Reklama

Reklama

VOD (1)

Kriminální psycholog Terry McCaleb, který pracoval pro FBI, patřil mezi nejlepší ve svém oboru, přestože jeho metody občas nebyly předpisové. Před dvěma lety vyšetřoval případ sériového vraha a zahlédl ho poblíž místa činu. Pustil se do pronásledování, ale právě ve chvíli, když ho téměř dopadl, dostal infarkt. Podrobil se transplantaci srdce a jeho život se od základů změnil. Odešel do důchodu a přestěhoval se na obytný člun, kde žije v klidu a osamění. Jednoho dne za ním přijde žena, která chce, aby vypátral vraha její sestry. Důvod, který uvede, je natolik pádný, že stárnoucí detektiv nemůže odmítnout… Americký herec a režisér Clint Eastwood (*1930) má za sebou padesátiletou dráhu úspěšného herce a téměř stejně dlouhou kariéru neméně úspěšného režiséra, přičemž obě funkce často kombinoval. I když se nevyhýbal žádnému žánru (snad kromě komedií), nejlépe mu seděly westerny a kriminální snímky. K těm druhým patří thriller Krvavá stopa (2002), v němž také ztělesnil hlavní postavu vyšetřovatele. Už se neohání pěstmi jako za mlada, když býval drsným Harrym Callahanem, ale smysl pro spravedlnost a neústupná povaha při prosazování spravedlnosti mu zůstaly. Snímek vznikl podle předlohy plodného amerického autora Michaela Connellyho Blood Work (1998, česky 1999 pod titulem Obranná reakce), který je duchovním otcem oblíbených hrdinů z románových sérií o detektivu Harrym Boschovi a právním zástupci Mickeym Hallerovi. (Česká televize)

(více)

Recenze (197)

golfista 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od filmových "odborníků" jsem v desáté minutě netušil, kdo je padouch a došlo mi to zhruba ve stejný okamžik jako Clintovi. Asi jsem slaboduchý :) Ani scénář mého oblíbence Briana Helgelanda se mi nezdál být tak špatným - spíš naopak. Takže shrnuto: velmi příjemná kriminálka s výborným Eastwoodem (jak za kamerou, tak před ní). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ideální tříhvězdičkový film. Prost průměr - nenasere, ani neohromí. Divák stráví příjemných 110 minut ve společnosti chlapa s třetí mízou Clinta, který ukáže, že režírovat pořád nezapomněl, i když v tomhle případě žádné zázraky nepředvádí. Pravda, ten padouch nemusel být tak lehce předvídatelný, ale u filmu na jedno zkouknutí to snad ani nevadí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $26,235,081Tržby Celosvetovo $31,794,718║ starý klasický Eastwood v slušnej forme, zauzlená detektívka, ktorá má čo ponúknuť a s podtrhlím Jeffom Danielsom to dosť v rámci ovsadenia prekvapuje ale dal sa zniesť, slušný priemer /65%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Brian Helgeland .. Musím říct, že kdo si tady přečetl několik komentářů a pak se vrhl na film, opravdu asi neměl problém poznat, kdo je vrah. Já šel do filmu bez této "přípravy" a přidám se k menšině, která okamžitě nepoznala, kdo ten vrah je.. Scénář této detektivky není vůbec špatný. Tím, že ho vzal do rukou Clint Eastwood ovšem dostal film vyloženě sebestředný nádech. Kdo zná Woodyho filmy, ví kam mířím. Jeff Daniels je zde rozhodně proto, aby pobavil, přestože jeho postava je mnohem důležitější. Samotné finále se až zbytečně nese v béčkovém duchu a jakoby nezapadalo do předešlého solidně průměrného konceptu. 50%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Velmi zbytečná krimi, ve které po snadno předvídatelném vrahovi pátrá s buldočí vytrvalostí sedmdesátiletý Eastwood a ještě stihne získat o mnoho desítek let mladší partnerku. Nevěrohodnost vyvažuje nepolevující tempo, ale všechno je i s ohledem na žánr příliš předvídatelné a vizuál podivně sterilní. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No Clint se timhle jen zahrival pred Tajemnou rekou, ale presto to je docela povedena kriminalka. Hlavni problem je, ze do zanru neprinasi nic moc noveho, jinak ji vcelku nemam co vytknout. Scenar je celkem promakanej, kdo je padouch mi sice doslo driv nez Clintovi, ale ne o moc, takze taky pohoda a Clint je porad ve forme. I kdyz podle vzhledu vypada jak hezky ulezela mumie, dokaze to furt dost rozjet. Jeff Daniels mi moc nesed, ale kdyz se zacal projevovat jako uchylacek, tak pohoda. U tohohle filmu jsem prijemne stravil tech 110 minut a na ty 4* to bude, ale Clint tentokrat zadnej masterpiece nestvoril, pouze kvalitni kriminalku. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po přečtení knihy jsem se na film moc těšila, obzvlášť od Clinta jsem si hodně slibovala. Byla jsem ale naprosto zklamaná. Mám ráda, když alespoň kostra odpovídá předloze, což se celkem zdařilo v první polovině filmu. Rozuzlení je ale naprosto jiné od knižní předlohy a to já nepřekousla. Ani představitelka Gracielly mě dvakrát neuchvátila. Zkrátka i mistr tesař se někdy utne. 50% ()

