Reklama

Reklama

V tvrdých a neúprosných ulicích New Orleansu musí řešit detektiv Sean Riley brutální vraždy a zároveň se snaží vypořádat se ztrátou svého syna a ženy. Během vyšetřování však začínají vyplouvat na povrch podivné skutečnosti, vedoucí ke znepokojivé minulosti zdánlivě obyčejné drogové mafie... (oficiální text distributora)

Recenze (121)

JFL 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas se ze zatuchlých direct-to-DVD vod vynoří nečekaný skvost. V případě "Sinners & Saints" se jedná o překvapení dvojnásobný, protože se jedná o první hlavní roli Johnnyho Stronga. Charismatický přeborník bojových umění se herectví věnuje na vedlejšák (v prvé řadě je hudebník a nožíř), nicméně svým charismatem i fyzickým vystupováním strčí do kapsy nejen všechny soudobé béčkové akční hvězdy, ale i drtivou většinu těch áčkových (jen Dwayne Johnson obstojí). Film samotný v sobě rovnou měrou spojuje naivní schematičnost svého žánru s nadstandardním naplněním schémat a řemesla. Na jedné straně tak máme zcela nemotivovaný děj, šablonovité záporáky a zvraty, které nikoho nepřekvapí. Jenže současně místy probleskuje pár prvků, které značí, že tvůrci se námětu zhostili s ambicemi, aby výsledek byl něčím víc. Klasický koncept buddy movie zde dostává svěží variaci v protipólu nelítostného muže bez závazků a detektiva se šťastnou rodinou. Namísto humorné roviny a la "Smrtonosná zbraň" je zde tento motiv rozveden vážně coby ozřejmění motivací hrdinů i coby prostředek jejich profilace. Hlavní pozornost ale po zásluze poutá řemeslné zpracování akčních sekvencí, které namísto soudobé módy blafování roztřesenou kamerou, která všechny sekvence mění v nepřehledný bordel, zde diváci dostanou až nečekanou symbiózu dynamické, ale přehledné kamery, rapidního střihu a především skvělého prostorového rozložení akce (což je věc, kterou opomíjí i řada áčkových produkcí). 7/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když řinčí zbraně, mlčí můzy. Na tohle se můzy totálně vysraly, a tak sledujeme jednu velkou, stomininutovou přestřelku jednoho až dvou kladných drsoňů s pistolkama proti deseti až dvaceti záporným, ještě vetším drsoňům s lehkými až těžkými kulomety. Jakpak to jenom dopadne?? To byste neuhádli. Ti zlí by netrefili snad ani WTC Boeingem, ti dobří jsou schopni na sto metrů vystřílet švabachem mouše na křídlo nápis "Welcome to New Orleans and have a nice holiday", tudíž pravda a láska... a dál to znáte. Naštěstí je to docela slušně natočeno, nehraje v tom ani JVCD, ani SS, cameo odmítli kvůli příliš sofistikovaným dialogům i Valivý Kilmer a Dobrotivý Kubík junior, a tak se ve výsledku jedná o docela milé povyražení pro vašeho mozkožrouta. ()

T2 

všechny recenze uživatele

mierne drsnejšia akčná béčková záležitosť o nezničiteľnom detektívovi, ktorá aspoň dobre odsýpa /40%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Vzhladom na produkcne moznosti, velmi slusne, hlavne po stranke charizmy hlavneho hrdinu a prevedenia akcnych sekvencii (snimanie, priestorove rozlozenie a aj z toho plynuca prehladnost). 7/10. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Poctivej akční film s charismatickym drsňákem v hlavní roli. Už jen to jméno Johnny Strong! Fandy akčních filmů to prostě musí uspokojit. Střílí se tu hodně a je to i dost krvavý. A to brutální upalování/hašení musel vymyslet fakt megapervert. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,O CO JDE SEANE? DO ČEHO SES TO ZASE ZAPLETL?“..... /// Když poldové najdou v baráku vohořelýho chudáka a zbytek rodiny je postřílenej, dojde jim, že asi nehráli na ,,hledej mě mezi kousky popela“. Pro jistotu si pozvou k vyšetřování Seana, drsnýho (což občas dokazuje) a nejschopnějšího (to dokazuje furt) poldu v New Orleans, kterej tu zná všechen póvl i ty, jenž by mohli mít s případem něco společnýho. A protože hra na ZAPAL – UHAS pokračuje, jde po hajzlech jak slepice po ,,flusu“. Ještě je to trochu komplikovanější (na oko), protože správnej polda musí mít problémy. Něco zajímavýho se děje a pak tempo zase zvolní a pak zase a pak zase. ,,Lehce“ áčková akce (4 přestřelky + jednou frajeřinky s nožíkem), béčkovej děj, céčkový kecy, trochu ohně a jednoduchá zápletka. To jsou klady nebo zápory filmu, jenž ,,rozumně“ pobaví a solidní tempo udrží v závěru, kterej se moc nepovedl. Prostě v New Orleans stačí jeden polda na celou mafii. Furt se máme čemu učit! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád si poslechnu, jak Will potkal svoji ženu a Sean ztratil tu svoji. 2.) Miluju vůni benzínu (z kanistru). 3.) Rád uvidím policajta, kterej dokáže: A.) Pistolí několikrát vyřídit partu samopalníků. B.) Díky rychlým nohám dohnat (jakejkoliv) auťák. C.) Silným dechem uhasit hořícího člověka ....(NEHODÍCÍ SE ŠKRTNĚTE). 4.) Thx za titule Nightlysin. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No zase nějakéj Brutální akční nářez to není ... Jsou tam 3 super přestřelky a to je vše.. spíše mě potěšili Sympatičtí Herci a hlavně Záporák z 5,6,7 dilu Saw.. Kterého bylo milé vidět i někde jinde a opět s zápornou Rolí !! Film hodnotím objektivně jako je tady 66 % ! :) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si dala k večeři klasický řešeťák, kde bylo už od pohledu jasné, kdo je ten bubuzáporák a kdo je neprůstřelný klaďas. Dalo se předpokládat, jak to skončí, ale já jsem mohla poznat pro mě nového sympaťáka Johnnyho Stronga, který si k tomu střihnul i soundtrack, tak nač si mám vlastně stěžovat. No nemějte ho rádi, když je to takovej šikula v "kickboxu, jun fan jeet kun do, box a nakonec získal černý pásek v Jiu Jitsu pod vedením Chrise Lisciandra" a ještě si k tomu vydává svá hudební alba. A plusem je, že jsem se ani minutku nenudila. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jako akční film toto funguje dokonale. Ovšem je to maximálně přímočará záležitost. Hlavní hrdina je sympaťák. Bere do ruky různý střelný zbraně, vypadá chladně a drsně, a tvůrci filmu mu do cesty staví desítky a desítky taky charismatických záporáků. Ovšem všichni až na výjimky vyklízí po pár minutách pole, protože s tímhle týpkem není fakt žádná prdel. Oddělává bouchačkama všechny s jistotou střelby 101% a ve výsledku film působí spíš jako hodně dobře vypadající videohra, kde hlavního hrdinu ovládá velice schopný gambler ... Je to parádní oddechovka, hlavně vypnout mozek a kochat se tím výborným vizualem a spoustou adrenalinové akce, která od začátku nasadí velmi uspokojující tempo a nepustí až do konce. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Perfektní přestřelky, hodně krve, hodně akce, ale příšerná kamera, laciný filtr, mizerné dialogy, které jsou navíc ještě mizerněji zahrané. Řeč je hlavně o "emočně" vypjatých rozhovorech o tom, co se kdy a kde stalo za hrůzy a snaha o Smrtonostnou zbraň v podání playboye a ochotnicky hrajícího černocha. Rejža trpěl akutním nedostatkem herců, protože ve filmu si zahrál každý, kdo má svaly a mohl by díky tomu připomínat bývalého vojáka, pokud pak někdo z těchto steroidy naběhlých šulínu promluvil, nastal konec atmosféry drsného prostředí a nastal úsměv a doufání, ať to druhé a poslední slovo ve svém scénáři řekne uvěřitelně. Občas hrozné výkony, nejvíce to asi mrzelo od "mladého Indiana Jonese" Flaneryho. 60% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný krimi film. Má dosť dobrý príbeh o drsnom detektívovi, ktorý spolu so svojim novým partnerom dostane za úlohu vyšetriť sériu záhadných vrážd a čoskoro si uvedomujú, že stoja proti mimoriadne nebezpečnej skupine profesionálov. A navyše za svoje nekompromisné metódy má aj sám problémy s nadriadenými. So spracovaním som veľmi spokojný, síce o nejaké zvraty alebo výraznejšie prekvapenia tu vôbec nejde a navyše páchatelia sú známi už čoskoro, takže ani kriminálna línia nie je až tak výrazná, ale s tým nemám najmenší problém. Už od začiatku som cítil, že toto bude film pre mňa, za čo môže aj perfektná prezentácia hlavnej postavy v úvodnej policajnej akcii, celá zápletka je podaná výborne, takže sa je stále na čo pozerať, záporáci si rozhodne vedia získať rešpekt, ich surový spôsob mučenia sa teda často nevidí a celkovo je tu plno výborných situácií a prvkov, že si ani nemám na čo sťažovať. A poteší aj vydarený záver. Akcie je tu pomerne dosť a je skvelá. Tvoria ju hlavne prestrelky, ktoré sú perfektne natočené, s dostatočným počtom zabitých, sú surové, nekompromisné a práve až na ten vyšší počet zabitých aj úplne realistické po vizuálnej, ale aj technickej stránke. Je to doslova ukážkový film, kde postavy používajú zbrane prirodzene, menia zásobníky po vystrieľaní reálneho množstva munície a ani zásobníkov nemá nikto nereálny počet, po minutí pár zásobníkov samopalu prichádza na rad pištoľ. A navyše je tu priam úchvatná prehliadka zbraní, takže priaznivci ručných zbraní si tu rozhodne prídu na svoje. Jediný menší zápor je pomerne stereotypné prostredie ich odohrávania, väčšinou to je len nejaký opustený rodinný dom s priľahlým okolím, ale všetky klady to zatienia. A okrem prestreliek poteší aj jeden vydarený súboj proti skupine protivníkov, ktorý tiež pôsobí realisticky. Ani nedokážem vybrať tú najlepšiu, všetka akcia je prvotriedna. S hereckým obsadením som veľmi spokojný, Johnny Strong bol pre mňa neznámy, ale svoju úlohu zahral perfektne, nechýba mu charizma, v akcii je úplne prirodzený a mám slabosť pre postavy stvárňujúce mužov zákona, ktorí aj tak nikoho nezadržia, ale zločincov radšej strieľajú a bez náznaku emócií dávajú poslednú guľku ešte aj ťažko zraneným a bezbranným zločincom. A k tomu ešte mnoho slušných hercov vo vedľajších úlohách ako Tom Berenger alebo Sean Patrick Flanery a výborní záporáci, či už Costas Mandylor ako ich vedúci, ale aj radoví. Réžia a technická stránka sú v rámci svojej kategórie skutočne vynikajúce, samozrejme vidno, že sa nejedná o žiadny vysokorozpočtový film, ale to mi vôbec neprekáža, má to správnu surovú atmosféru, slušný vizuál a prvotriedne zvládnutú akciu, takže si nemám na čo sťažovať. Pôvodne som vôbec nevedel, čo od takéhoto filmu môžem očakávať, ale som mimoriadne spokojný, zaujímavý príbeh, perfektný hlavný hrdina, výborní protivníci a k tomu jedny z najlepších prestreliek, aké som v americkej produkcii vôbec videl. Výborný akčný film, ktorý ma aj po niekoľkých pozretiach ani trochu neomrzel. 82% () (méně) (více)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Johny Strong je boží ! Akce je naprosto nekompromisní a celkové ražení snímku je totál kulervoucí. Něco tak utrženého ze řetězu tu dlouho nebylo. Reálie velkoměsta jakoby neexistovaly, vše zde vypadá jako jedna velká bojová aréna, kde se proti sobě utkávají policisté, negři, mafiáni, drogoví dealeři, magoři, feťáci, náckové, najemní vrazi apod. Výtečná odreagovačka. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Každá jedna (epická!) přestřelka ve filmu v sobě má nepopsatelný akční náboj! Hehe. Nejkrásnější béčkový výplach za poslední měsíce, obrovské překvapení. Johnnyho Stronga jako poldu do každé metropole!! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Podarený akčný krimi thriller o drsných polišoch loviacich mafiánov ktorý upaľujú ľudí. Prestrelky sú strhujúce, je ich dosť a sú rozhodne dobre natočené na to že sa nejedná o áčkový film. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Detektiv Sean Riley se snaží vyrovnat se smrtí syna a odchodem ženy. Ve městě se začínají objevovat podivné vraždy a je s tím potřeba něco udělat. Sean Riley je přidělen k detektivovi Willu Ganzovi a společně se pouštějí do vyšetřování. Každý milovník akce nemůže být z akčních scén zklamán. Při přestřelkách se dobíjejí zbraně a kulky zanechávají stopy po průstřelech. HODNOCENÍ 70% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak kde mám začít ? Jedná se o velmi rozporuplný film, který se těžko hodnotí a rozebírá. Je těžké něco vytknout a hlavně něco pochválit. Příběh je obyčejný, celkem zaujme, ale mohl být lépe spracován aby bavil po celý čas filmu, což se nestalo. Úvod je rychlý, hned se jde na věc. Efektná přestřelka, takže vše bylo dynamické, krvavé a nekompromisní, což mě bavilo. Poté tak do 30 minuty se vše lehce vyvíjí, seznámení s kladnými a zápornými postavami. Takže mě tato nekační část zaujala, teda během této první půlhodinky padne masakrující likvidace lidí, kdy záporáci ve velkém množství pozabíjí mnoho lidí, opět krvavé a reálné. Takže nyní bych vylíčil herecké obsazení. Johnny Strong jako hlavní hrdina mě bavil, měl charakter, byl to prostě sympaták. Tom Berenger potěší, ničím neoslní, ale jeho role je v pořádku. Ještě víc jsem nadšen s rolí Costase Mandylora, kterého mám ve velké oblibě díky hororové série Saw, kde hrál zrádného detektiva Hoffmana. zde byl také slizký, budil respekt, bavil hodně prostě. Zbytek herců v pohodě. No pak je další akční sekvence a do 45 minuty filmu se zastaví určitá část, nebo druh stylu filmu a auž je to nuda bez hlubší logiky. Příběh je rozporuplný, těžko jsem ho vnímal, takže to je největší chybou filmu. Příběh je fakt divný. Spousta nelogiky se zde najde. Potenciál je dosti nevyužitý. Hlavní hrdina ale baví, to určitě. Je zde dostatečné množství akce, které především tvoří přestřelky a ty jsou perfektně natočeny, jsou krvavé, prostě mají efekt a líbily se mi. Nevzpomínám si, že by se často ve filmech objevovaly tak dobře natočené střílecí akce. Ale filmu toho chybělo bohužel dost. Film nabídne dost různých prvků. Ale je tohle krimi ? Proč řeší rádoby hlavní hrdina vše na vlastní pěst ? Podstata zločinecké organizace ? Nevím, prostě nemám nějak film si pouštět znova. Finále bylo výborné, hodně se střílelo, to jak dopadl záporák Mandylor se mi líbilo. Hudba normální, nebo spíš jsem ji ani nezaznamenal moc. No nevím, mám strašně rozporuplné pocity. Dalo by se i říci film o ničem, který byl postaven na přestřelky (což je největším kladem) a pak na zbytku. Na zbytku - to mám na mysli: pokus o krimi, nedoladěný příběh, sposuta nedořešených věcí, divné jednání některých postav atd. Prostě nemá to tu pravou štávu, hned na vše zapomínám co se stalo. Takže průměrný film. Ale přesto mě to nenudilo, to říci nemohu. Kdyby tyhle nedodělávky byly vypilované tak by to bylo o dost lepší a hvězdu bych přidal. Třeba to dovysvětlím více, prostě nemělo to nádech krimi a ani podobných filmů, třeba režisér David Ayer dokáže bezchybně udělat thrillery, poslední dobou kriminální o policistech. Takže tento nádech zde nebyl - atmosféra chyběla. Scénář byl různý. Takže nejsem jako zklamán. Film měl ale navíc a to i z faktu, že zde bylo fakt výborné přestřelky a krvavé vyvraždovačky, výborný jlavní herec a skvělý hlavní záporák. Plus další klady se mohly nějak vycucat z prstu. No, vzpomněl jsem si na další klad. Brutální vraždění, kdy záporáci své oběti zabíjeli obzvlášt drsným způsobem, který nechci tady prozrazovat. Takže není to špatný snímek, ale dost tomu chybělo - byl to jiný styl filmu pro mě no. Trošku nedořešený scénář atd. Takže ve výsledku koukatelný a možná trochu lepší průměr. Celkově hodnotím na 56% = *** () (méně) (více)

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Dalšia tupá béčková blbosť, ktorá sa dá dopozerať len s veľkým vypätím síl a na koment už potom žiadne nezostanú ! ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Vždycky je milé, když tvůrci myslí na diváka. Třeba v případě H & S na nás mysleli tolik, že abychom okamžitě rozpoznali zlobivého badboye, má na ksichtě jizvu, jak po špatně provedeném orálním sexu. Tzn, že každý místní badboy je při orálu natolik bad, že má roztrhlou držku. Achich ouvej. Ale na druhou stranu jsou H & S v klídečku zábavný. Sice trochu debilní, jako třeba v případě boje muže s desetirannou pistolí proti mužům s vybavením dalšího tisíciletí, ale což. Nemůže přece nikdy vyhrát někdo, kdo neumí orál... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nesmierna strielačka s fešáckym hlavným hrdinom, ktorý 25 minút pred koncom zhodí na malú chvíľu aj tričko. 2,5* ()

Reklama

Reklama