Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka se probouzí v rakvi, s traumatickým poraněním hlavy a s tím spojenou ztrátou paměti. Vzápětí jí rychle dochází, že byla unesena vyšinutým sériovým vrahem, čímž pro ni začíná nová noční můra. Musí totiž přežít noc v odlehlém venkovském městečku, přičemž onen technologií vyzbrojený, maskovaný maniak, jí vytrvale půjde po krku. (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (103)

kingik 

všechny recenze uživatele

Slasher, který má tendenci se nebrat příliš vážně a na diváka nevysype žádný zvrat, který by pohnul s logikou děje, ačkoliv ani s tou si hlavu nedělá. Mladá žena se uprostřed noci probouzí v rakvi v pohřebním ústavu. Vůbec nic si nepamatuje, dokonce ani neví, jak se jmenuje, ale vzápětí musí čelit hroznému zabijákovi, který se v chromové lebce přes obličej a mini kamerou na rameni, na ni vyřítí. Zděšená žena při útěku z ústavu natrefí na vlídný manželský pár, který se jí ujme, ale zabiják je doslova všude. Ví se o něm jen, že si vraždy mladých dívek natáčí na pásky, ale je to stejně jedno, protože ve filmu sejme každého na potkání. A napínavá noční honička s tajemným zabijákem, bez přítomnosti volané policie, může začít. V tomto slasheru se dost hustě vraždí a kamera vzorně neuhýbá žádnému detailu. Příznivci Bobbi Sue Luther moc dobře vědí, že za ni hraje její bujný dekolt, ale tady s ním poměrně šetří a dokonce se pokouší i o nějaké to hraní. Herecky je však tady nejschopnější veterán žánru Kevin Gage, který si tady zahrál dobrotivého kulhavého mrzáka jehož limitovala hůl, ale jinak byl ze všech nejvýraznější, a hned po něm se do děje snažil aplikovat trochu zábavných prvků Sean Whalen. Jsou zde také k vidění známé herecké tváře, jako Lena Headey, Johnathon Schaech nebo Jana Kramer, ale ti se kvůli rychlé likvidaci zdrží jen pár minut. Překvapilo mě, že film se tentokrát nespoléhal na žádnou zlověstnou hudbu a hudební doprovod zněl jen minimálně. Jistě, že tady nějaké nedomyšlenosti jsou, ale děj ubíhá tak rychle, že se ani nelze nad nimi pozastavit. Prostě jsem se perfektně bavil. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nevim nevim... první půlka tohoto "zázraku" je neuvěřitelně špatná, hlavní hrdinka má sice kozy jako vozy, ale absolutně toporná a hrát prostě neumí. O ostatních ani nemluvim, jenom Kevin Gage byl docela borec. A samozřejmě zabiják s chromovou maskou, kterou si lepil na ksicht. Tím se dostávám k druhé půlce. Ta překvapivě už nepřešlapuje na místě a hezky se rozjede. Zabijákova práce byla luxusní, gore fakt brutální, maskéři a tvůrci efektů se vskutku vyřádili. Takže nakonec mi z toho vylezl lepší průměr. Asi si ho přehraju ještě jednou, ale tentokrát jenom ty vraždy, ostatní je pouhá omáčka. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Pomoc! Proč mi to děláte!!...... Odrazují mě zmatené dialogy a pár nelogických situací. Jinak slasher je to celkem povedený. Kdo má rád krvavé gore scény, bude se kochat. CITÁT - Pošlete hodně policistů........ Někdy je to zmatené, ale ne zas tak moc na film tohoto žánru. Některých situacím jsem se musel zasmát. Příšerní herci, kteří však dlouho nepřežijí a tak v krvi odcházejí ze scény. Hudba povedená, zejména ta v závěrečných titulcích. CITÁT - Jedeme do Atlanty.... I na ten silikon nakonec dojde. Pod chromovanou maskou se ukrývá Nick Principe. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Už mě to nebaví, kikina uteče vrahovi, on po ní jde, cestou masakruje co potká, na konci to nějak dopadne...motají se tam jak banda ožralých králíků, všude je to daleko, telefony nefungujou, mobilem disponuje jenom vrah (asi je z bohatý rodiny), počítačovej expert má připojení na síť ale není schopnej zatelefonovat a všemu vévodí silikonová, úplně blbá a úplně nesympatická Bobbi Sue. A Lena tam hraje dohromady jenom 10 minut! Kvůli ní jsem na to koukal! Hanba! Ty dva puntíky jsou jenom za poměrně povedené mordy. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Škoda, zase další kus s promrhaným potenciálem... A přitom tak pěkně začal... Uvodní půl hodinka je perfektní, atmosférická, napínavá a patřičně brutální... Ale pak, jakoby tvůrcům došel dech... Atmosféra se vytrácí, postavy se chovají jako idioti s IQ šumící trávy (to co předvádí je opravdu neskutečné) a co všechno vrah ustojí, začne jednomu po chvíli taky lézt na nervy (že zdraví Michael M.)... Nebýt skvělého gore a sympaťáka Kevina Cagea, řadil bych Laid to Rest mezi podprůměrné slashery, kterých se v poslední době rodí jako hub po dešti, takhle alespoň průměr... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně okolo 20. minuty, kdy je zabit Johnny (Johnathon Schaech), je Cindina (Lena Headey) sestra na obličeji pocákána krví. V některých záběrech má však obličej čistý. (Terva)
  • Robert Hall je zároveň majitelem studia na maskérské efekty "Almost human", které vytvořilo i krvavé efekty do tohoto filmu. Veškeré masky jsou vyrobeny ze speciálního silikonu, vyvinutého přímo pro potřeby maskérů. (Veleknez)
  • Natáčení probíhalo v lokalitě Annapolis v americkém Marylandu. (Terva)

Reklama

Reklama