Reklama

Reklama

Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách

  • Německo Warum Männer nicht zuhören und Frauen schlecht einparken (více)
Trailer

Romantická komédia o mužoch a ženách a vžitých stereotypoch správania sa. Úspešný právnik a nenapraviteľný sukničkár Jan Rietmüller jedného večera pozerá z okna svojho nákladne zariadeného bytu a zbadá, ako mu niekto poškodí jeho drahocenný červený kabriolet. Ako zistí, páchateľom je vlastne páchateľka, rovnako úspešná redaktorka nakladateľstva Katrin Geißlerová. Napriek počiatočným vzájomným obvineniam sa z nich čoskoro stane takmer dokonalý pár. Na ich príklade, rovnako ako na páre Janovho brata Rüdigera a jeho priateľky Melanie spoznávame rôzne klišé a stereotypy o správaní mužov a žien, ktoré sa takmer nemení napriek evolúcii a civilizačnému pokroku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Z Leander Haußmanna zase leze originalita za orginalitou, ale místy mně to přišlo až přepísklý s tím pravěkem, ten kdyby se tam nesral, to by bylo zlatý. Musím však ocenit, že i v závěru filmu nedochází dech a umí pobavit. Jessica má roztomilej nosánek. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Midcultová rádoby komedie s fingovaným nadhledem na chování mužů a žen ve vztahu, která se sexistickým předsudkům nevysmívá, nýbrž na nich cele stojí a zrádně je utvrzuje. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Své alfasamectví před světem pečlivě tajím, takže ženy mou společností většinou upřímně pohrdají, protože netuší, že nikdo nedokáže sejmout rozzuřeného mamuta tak ladně jako já. Přesto jsem přesvědčen o tom, že o lidech dumajících rozdílným pohlavím, by se dala natočit daleko trefnější podívaná, než jakou rozehráli zmatení němečtí majitelé neplánovaně postavených penisů a nedbale vlhkých vagín. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tady se srovnání se Sexulní praktiky pozemšťanů přímo nabízí na stříbrným podnose, je to v podstatě založený na dost podobným principu, akorát, že tady se neprobíraj sexuální praktiky, ale spíš rozdíly mezi mužem a ženou při vztahu a je to tu rozhodně podařeně odvyprávěný a co víc, i zábavně a mnohdy hodně srandovně. A ani mi nevadí, že němci trošku kradli ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Nikdy, ale opravdu nikdy, nikdy, nikdy, neříkejte slovo Eskymák ! '' :-) ---- Vemte Sexuální život pozemštanů a Cavemana dohromady a vznikne vám tahle skvělá komedie. Přiznám se, že jsem k tomuto filmu přistupoval s despektem. Mé pochyby navíc utvrdil fakt, že to točili Němci a ti jsou zárukou nehumoru. Německé komedie prostě nemusím. Dývko mne zaujalo tématikou a tak jsem do něj šel, nic jsem nečekal, resp. čekal ale spíše trapné a snad i vulgární gagy... Jenže už po pár minutách mne zaujala velmi nápaditá kamera, svěží velmi chytlavý soundtrack a i výborné herecké výkony ústředních párů. Tím jak se děj rozjížděl jsem zjistil, že se permanentně culím a nejedna scénka mne nahlas rozesmála. Nic neskřípalo, nic nebylo trapné a v některých situacích se asi každý musel poznat. Opravdu, opravdu velmi svěží komedie. Dlouho jsem se tak u komedie nepobavil (natož německé byť točené podle amerického literárního vzoru) !!! Udělejte si večer někdy klid, dejte děti spát a pusťte si to s manželkou. Garantuji vám, že se budete královsky bavit oba! Dávám čtyři másla ! ! ! * * * * ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

"Naučný film o mužích a ženách." Nevím, nevím, přišlo mi to takové moc primitivní a jednoduché, bez jakékoliv zápletky. Nevěra není nic extra v romantické komedii. Vtipné to bylo, realistické také. I herci byli příjemní. Ovšem bez nápadu, takže průměr. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Občas podivná, někdy nudná, jindy vtipná komedie o tom, že muži a ženy nemůžou být spolu a vlastně ani bez sebe. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

