Reklama

Reklama

Plánovali si nezapomenutelné loučení se svobodou v Las Vegas. Teď si ale opravdu potřebují vzpomenout, co přesně se stalo! Čí je to dítě v šatně jejich apartmá v Caesars Palace? Jak se dostal do koupelny ten tygr? Proč jednomu z nich chybí zub? Ale hlavně – kde je ženich? Cokoliv tihle mládenci prováděli během večírku, bledne ve srovnání s tím, co musejí v téhle báječné komedii udělat za střízliva, když si z nejasných náznaků začnou skládat dohromady vzpomínky na všechna špatná rozhodnutí minulé noci. Režisér Todd Phillips (Mládí v trapu) a jeho hvězdné herecké obsazení si báječně užívají ve všech těch nepředvídatelných situacích, které do sebe jakýmsi podivným způsobem zapadají. Přidejte se k Pařbě ve Vegas. (Magic Box)

(více)

Recenze (1 968)

POMO 

všechny recenze uživatele

Premýšľam, či ma táto dobrá, ale ani zďaleka nie vynikajúca komédia s neoriginálnym námetom neoslovila natoľko ako ostatných aj preto, lebo podobné 'pařby v Prahe' sú u mňa na nočnom poriadku. ()

KevSpa odpad!

všechny recenze uživatele

Nesmála jsem se, trpěla jsem, bylo mi trapně. A všechny ty hloupé amorální (rádobyvtipné) řeči na adresu manželství, coby nejhorší noční můry nebohých mužů, mě vysloveně iritovaly. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezproblémový road trip nejen pro odrostlejší teenagery. Spíš hodně příjemný než třeskutě vtipný a spíš opravdu zajímavý než nesmyslně samoúčelně odvázaný (většina scén je v rámci škatulky (!) "civilně normální", nejezdí tu zhulení tygři atp.). Kultovka z toho asi nebude, ale opakované dávce se nikdy bránit nebudu. P.S. Druhá návštěva kina všechno potvrzuje - Pařba je držák a možná z ní nakonec BUDE kultovka :). 3*->4*. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nic pro ženy (ty tohle prostě nikdy nepochopí:) a rozhodně nic pro abstinenty (kterým to bude připadat nerealistické). Kdo se ale kdy vzbudil v polorozbořeném místě s bandou přátel, aniž by si kdokoli pamatoval to, co všechno k té spoušti vedlo, ten to musí ocenit do nejmenších detailů. Výborné „okno“, jehož nejlepší výhodou je to, že následky nese někdo jiný. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

