zabíjí, a nebo se schovávají, ale on je stejně najde. Velmi dobrá kamera, výborná hudba, rychlý spád a napětí a především věrohodné gore efekty. Hlavy lítají, střeva se vyvalují, gejzíry krve stříkají a ozubený nůž se míhá rychlostí blesku. Herecké výkony jsou naprosto mizerné, ale tenhle snímek je naštěstí ani nepotřebuje. Létajícím hlavám zdar a krvavým fontánám zvláště! ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Robert Hall opravdu umí, o tom jsem se přesvědčil v jeho internetovém seriálu Fair Clinic. Kdykoliv příjde na scénu maskovaný zabiják, má film zatraceně pořádné koule. Občas krásně zakouzlí s hudbou a nějakým efektním vizuálem. Ale 70% filmu je blbost - pořád se někam pochoduje, řeší ne moc podstatné věci ... vlastně tom uchybí jako celku tah na branku a kvalitní scénář. Těším se na další rejžovy kousky, ten chlap to v sobě má. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Chaotická, nelogická a poněkud z kontextu vytržená vyvražďovačka, která obsahuje ale dost brutální a promakané gore efekty, takže jako krvavá nouzovka se s přehledem použít dá. 55% ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Bože proč? Proč? Proč jsi dal do ruky pero takovému nekopovi, který psal scénář pro tenhle snímek? Mohla to být totální pecka. Tenhle slasher měl takřka vše, co je potřeba. Perfektní zabiják s parádní zbraní, hutné a zajímavě provedené gore (bez zbytečných nechutností typu detailní vytrhávání zubů, nehtů apod.) a dle mého i sympatické herce, kteří by snad i uměli zahrát. Jenže ono není co. Scénárista jim do huby cpe neuvěřitelné bludy a nechává je pobíhat (popojíždět, pokulhávat...) dokolečka a čekat na porážku jak ta prasátka, kterak nazývá své oběti hlavní vrahoun. Pro příště jednoduché řešení - vytrhnout pisálkovi pero z ruky, bodnout mu ho do oka a pro jistotu ještě upravit jeho zevnějšek tím blýskavým porcovákem, aby už nikdy nekazil pokus o výborný slasher. *** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Slasher, který má tendenci se nebrat příliš vážně a na diváka nevysype žádný zvrat, který by pohnul s logikou děje, ačkoliv ani s tou si hlavu nedělá. Mladá žena se uprostřed noci probouzí v rakvi v pohřebním ústavu. Vůbec nic si nepamatuje, dokonce ani neví, jak se jmenuje, ale vzápětí musí čelit hroznému zabijákovi, který se v chromové lebce přes obličej a mini kamerou na rameni, na ni vyřítí. Zděšená žena při útěku z ústavu natrefí na vlídný manželský pár, který se jí ujme, ale zabiják je doslova všude. Ví se o něm jen, že si vraždy mladých dívek natáčí na pásky, ale je to stejně jedno, protože ve filmu sejme každého na potkání. A napínavá noční honička s tajemným zabijákem, bez přítomnosti volané policie, může začít. V tomto slasheru se dost hustě vraždí a kamera vzorně neuhýbá žádnému detailu. Příznivci Bobbi Sue Luther moc dobře vědí, že za ni hraje její bujný dekolt, ale tady s ním poměrně šetří a dokonce se pokouší i o nějaké to hraní. Herecky je však tady nejschopnější veterán žánru Kevin Gage, který si tady zahrál dobrotivého kulhavého mrzáka jehož limitovala hůl, ale jinak byl ze všech nejvýraznější, a hned po něm se do děje snažil aplikovat trochu zábavných prvků Sean Whalen. Jsou zde také k vidění známé herecké tváře, jako Lena Headey, Johnathon Schaech nebo Jana Kramer, ale ti se kvůli rychlé likvidaci zdrží jen pár minut. Překvapilo mě, že film se tentokrát nespoléhal na žádnou zlověstnou hudbu a hudební doprovod zněl jen minimálně. Jistě, že tady nějaké nedomyšlenosti jsou, ale děj ubíhá tak rychle, že se ani nelze nad nimi pozastavit. Prostě jsem se perfektně bavil. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Škoda, zase další kus s promrhaným potenciálem... A přitom tak pěkně začal... Uvodní půl hodinka je perfektní, atmosférická, napínavá a patřičně brutální... Ale pak, jakoby tvůrcům došel dech... Atmosféra se vytrácí, postavy se chovají jako idioti s IQ šumící trávy (to co předvádí je opravdu neskutečné) a co všechno vrah ustojí, začne jednomu po chvíli taky lézt na nervy (že zdraví Michael M.)... Nebýt skvělého gore a sympaťáka Kevina Cagea, řadil bych Laid to Rest mezi podprůměrné slashery, kterých se v poslední době rodí jako hub po dešti, takhle alespoň průměr... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý horůrek z prostředí, kde neexistují mobilní telefony a pomoci se nedovoláte ani počítačem s přístupem na internet. Jsem zvyklý, že se v hororech všechny postavy chovají jako totálně hloupí idioti. Ovšem v tomto filmu se postavy snaží trhnout v dementním a nepravděpodobném chování nový rekord. A dokonce se jim to daří. Míra únosnoti byla pokořena, a to jsem si myslel, že ji mám v hororech umístěnou nepokořitelně vysoko. Vrah je jako ze zpomaleného filmu. Vraždí solidně, ale málo. Svým postavám navíc nechává strašně velký prostor se mu ubránit. Asi si je dobře vědom toho, že postavy jsou totální idioti a není kam spěchat. Jinak samotné vraždy jsou po technické stránce podobné přibližně hororům ze 70. let. Vše je strašně moc umělé a je to vidět i na první pohled. Celé herecké obsazení je žalostné, přičemž hlavní hrdinka je ze všech nejžalostnější a každým koutkem duše ji budete přát tu nejbolestivější smrt, která se bude u každého z nás lišit, protože každý máme jinak bujnou fantazii. Vraždící nůž hlavního vraha je však totálně vymazlený a pořádně ostrý, takže alespoň něco tu stojí vskutku za to. Neubráním se však pocitu, že si režisér dělá tímto filmem z diváků prdel, protože film je mnohem lepší parodií na horor než hororem, za což dávám 2* jinak by to bylo rozhodně méně. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Těžce otřepaný slasher, který po milionprvé rozeHrává krvé orgie tentokrát trochu drsnější způsobem. Brutalita je nastavena na maximální úrovni a nože nabroušeny jako nikdy jindy. Ale co naplat, amatérské zprácování, které podtrhuje hlavní prkenná hrdinka to táhne hluboko do bahna. Doufám, že tohle nebude slasher série nového tisíciletí. Rest in peace Kevin Gage! ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