movie 

všechny recenze uživatele

Dávám spíš 3 1/2 hvězdy. Eastwood je zatraceně ve formě, ale scénář párkrát hodí dost hustou dialogovou lopatu a posledních 20 minut je skluz kvalitou dolů tak o 40% nad vším předchozím! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Patříme k sobě jako hovno a podrážka." Hezký přirovnání. Takový originální. Na rozdíl od vraha a jeho motivace. Já jsem tedy nikdy netrpěl nějakou detektivní intuicí, ale tady se mě snažili oblafnout tak okatě, že jsem chtěl věřit tomu, že mě jen táhnou na falešnou stopu. Netáhli. Nevadí. Když se pak začala objevovat motivace, tak už jsem ex-agentovi McCalebovi musel napovídat, aby ho to trklo. To se nemělo stát. Přesto mě to pátrání bavilo, protože jsem prostě nevěřil tomu, že už se nic novýho nedozvím. Abych však jen nehaněl, tak Graciella mi připadala jako správná holka do nepohody, detektiv Arrango mě bavil svým "klidem" a hláškujícího lenocha Buddyho by chtěl mít za souseda asi každej. Minimálně ten s krevní skupinou AB negativní. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Solidní detektivka, která potěší příznivce Eastwooda a naštve milovníky sofistikovaných zápletek. Odhalení vraha je totiž fakt slabinou jinak příjemného filmu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na dnešní poměry nic moc po režijní stránce od Eastwooda, ale zase na druhopu stranu to je nadprůměrnej thriller, kterej využívá toho, že režisér a hlavní herec je tatáž osoba a taky mě příjemě překvapilo, že si Eastwood na nic nehraje a vydává se tam spíš zas důchodce, než nějakýho nabouchanýho agenta, ale do nějaký akce se tam přece jen zapojí a to pak přijdou na řadu kaskadéři a schovávání obličeje aby nebylo jasný o koho jde nebo hodně pomalej běh, ale to se dalo celkem pochopit. Jen je škoda že vrah je jasnej hned v prvním okamžiku jak se tam objeví a už se jen čeká kdy to konečně sklapne i Eastwoodovi. I tak se mi to výrazně líbilo a rozhodně jsem nebyl zklamanej režijí, i když poslední dobou je Eastwood na úplně jiný úrovni než je tohle ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Šedá myška v Eastwoodově nablískáné filmografii, která však minimálně první dvě třetiny rozhodně neurazí. Clintův nasraný výraz totiž utáhne i horší filmy. Bohužel pro zkušeného diváka je odhalení vraha až příliš jednoduché a závěr je těžce nepovedený. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem nejdřív viděl konec filmu, takže jsem věděl, kdo je vrahem. Nicméně jsem přesvědčený, že bych ho brzy odhalil tak jako tak, protože tam ta postava "trčí jako štětka v kostele", jak by řekl sám Clint. Ale kvality detektivky samozřejmě nestojí a nepadají jen s (ne)předvídatelností vrahovy identity, takže můžu konstatovat, že jde o solidní řemeslo. Ostatně Clint špatné filmy točit ani neumí, i když tohle je jen výplňovka, na jaké by ve svém věku neměl mrhat talentem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Clint se sice v úvodu Blood Work nepředvede jako keňský vytrvalec, ale o to víc pak bude jeho vyšetřování srdeční záležitostí.. Na rozdíl od zdejších králů intuice jsem neodhalil vraha hned při jeho prvním objevení se na plátně, ale až o něco později a pomohla mi k tomu už téměř klasická chyba některých kriminálek, kdy vás k pachateli dovede maličkost v podobě přehnaně dlouhého záběru na předmět, který je pro příběh za normálních okolností zcela bezvýznamný. Škoda jí. Pro ty, co film ještě neviděli, tu mám jeden záludný spoiler - vrahem je zahradník! ()