V otázce „pít, či nepít“ mám na dalších pár měsíců jasno. Zůstávám abstinentem. Ono vážně není nic milého, když se probudíte s opicí, vedle slepice a s tygrem v koupelně, nemluvě o proměně interiéru luxusního hotelového pokoje ve skladiště nepříjemných skutečností. Touto sérii parádně rozvržených záběrů film po dlouhém jízdě po ranveji začíná konečně stoupat do komediálních výšin. Bohužel jich nikdy nedosáhne. Eliminace hrdiny, od kterého na základě jistých dispozic čekáte, že bude tím hlavním, vede k přesunutí pozornosti na zbývající dvojici trotlů doplněných jedním magorem. Všichni tři dostávají náležitě do těla a jakýkoliv soucit s nimi je prakticky vyloučen. Chceme se těm blbečkům přece smát, ne jich litovat. Tvůrci si tohoto faktu zjevně byli vědomi a patetizování dokázali ve většině případů předejít parodováním (romantický song, kdy opačné pohlaví zastupuje jenom ona slípka). Tradiční prohlubování homosociálních vztahů a náznak vztahu homosexuálního (Alanova záliba ve Philovi) jsou přesto přítomny a působí nepatřičně. Stejně tak „povinná“ proměna jedné z postav. Nikoliv té hlavní, jež vlastně ani neexistuje. Zamlouval se mi systematický výsměch všem „zakázaným“ tématům: 11. září, jiná barva pleti, policejní ochrana, holocaust, manželství, malé dítě, orální sex, anální sex, simulovaný anální sex se zvířetem (čtete dál, nebo jste už prchli do nejbližšího kina?). Sbohem, politická korektnosti v amerických komediích. Popkulturních odkazů si užijete dosyta – Alan se slunečními brýlemi například připomíná poslední dostupnou verzi Joaquina Phoenixe a „rainmanovská“ scéna z kasina sice již byla parafrázována v Hrdinech, ale zde funguje také. To byly ty lepší vtipy, mnoho dalších je hodně předvídatelných, přestřelených či úplně pitomých. (Zženštilého čínského padoucha omlouvá jenom to, že s nečekanou a nejspíše nezamýšlenou trefností zastupuje (pod)průměrného popcornového diváka, kterému skutečně přijde směšný hlavně ten „tlustoprd padající na hubu“.) Nejednou mohlo být z vytvořené situace vytřískán pár vtípků navíc (Alan v rezidenci Mika Tysona). Co postrádám nejvíc, je scéna/hláška, při které publikum v sále mře smíchy. Ale jestli ne celý film, některé projekce by ve správném prostředí (na filmovém festivalu), ve správnou dobu (okolo půlnoci) a se správně (nejlépe v lihu) naloženým publikem do dějin vejít mohly. Je to sranda, nepopírám, ale spíše ptákovina na páteční večer pojatá ve stylu Zahulíme, uvidíme, nežli vyšperkovaná záležitost k opakovanému sledování jako Zbouchnutá. Lepší tři hvězdičky mě, člověka netušícího, co znamená „být sťatý pod obraz“, nechť berou ti, kdo se s alkoholem kamarádí a kterým "poselství" filmu pravděpodobně nepřijde těžko akceptovatelné, jako jasné čtyři. 70% Zajímavé komentáře: kOCOUR, Bebacek, Tayen, ScarPoul, Triple H, DavidS., Wargoo ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, kdy naposledy jsem viděl takhle vtipný film. Bomba! Edit: Při druhé projekci mnohem slabší. K mému překvapení (a navzdory vzpomínkám z prvního zhlédnutí) to zas až taková bomba není. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze všech stran jsem byl bomabrdován ať si pustím tu úžasně převtipnou Pařbu ve Vegas a i teď ze zdejšího hodnocení mám pocit jako kdyby byla Pařba matka všech vtipných filmů, ale já to tak nevidím. Jistě pár vtipných momentů ve filmu bylo a hlášek taky, ale že by se konal nějakej veletrh humoru, to teda fakt ne. A pokud jde o vymázlo v bedně po pařbě, tak vůbec nejlepší je, když se obsah vaši minulé noci postupně dovídate až na fízlarně, vřele doporučuju. "Pane chcete něco ke zmíněným skutečnostem dodat? " "Nemáte nurofen? "Karle dej mu sodovku, nebo spadne" "myslíš jako přes držku, Vojto? " "Ne, myslím jako sodovku, ještě nám musí vysvětlit proč spal v šatně známého pražského transvestity Jaroslava Novotného alias Jarušky Nový alias pražské Madonny." Tomu se říká střízlivění šokem. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá nemusí komediálne tlačiť na pílu (snáď s výnimkou scény s paralyzátormi na policajnej stanici), aby bola celý čas nesmierne zábavná. Škoda málo využitej Heather Graham (ale aj tak zažiarila). No a najvtipnejšie sú samozrejme záverečné fotky. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bolavá hlava, žaludek na vodě, zvracení, bouchání do dětí, děti s paralyzátory, vygumované vzpomínky, nadávky, nahatí asiati, fotky! Musím jít ještě jednou, abych všechny vtipy vstřebal, protože napoprvé tuhle palbu prostě nejde pobrat. Nic sprostějšího a vtipnějšího letos v kině nenajdete. Todd Phillips zválcoval Kevina Smithe se vší parádou. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak to u nás vypadalo na Silvestra. Akorát si pořád ne a ne vzpomenout, kdo tady byl, marně hledám manželku (teď mě napadá, že by byla v práci?) a zatím nedorazil Mike Tyson. :-P ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