O mužsko-ženském vzájemném soužití a problémech v komunikaci byly napsány už stohy "chytrých" knih (mimochodem velmi různorodé kvality), ve kterých můžeme najít spoustu zaručených i "zaručených" návodů, vysvětlení, rad a postupů, k nalezení toho pravého klíče. Přitom nepochybně platí, že čím elegantnější vysvětlení, tím zpravidla také vysvětlení zjednodušenější, klišovitější, schematičtější... Ne, že by všechny ty chytré postřehy neměly relevanci a váhu, jenom je to tak, že člověk žel (naštěstí) není jen chodící automat a právě ty nejpodstatnější věci v životě jdou jenom těžko spoutat slovy... Svým způsobem právě na tom stojí tento "naučný" film. S odzbrojující nadsázkou si s podobných vysvětlení tak trochu dělá legraci. Tedy ne, že by je přímo negoval, v podstatě k nim přitakává a velice vtipně je ilustruje, ovšem zároveň těm jednoznačným vysvětlením, s rošťáckým výrazem ve tváři, tak trochu otupuje hrany, ironizuje je, střílí si z nich... To všechno pomocí skvěle zvládnutého filmového řemesla, jemuž kraluje herectví Jessicy Schwarz a Benno Fürmanna, jistá a přesná režie, německy precizní kamera, pohodově namíchaná hudba. Jediné co snad lze filmu vytknout je to, že je místy až příliš ztřeštěný. Na druhé straně, není to nic, co by člověk nedokázal překousnout. Obrovská porce geniálně vymyšlených vtipů to rozhodně vynahrazuje ;o) Celkový dojem: 75% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 10.5.2011 - Názov OBJÍM MA, POMILUJ MA televízia JOJ nepoužila, aj keď to tvrdili televízne vestníky. (11.5.2011) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Proč jsem vůbec někoho poslouchal a díval se na to. Připadalo mi to takový degenerovaný. Muži jak blbci a ženy to taky v příběhu nemají lehké. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Ale jo, byla to celkem fajn komedie ze života. Pár vtipných momentů a hlavně hodně pravdivých poznatků ze světa mužů a žen :) 70% (with J.) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Podivné a teatrální cosi tvářící se jako dokumentární film, ale ve skutečnosti obsahující hlubokou a neprůstřelnou science fiction vyvrcholenou tak "netrpělivě" očekávaným happy endem. Teatrálnost skutečností jaksi bije do očí, přesto je tu spousta momentů, která mě celkem pobavila...mezi nimi i tento citát: "...květinou lásky je růže, ale po třech dnech ztratí své okvětní lístky a vše co zůstane je ohavně trnité koště...". ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Leander Haußmann může být spokojený. Komedie o rozdílu ženského a mužského pohledu na vztah se mu povedla. I když se nejedná o žádný trhák co bude dobývat jeden MFF za druhým. Je to film, na který se příjemně kouká. Snímek má být možná trochu naučný a každý si tam to své "já" někde objeví, ale je to odvyprávěno s lehkou nadsázkou a ironií. Oba páry procházejí zamilovaností, přes krizi až k opětovnému sblížení s množstvím humorných i méně humorných situací. ()

LenkaAK 

všechny recenze uživatele

Povedené filmové zpracování knižní předlohy, ze které vytřískali to nejlepší, co se dalo. Lépe se to ani natočit nedalo, vzhledem ke kvalitě knihy. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Takové Sexuální praktiky pozemšťanů po německu. Má to svoje kouzlo, nečekáte-li mnoho. Pro milovníky důmyslně konstruovaných zápletek však doporučuji raději něco jiného. ()

Bobek27 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době co mě něco romantického opravdu pobavilo a smál jsem se u toho. Stereotypy a zlozvyky obou pohlaví byly velice vtipně vystiženy. Navíc byl ten film správně pošahanej a herci v čele s Bennem Fürmannem a Jessicou Schwarz nezklamali. Zaslouženě 5* =) ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že z jedné strany hodně podceňovaná záležitost a z druhé strany hodně přeceňovaná. Držím se proto starého dobrého středu. ()

Reklama

Reklama