Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel vyrazí do tasmánské džungle pátrat po osudu sestry jedné z nich, která tam před několika lety zahynula. Naneštěstí ostrov sloužil v minulosti jako vězeňská kolonie a jeden z vězňů byl kanibal... (xxvasa)

Recenze (51)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Za prvé, Tasmánie je naprosto úžasně nádherná, o čemž jsem až do zhlédnutí tohoto filmu neměl ani tušení. Její obyvatele však snímek ukazuju o poznání méně přívětivě - konkrétně jako kanibalské burany, kteří by rádi sežrali každého, na koho narazí. Kdyby se to celé jmenovalo Australian Wrong Turn, nebyl by to vůbec nepřesný název. Dying Breed rychle odsýpá a na ploše necelých devadesáti minut nemá šanci začít nudit, ačkoli za celou dobu vlastně ničím nepřekvapí. Jistě, některé momenty trochu nečekané jsou, to je ale spíš dáno nepříliš vyrovnaným scénářem, který by ještě snesl hodně změn, než jejich reálným udivujícím potenciálem. Avšak minimálně jedna vychytávková zábavná hra s divákovým očekáváním pochvalu opravdu zaslouží - až uvidíte, budete vědět o čem mluvím. Ve výsledku je Dying Breed vcelku povedené hixploitation, které fanouška neurazí, ale ani nenadchne. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se moc na film těšil až jsem se dotěšil. Chaotický nudný film se slabými hereckými výkony. Ještě teď zývám!!!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi 11 rokov, kým som si Dying Breed pozrel. A pokojne to mohlo trvať ďalších 11. Čudný film, ale nie v dobrom. Vakovlk tasmánsky je síce na jednej strane veľmi zaujímavá vec, ale len v realite. V horore je neatraktívny. V skutočnosti je však len zámienkou pre rozpútanie pekla, samotné zviera v podstate nie je vôbec dôležité a dej sa uberie smerom, ktorý pravdepodobne nebudete očakávať. Nie dobrým. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dying Breed by nemusel být vůbec špatným filmem, kdyby se v polovině nezvrtnul do totálního chaosu a divák zmateně nemusel pobírat, o co vlastně jde ... Začíná to výborně spíše jako raritní subžánr "survival horror" ve stylu Deliverance/Vysvobození (1972) nebo hodně okrajový, ale špičkový Rituals (1977) ... To je do poloviny v pohodě ... Výborné prostředí, příroda, burani, buranská osada, nepříjemný pocit z neznáma, tajemna a všudypřítomného nebezpečí ze strany místních vesničanů ... No jenže pak se film rychle změní v masakr, který má dost špatný střih a my vlastně nevíme kdo co komu a proč ... Jen víme, že ten a ten hrdina "ubyl" a byl pravděpodobně snězen ... Akční scény tedy právě nic moc, gore také nic moc, hodně střihu, nic moc není vidět, násilí není vidět vůbec ... a nakonec zas zde máme to už fakt DEBILNÍ téma "zachování rodu", na které jsem ten den narazil už v Plague Town (2009) ... Nevím, co s tím teď všichni tvůrci horrorů mají, začínám na to být alergický ... Dying Breed je lepší horror než Plague Town, ale i tak jej hodnotím stejně, ta druhá polovina prostě tvůrcům nešla a kdyby nechali film na úrovni pomalu vyprávěného, tíživého horroru, udělali by lépe. Takhle je to průměrný horror, zábavný, ale žádná pecka ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mám rád hixploitation v jeho nejčistější podobě, vyhledávám ho a mnohdy i lehce nadhodnotím. Jenže Dying Breed je tak nezdravě přímočarý a sterilní, že místy vyvolává nefalšované deja-vu. Všechno jsem už někde viděl a mnohdy v lepším provedení (kanibalská rodinka z Wrong Turn, zachování rodu zase v Timber Falls), za to chybí jakýkoliv výrazný nápad a snaha vyhrabat se z průměru. Protinožci už nejednou dokázali, že horory točit umí, jenže tentokrát fandu žánru spíše zklamou. Bohužel. ()