O pařbě ve Vegas se ze začátku vůbec nemluvilo, a najednou to začalo v Americe trhat rekordy až to překročilo výdělek 100 milionů dolarů. Tak se to nacpalo i k nám do kin a vydrželo to tady jenom týden. Dost možná taky proto, že o tom prakticky nikdo nevěděl a najednou se vynořilo něco o čem nikdo neslyšel, včetně mě. Jenže během promítání v českých kinech tenhle film tady měl přes 90 procent a mně přišlo divný, že právě komedie má tolik, že jsem se na to musel podívat a ono na tom něco fakt je. Ačkoliv herci zas tak profláklý nejsou, komedie je to parádní. Asi jako v každé klasické komedii, tak i zde se objevuje jeden vůl, na kterýho se snáší veškerá pozornost a který ze všech stran nejvíc hláškuje a že mu ty hlášky padají z huby jak na běžícím páse, tak i tak padá a roste film s ním. Po prvním shlédnutí jsem se den na to podíval na film znova a kupodivu se mi to nepřestalo líbit. Tohle je opravdu komedie, na kterou se nezapomene. Možná vypadá levně, ale má toho v sobě fakt hrozně moc...a to jsem ani nemluvil o muzice, která je do komedie zanesena naprosto dokonale. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $277,322,503Tržby Celosvetovo $467,483,912Tržby za predaj DVD v USA $166,000,149 //počet predaných kusov 9,183,499║ Mne jednoznačne nesedí štýl režiséra Todd Phillipsa, lepšie povedané nevidím nič na jeho réžii, po celý čas som sa ani len nepousmial, dalo sa na to pozerať ale na komédiu to bolo až príliš nevľúdne, akési bez skutočnej iskry, nechápem ako sa toto mohlo stať v USA megahitom, fakt záhada vkusu. Sucharina. /40%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Být to ještě o chlup více za hranou, o chlup více nekorektní (byť, jak sleduji zdejší hodnocení, by to některé útolocity nejspíš složilo), táhlo by to jako týden nošené fusky. Takhle to občas zavání nějakým tím laciným parfémkem "normální" crazy komedie. Phillips výborně vybalancoval žánrovou podívanou s pár opravdu ulítlými momenty, které z téhle ranní kočky dělají docela zapamatovatelnou záležitost (hlavně pěvecká čísla vládnou). Blahem jsem z toho nepadal, ale k nějakým peristaltickým záchvěvům a znechucenému dávení jsem měl daleko. Film pro všechny, ve kterých je kus chlapa. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se. Přestože jsem se bavil bandou idiotů, kteří si hrají na ještě větší idioty a úchyly, ve všem vidí sex, chlast, drogy a jedou do Vegas si užít, ať to znamená cokoliv. Škoda, že pan dentista je dosti nereálně vykreslen a pár drobností (slepice?) nedořečena. Jen se bojím, že na podruhé už to bude výrazně sterilnější než napoprvé a budu se divit, proč jsem se tak smál (ne, scéně s rukou a děckem jsem se nesmál). Takže rychle zavřít oči, dát 4* a už se nevracet... PS: nejsem člověk, pro kterého by Pařba ve Vegas byl natočený mokrý sen:)) možná i proto se na těchto lidech se nejvíce bavím... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Zase takovej zazrak to neni, v ramci produkce komedii za posledni roky urcite nadprumer, ale ceske klasice se zdaleka nevyrovna............. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Absolutne psychadelicka a maximalne vtipna 100-minutova jazda, kedy sa nezastavite a na konci filmu vas bude boliet branica, tak ako uz davno nie. Jeden vtip za druhym, asi v 4 momentoch trosku nevkusny a trapny humor, ale to si takuto komediu bez toho ani nemozete predstavit. Musim povedat, ze toto je pre mna rozhodne komedia roka, ak nie aj viac... Yeah! PS: Som zena, ktora takmer nepije a film sa mi pacil :) Tu ide skor o to, kto ma aky zmysel pre humor, takze vsetci sup do kina, stoji to za to. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jasný důkaz toho, že i eRkové komedie můžou být chytře napsané. Phillips kupodivu natočil "jen" příjemně odvázaný film, než aby diváka trápil tunou samoúčelných scének bez vyššího smyslu a pral do něj jeden f*ck za druhým. Díky sympatickému ústřednímu triu (Galifianakis nakonec není pouze idiotem, kterého nenávidíte), správně nastavenému tempu a nepředvídatelnému vývoji příbehu je Pařba ve Vegas asi nejlepší komedií, co jsem letos viděl. Přestože to není žádná přehlídka geniálních fórů, drží pohromadě, a když vás po sto minutách vyplivne ven, uvědomíte si, že jste si tu jízdu vlastně náramně užili. Update: Zní to neuvěřitelně, ale ten film je podruhé ještě lepší. Bez ostychu zvedám na pět. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Naprosto věrohodný dokument o těžkém "dni poté", který všichni tak moc dobře známe. Úvodní dvacetiminutovka by se sice dala sfouknout již během titulků, ale za to co se děje během titulků závěrečných jsem ochoten autorům odpustit mnohé. Dokonce i to, že při všem tom vysvětlování se nějak zapomnělo na slepici. Nebo jde o otevřená vrátka pro případné pokračování? ()

Související novinky

Legendary zvažuje právní kroky proti Warnerům

Legendary zvažuje právní kroky proti Warnerům

07.12.2020

Před pár dny jste se zde mohli dočíst, že studio Warner Bros. zveřejnilo své plány pro zavedení bezprecedentního modelu distribuce na rok 2021, v jehož rámci by mohlo uvést veškeré své nové snímky v… (více)

Zlatého lva si odnáší Joker

Zlatého lva si odnáší Joker

07.09.2019

76. ročník prestižního filmového festivalu v Benátkách je u konce, a tak je na čase podívat se na jeho vítěze. A začneme rovnou u hlavní ceny Zlatého lva, kterého si nakonec odnáší chválené komiksové… (více)

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

29.08.2016

Kolik ženských odpovědí na Pařbu ve Vegas už jsme dostali? Minimálně Holky na tahu, Ženy sobě a Matky na tahu, Hollywood ale pořád není u konce. Nejnovější dámská jízda se bude jmenovat Rock That… (více)

Muzikál Zrodila se hvězda čeká další remake

Muzikál Zrodila se hvězda čeká další remake

17.08.2016

V Hollywoodu pořád stoupají i padají hvězdy. Možná proto se příběh Normana a Esther, dvou milenců na opačných stranách barikády, dočkal tolika zpracování. V roce 1937 si tyhle dva zahráli Fredric… (více)

Reklama

Reklama