Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Terje využívá svých zkušeností z vojenských misí a na živobytí si vydělává jako vymahač dluhů. Ve své práci se snaží vyhýbat násilí, na staré časy si občas zavzpomíná na střelnici s kamarádem Tomem, který pracuje u policie. Vše se ale začne vymykat kontrole v den narozenin Terjeho malé dcery Anjy, kdy choulostivou zakázku musí dokončit Terjeho prchlivý kolega Sebastian. Pár chyb a na pořadu dne je opět otázka, kterou režisér pokládá už ve svém předchozím filmu Tyven, tyven: „Jak daleko je člověk schopen zajít, aby zachránil své nejbližší?“ Odpověd zní podobně: „Hodně daleko“. Ve filmu Torpedo má takové počínání ovšem mnohem tragičtější důsledky pro všechny zúčastněné. (lenuse)

(více)

Recenze (2)

lenuse 

všechny recenze uživatele

Jorgen Langhelle se opět (jako ve filmu Tyven, tyven) snaží zachránit rodinu a vztah s dcerou. Ovšem tentokrát nezůstane divák na pochybách, zda vinen, či nevinen. Nervovala jsem se celých 180 minut, co tahle norská televizní minisérie trvá. Teď mi dochází, jak nebezpečnými oblastmi jsme letos na tom kole projížděli. :-) Je to země zločinu. A já za největší zlo na silnici u Svinesundu považovala motorkáře. Ještě, že jsme zrovna nepotkali Cedomíra (Dejana Cukice). Zajímavé je, že Dejan Cukic je původem Srb, který odešel do Dánska, aby se v Srbsku vyhnul vojenské službě. A ve Skandinávii na něj zbývají jen role teroristů a mafiánů, válečných zločinců a jiných lotrů. Torpedo (Vymahač) je snad první norský thriller, u které se manžel nerozčiloval, že hrdinové jednají nelogicky. :-) Jenže logicky neznamená sympaticky. ()

LucillaP 

všechny recenze uživatele

Velmi syrově natočené krimi, kde mě sice finální rozuzlení napadlo, ale stejně jsem se dočkala nejednoho překvapení. Co mě moc potěšilo, že hlavní hrdina nebyl žádný ultrakladný jedinec, ale v podstatě normální člověk, který chyboval, rozhodoval se podle aktuálních informací a možností a když dostal přes hubu, ty šrámy mu zůstaly ;-) Dle mě mu po tom všem muselo nutně hrábnout, ale to už by asi byl jiný příběh. Já jsem velmi spokojená, norská krimi nezklamala. (Viděno v rámci Severské filmové zimy 2016) ()

Reklama

Reklama