Reklama

Reklama

Cena za lidskost

(seriál)
  • Velká Británie Being Human
Trailer
Velká Británie, (2008–2013), 35 h 49 min (Minutáž: 55–62 min)

Hrají:

Lenora Crichlow, Russell Tovey, Aidan Turner, Sinead Keenan, Michael Socha, Damien Molony, Kate Bracken, Jason Watkins, Donald Sumpter, Annabel Scholey (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(37)

Russel Tovey, Lenora Crichlowová a Aidan Turner jsou hereckými představiteli trojice spolubydlících, kteří se snaží žít jako ostatní lidé, až na to, že lidé nejsou. Pilotní díl tohoto zábavného a vzrušujícího šestidílného dramatického seriálu, v němž sledujeme tajný dvojí život vlkodlaka, upíra a ducha, byl poprvé uveden v únoru 2008 jako šedesátiminutový speciál. Sledovalo ho skoro 450 000 diváků a získal si i sympatie kritiků. Russell Tovey si v něm zopakoval roli sympatického George, který bojuje se svou dvojí identitou jako uhlazený portýr v nemocnici, a jednou za měsíc za úplňku se proměňuje v děsivého vlkodlaka, lačnícího po mase. Aidan Turner hraje pohledného, výřečného Mitchella, který to na rozdíl od George umí se ženami, ale ve skutečnosti je to upír toužící po lidské krvi. A poslední z trojice je Annie, kterou ztělesnila Lenora Crichlowová, upovídaný duch, jemuž chybí sebedůvěra a zoufale potřebuje společnost. Annie se stále stýská po snoubenci, jehož si před osudovou nehodou, která ji proměnila v ducha, měla vzít, a který se náhodou stane majitelem jejich bytu. Všichni tři se snaží žít jako ostatní lidé a utajit před okolním světem svá temná tajemství, ale jediní, na koho se mohou spolehnout, jsou oni sami. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele venalce k tomuto seriálu (1)

Cena za lidskost (2008) 

Abych byla upřímná, nejprve jsem nevěděla, co si o tomhle seriálu mám myslet. Až v parádní třetí sérii jsem tomu přišla na chuť, což se ukázalo být trochu pozdě, protože se čtvrtou sérií téměř kompletně obměnili hlavní postavy, ale po nesmělém rozjezdu (který se tvářil jako úplně jiný seriál), se opět vrátili na původní kvalitu. Ale k téhle verzi jsem opravdu přilnula až po vyzkoušení americké verze, teprve pak jsem pochopila v čem spočívá její kouzlo. Když vezmu první tři série, tak ti nadpřirození jsou tady "obyčejní lidé", žádní hybatelé světových událostí, žádní manekýni, prostě partička pěšáků (svým způsobem). Právě tahle obyčejnost je v seriálovém světě výjimečná. Oni nemají žádné superschopnosti, kterými by se dostali z průšvihu, takže když mají průšvih, tak pořádný. Což je rozčilující, uznávám. A tvůrci si s tím taky často nevěděli rady, spousta věcí zůstala nedořešená, spousta zápletek působila prvoplánově a neučesaně, ale stejně to má své kouzlo. Takže díky za tu obyčejnost, je velice osvěžující. ()

Reklama

Reklama