sud 

všechny recenze uživatele

Clit sice není jako za mlada, je pochopitelně usedlejší. Ale i tak stvořil dobrou krimi. A nejen mě přesvědčil, že v tomto věku umí hrát, točit a že nepatří do starého železa. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Slušná detektivka se zbytečnou milostnou linií a docela mizerným finále (zvlášť v konkurenci dnešních filmových rozuzlení). Eastwood-režisér tu nicméně podporuje úsporný herecký výkon Eastwooda-herce, kterým dává jasně najevo, že se už nemusí lopotit s grimasami tvrdého chlápka jako za mlada. Na půdě policajtů a federálů se znovu pohybuje s jistotou zkušeného matadora. Ví, které momenty podtrhnout, v mistrné zkratce dokáže vypíchnout podstatu charakterů svých postav. Film, kterým se zahříval před výtečnou Tajemnou řekou, ho představuje jako agenta FBI Terryho McCaleba, kterého dostal do důchodu jeden delší výklus za sériovým vrahem. Po úspěšné transplantaci srdce za ním přichází žena s prosbou, u které bude mít drsňák se stále výborným úsudkem doslova srdeční motivaci. Jak už to tak vypadá, někomu tady citelně chyběl zájem médií – McCalebovi těžko.. Eastwood představí několik promyšlených zvratů, dává prostor hercům, už tradičně nikam nespěchá, je soustředěný a lpící na detailech. O předvídatelnosti tu samozřejmě ZNOVU mluví jen banda chytráků, kteří hlavního záporáka odhadli ještě dřív, než ho vůbec autor předlohy Michael Connelly vymyslel – smutné a směšné!! Ale to je škoda slov. Fenomenální Eastwood se Krvavou stopou solidně (lepší tři hvězdy) zahřál před svou výbornou režisérskou pětiletkou, kterou mu jeho kolegové v režisérské sesle můžou jen tiše závidět!! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi ty, kteří vraha odhalili hned v prvním záběru, ani mezi ty, kterým se film líbí jen na první zhlédnutí. Mně se líbí stále a to už jsem ho viděl několikrát. Clint se ve svém věku nestydí ukázat své zdravotní indispozice a nehraje si na nějakého mladíka. Jeho drsný výraz a vyšetřovací postupy mu však zůstávají. Můžeme se pokochat zajímavým příběhem, zápletkou, výbornou Niehausovou hudbou a v závěru, který trochu připomíná Mys hrůzy - také špetkou akce. Krvavá stopa měla být původně natočena jako šestka Drsného Harryho, ale já jsem rád i za Terryho McCaleba. Výborný film. P.S. I tady Eastwood potvrdí, že není na světě jiného herce, kterému by tak slušela zbraň v ruce (konkurovat může pouze Arnie). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

C. Eastwood trošku v priemerných vodách, ale zavaril si sám, pretože ako mnohí spomínajú, vnímavý divák odhalí záporáka už po prvých 10 minútach. Potom Clintova všetka snaha je dosť márna, i keď nie nudná. Film už nedokáže strhnúť a už vôbec nie prekvapiť. Na úlohu záporáka si Eastwood vybral známejšie meno a to pri nenápadných scénach v úvode pôsobí príliš okato. Skladateľ L. Niehaus, starý to Clintov kámoš, zložil pohodovú a príjemnú hudbu určite podľa režisérovho gusta, pretože ako je známe, má rád džes. Príbeh, samotné vyšetrovanie i ostatné zložky filmu sklamaním niesu. Záporák nesklamal prejavom či hereckým výkonom, ale prílišnou nenápadnosťou. Preto 60%. ()

Reklama

Reklama