petero

všechny recenze uživatele

AFTER DARK HORRORFEST 3 (Dying Breed, Autopsy, The Brøken, Slaughter, Perkins 14, The Butterfly Effect: Revelations, From Within, Voices / Someone Behind You) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ultralevná televizní srágora, na kterou jsem byl zvědavej jenom kvůli roli hustýho týpka z These Final Hours, a on tu přitom hraje takovýho slizskýho blbečka. Tak nic... Předvídatelné, nudné, kopírující Wolf Creek, zbytečné. Nejvíc tak paradoxně pobavily hrozné amatérské titulky: "We should find some bar and have a couple of shots. You need a double." aka "Měli bysme najít bar a dát si pár panáků. Potřebuješ dvojníka." Jo, a abych nezapomněl, tak ještě příklad jedný parádní scény: chlápci přijdou na místo, kde se všude po zemi, regálech a stole válí kusy masa, kostí a dalších príma mňamek. S kyselým ksichtem oba asi pět minut slídí kolem, a pak se jeden z nich zamyslí, a smrtelně vážně pronese: "Kámo, nevíš, co to tady tak hrozně smrdí??" Jdu si radši fakt pro jistotu vygooglit, jestli to nedostalo Zlatou malinu 2008. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Překvapení jako hrom. Povedený horor z tasmánské divočiny s několika velice napínavými momenty. Kdo má rád přírodní horory a nevadí mu nějaká ta krev, tak s chutí do toho. 70% ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Oj, tohle bylo dobré. Parta Australanů se vydá něco hledat na Tasmanii.Viděli jste Deliverance? Tak to ste doma. Cestou necestou dojedou do té nejzapadlejší vesničky na konci světa, kde lidi zanedbávají péči o chrup víc jak já, souloží s příbuznými víc jak já (Whaaat? ) a vůbec si tam v krčmě dát pivo je víc o hubu jako chlastat s Daviesem a pospíchat na metro. (Tato věta byla dodána až teď). Velmi slušné a nepříjemné gore, velmi dlouhý rozjezd, velmi nádherná a znepokojivá příroda. A to já rád. Ano, druhá půlka se překlopí v předvídatelný slasher, ale proč ne. Funguje to, je to natočeno s nápadem a smrti bývají fakt nechutné. Za tohle palec nahoru (stydím se, že si ty dvě slova půjčuju tak často) a doporučení pro všechny 8/10 ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

(skoro) Zmutovaní burani, divočina, vesničani, partička mladých na vybíjenou, nechuťárny atd. Kolikrát jsem tohle už předtím viděl... , no ani se raději neptejte :-) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprosto nudná sračka, která není ani děsivá, ani krvavá a ani dobře zahraná. Pročpak se takhle zbytečné filmy vůbec točí? Je to další z těch filmů a milých venkovanech žijících své vlastní životy, kam nevyhnutelně patří zabíjení dorazivších turistů. Potěší snad pouze fakt, že se tentokrát štěstíčko nakloní na stranu venkovanů a velmi nesympatičtí turisti do jednoho pojdou. Sorry, spoiler. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Žádné vyvrcholení děje se nekonalo a herecké výkony taky mizerné. Aspoň to trošku zachraňuje krásné prosředí tasmánie. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Vlastně nic originálního, ale po hororové stránce jedno z toho nejlepšího, co k nám přišlo až z daleké Austrálie. 70% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Po Storm Warningu prichádza hororovo sa prebúdzajúca Austrália s ďaším hixploitationom, tentokrát sa odohrávajúcim v lesoch divokej Tasmánie. Austrálania sa s buranským motívom popasovali obstojne a celkom dobre zvládli aj technickú stránku filmu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dying Breed je dobrým příkladem a ukázkou toho, že i z neoriginálního a poslední dobou již notně vycucaného tzv. buranského horroru o různých vyšinutých/poblíázněných/zmutovaných/degenerovaných (doplňte sami dle uvážení) vidlácích, lze udělat zajímavý film. Není tu moc vražd, ani té krve moc nevyteče, ale poměrně zajímavé postavy, chovající a hovořící relativně normálně (zkrátka tak, aby jste jim jejich bolestivou smrt nepřáli po třech vteřinách, co se objeví na place), slušné herecké výkony, úchvatná tasmánská příroda, v závěru se čím dál více komplikující zápletka (až jsem byl trošku zmatený a proč došlo k některým věcem jsem neodhadl doteď) dokáže místy vybudovat zajímavou napínavou atmosféru. Dying Breed pro mě bylo milým potěšujícím překvapením. Tak 3 a čtvrt *. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Chtělo to více kanibala... Rychle odsýpající záležitost která vůbec ničím nepřekvapí. Za celkem pěkné scénky dávám slabší 3*. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnohých. Subžáner ,,hixploitation,, má priaznivcov, aj odporcov. Odporcov zrejme z radov ,,vidlákov,, nespokojných z ich ( takmer ) reálneho prednesu masám. Verím, že to nerobia, špinavý a negramotní ale sú, to jest fakt. Tento ďalší ´´jeden z mnohých´´ je celkom napínavým a tajomným prírastkom do rodiny ,,hillbillies,, spektáklov, nešetriaci krvou a násilím. Netreba veriť filmom, treba veriť v to, čo ukazujú. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu spočíva v príliš nezáživnej a nudne natočenej prvej polovici. Tá druhá je už lepšia po atmosferickej aj strihovej stránke, no stále mi z toho vychádza len priemer. SPOILER* Až na scénu, keď priatelia nájdu mŕtvu babu s urezanou nohou vysiacu na stožiari, film neponúka nič originálne, či podobne zaujímavo vyhrotené. SPOILER* Samotný záver už dokopy nemal čo ponúknuť, okrem skvostne sa škúliaceho Leigha Whannella, ktorý už v Sawke dokazoval, že vystrašené pohľady vrhať skrátka vie. 50% ()

Reklama

Reklama