*** Původní hodnocení 26.1. 2010 *** Dnes vyšla Uncut Full HD verze a od prvního zhlédnutí už je to 10 let, takže here we go again. Musím hvězdu sundat, protože to chování všech zúčastněných, bylo na bodu mrazu, chápu že se jedná o Slasher, kde bych to měl přehlížet, ale zde jsem se musel opravdu smát, nad tupostí scénáře. Největším plusem na Laid to Rest, je bezesporu Gore, které je tu vydařené a dost brutální. Jenže Gore, je asi to jediné co se dá kladně ohodnotit. Tohle asi do své sbírky nezařadím, ale uvidím jak na tom je druhý díl a rozhodně se těším na trojku, která by měla být ještě více brutálnější. (edit 18.1. ChromeSkull: Laid to Rest 2 o třídu kvalitnější ve všech ohledech) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Laid to rest jsem zkoukl hned s druhým dílem a tak můžu říct že jsem se ty 3 hodiny téměř ani minutu nenudil. Nicméně mi přijde tento díl o něco lepší. Hall je vlastník studia které se soustředí na gore a tak i přes naprosto hloupý a klišovitý příběh tu máme řadu gore scén které potěší. A s krví se tu rozhodně nešetří. JAk jsem zmiňoval příběh je celkem hloupí a nemá co nabídnout. Hlavní hrdinka je nudná a hodně obyčejná, naneštěstí ostatní postavy to aspoň trochu zachraňují. Jsou celkem sympatické a mají více charakteru než ona hlavní hrdinka. Hlavní padouch a samotní tvůrci se sebevíce snažily aby byl postaven hned vedle Jasona či Ghostface ale to nevyšlo. Sice má solidní arzenál nožů ale celkově díky naprosto nulovému vysvětlení "co" "proč" si ho člověk nemůže moc oblíbit. Pro mě nadprůměr díky tomu suchu co slashery v posledních 10 letech nabízejí. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Začínám být alergickej na tyhle filmy, kde někdo vraždí a jediný co to umí ukázat, jsou akorát krev a vnitřnosti..čim časteji to vídám, tim víc už mě to sere..to je jak čumět každej den na stejně špatný porno. Ať si to jdou tvůrci hodit..tohle je klišé až to bolí a ten vrah může mit třeba masku z hoven, vůbec mě to nezajímá, když postavy uměj jen umřít, řvát a kecat nezajímavý hovna. Polibte mi prdel. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po všech směrech velice špatné (scénář, herci, atmosféra, logika po všech směrech) na druhou stranu milovníky krve a brutálního zabíjení, potěší celá řada scén s velice povedenými gore efekty. Stačí si z filmu vystříhat těch pár krvavých scén a kochat se, jak si s nimi tvůrci vyhráli. Nic jiného film nenabízí. ()

Reklama

Reklama