Reklama

Reklama

Ostré jako břitva

(seriál)
  • Austrálie Underbelly
Drama / Krimi / Mysteriózní
Austrálie, (2008–2022), 55 h 56 min (Minutáž: 39–74 min)

Předloha:

Andrew Rule (kniha)

Hrají:

Caroline Craig, Rodger Corser, Peter O'Brien, Ian Bliss, Callan Mulvey, Alex Dimitriades, Kestie Morassi, Vince Colosimo, Emma Moore, Simon Lyndon (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(70)

Australský seriál Ostré jako břitva vypráví málo známý příběh rozmachu organizovaného zločinu v australském Sydney na přelomu dvacátých a třicátých let. Třináctidílný seriál byl natočen podle skutečných událostí. Hospodářská krize a prohibiční zákony přinesly sydneyskému podsvětí zlaté časy. Nejviditelnějším projevem vzestupu zločinnosti v ulicích města byly takzvané razor gangs. Protože nošení zbraní na veřejnosti bylo přísně trestáno, utkávaly se tyto bandy s břitvami v rukou. Levný a všednodenní nástroj mnohdy dokázal způsobit strašlivější zranění než palné zbraně. Sydneyskému podsvětí vládly Tilly Devine a Kate Leigh, které organizovaly prodej kokainu, provozovaly nelegální nálevny a prostituci. Zároveň proti sobě vedly nesmiřitelnou válku všemi prostředky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Lacike 

všechny recenze uživatele

_Prva seria_: dej bol prilis skratkovity, prekreslenie postav mi prislo dost slabe(to ze tam neustale sukali jak v pornofilme mi nestacilo), policajti boli natolko neschopni az to bolo skoro trapne a hlavna dejova linia ma nejak velmi nedostala. Dufal som, ze sa dozviem nieco viac o Australskom podsvetí, ale namiesto toho sa tam dve tlupy idiotov zabijali navzajom. Policajti boli len kronikari, ktori to cele sledovali. Za cely cas som si nenasiel ziadnu postavu, ktorej by som aspon trochu fandil. Vzhladom na to, ze vsetci boli svine, tak to asi bolo schvalne tak natocene. Najviac ma bavilo sledovat byvale teenagerske hviezdy so serialu Heartbreak High v ulohach namachrovanych mafianov 6/10. _V druhej serii_ vsetky spominane nedostatky tvorcovia odstranili a preto davam jasnych 10/10. Kedze jednotlive serie na seba nenadväzuju, tak nevidim dovod preco prvu seriu nepreskocit a nezacat rovno druhou fantastickou seriou. _Tretia seria_: sice postrada eleganciu a styl druhej serie, ale nastastie nie je tak tupa ako prva seria 8/10. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Šťastné náhody existují. Jenom tak si vysvětluju, že jsem objevila tento zapomenutý australský seriálový klenot. Průřez jednotlivými dekádami formování a upevňování organizovaného zločinu v Austrálii  je  velkoryse zpracovaný, autenticky syrový, s důrazem na zachycení atmosféry jednotlivých období, a velice chytře herecky obsazený. Dala jsem to prakticky na jeden zátah a byla to vážně neskutečná jízda. ()

Reklama

TomStrom 

všechny recenze uživatele

První série byla výborná a druhá ji ještě dokonce předčila. Série třetí už kvalit svých dvou předchůdkyň nedosahuje, není to však způsobeno z filmařského hlediska, materiál který zpracovává už jen není tak exkluzivní jako u první a druhé série. Ty navíc nastavily laťku hodně vysoko. Minimálně první dvě série by neměli vynechat všichni milovníci krimi, Underbelly je výborně zpracováno, doprovázeno výborným soundtrackem a věrně zachycuje skutečné události. Úžasný je taktéž výběr herců, neboť někteří jsou až neuvěřitelně podobní svým reálným předlohám. Těším se na čtvrtou sérii. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Zatím po polovině první série to na čistou pětku není, ale rozjíždí se to :) Tak po první sérii nechávám za čtryři a půl. Zkusím ještě druhou řadu, která časově předchází takže očekávám více retra. Scénář napsal život a to bývá vždycky nejlepší dramatik. Neokoukaní herci, atraktivní drogové podsvětí a dobře vykreslené charaktery postav. Také způsob zpracování se zastavováním a zpomalovačkama se mně k tomu líbil. Nemám moc co vytknout, ale na čistých pět to není, uvidíme...Zůstávám na čtyřech. Druhá série předchází dobu první série, ale je to o tom samém. Drogy, sázky podplacení policajti a kalabrijská mafie kombinovaná kiwies. ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

The 10 year war that schocked Australia. Australská sága, jenž se drží reálných událostí jak jen může. Melbournské "Gangland Killings" jsou zde podrobně vykresleny i za pomoci skutečných jmen účinkujících a v některých případech velkou podobou herců na opravdové účastníky války gangů. Za doprovodu PARÁDNÍHO soundtracku jenom v obavách čekáte na další "hit". První série skvělá. Doufám, že druhá, která má působit jako jakýsik prequel k jedničce (události 1976 - 1987) bude minimálně stejně dobrá. "Fuck you, arseholes!" S01 - 80% ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama