Reklama

Reklama

Obsahy(1)

VyVolení je televizní reality show televize Prima. Soutěž pod licencí maďarské společnosti IKO byla poprvé uvedena v Maďarsku pod názvem Való Világ (Skutečný svět).

Principem celého pořadu je pobyt skupiny lidí v uzavřené vile, ve které je rozmístěno mnoho kamer a mikrofonů. Některé kamery jsou za poloprůhlednými zrcadly. Účastníci jsou nepřetržitě sledováni a nahráváni. Plní různé úkoly a televize z jejich pobytu vyrábí sestřihy, které vysílá. V noční době se mohou vysílat i choulostivější scény. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (449)

H34D 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě se mi příčí již ten samotný nápad - bavit se sledováním lidí zavřených v jedné místnosti. Je předem úplně jasné, že mezi nimi vzniknou všelijaká pouta i krvavé hádky, zvlášť když si zkušení psychologové za oponou pohrajou s mixováním charakterů. Samotní účastníci, byť se někteří můžou v sestříhaných záběrech zdát sympatičtí a/nebo zajímaví, jsou také zcela nepopíratelně banda nepotřebných looserů, už jen proto, že si můžou dovolit zcela vypadnout na pár měsíců ze svého života, aniž by je kdokoliv postrádal. Toť k samotnému fenoménu reality show. Ve prospěch Vyvolených hovoří akorát ucházející první série, jejíž posádka dokázala alespoň lépe zaujmout/pobavit než konkurenční Big Brother... "Lepší zůstanou"? Pche. 2/10 ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Prima předčila Novu! A tak si Libor Bouček i v hitparádě mohl utahovat z Velkého bratra. Prima oprášila Terezu Pergnerovou a ta dokázala zahrát opravdové prožívání osudů ve vile. Jednička byla neokoukaná, navíc závěrečné propojení se slovenskou kolibou bylo divácky atraktivní. Ale koho s odstupem času zajímá, co teď dělá Emil, Petr Zvěřina, Regina, nebo Vladko. Zajímá vás, co dělá poražený z padesátého dílu Kufru? Nebo výherce z prvního dílu 5 proto 5? Byla to HLAVNĚ hra o deset milionů, takže o přátelství ve vile se dá možná mluvit, ale o předstíraném. Další řady byly už pouhou kopií, i když scénáristicky se na rozdíl novácké Superstar tvůrci snažili oživit dění nějakým novým úkolem. ()

Reklama

Colonist odpad!

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce co chce, tohle byla příšernost už od první řady. Parta exotů, kteří opravdu nepatří k elitě národa, se jen povaluje v baráku, nádává, chlastá, kouří, souloží a nakonec si za to ještě jeden z nich odnese velké peníze (a ještě díky vůli lidí, ne že by pro to ten dotyčný udělal něco sám). Někomu možná tato jednoduchá a primitivní podívaná na lidskou zoo s neuvěřitelnými exempláři na pobavení stačila, ale mně se z toho chtělo zvracet. Díky VV a BB jsem si vypěstoval nenávist k tomuto žánru. Až teprve "The Amazing Race" mi dokázal, že může existovat chytrá reality show, kde si soutěžící ty prachy doopravdy zaslouží. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Reality show podobného charakteru jsou sice zvráceným, ale v případě VYVOLENÝCH i neskutečně zábavným fenoménem. Tu a tam jsem sledoval první řadu, další tři už prakticky vůbec. Ve vile se sešla neskutečná sebranka, která svými vzájemnými konflikty, pramenícími z odlišných charakterů a dlouhodobého pobytu na takovém místě, eskapádami a hláškami bavila republiku. Když se na scéně objevil arogantní Petr Zvěřina se svými monology, hrnuly se slzy smíchu do očí. "Já nejsem opravdu nějakej, vole, přizdisráč odněkad, vole, z Vidlákova, vole, já jsem Petr Zvěřina, vole, z Václaváku, vole, a to si tady musej ty lidi uvědomit. A jestli si to neuvědomujou, tak jim předvedu venku takovej kolotoč, že se z toho poserou a jejich děti se z toho taky poserou. A jestli voni si myslej, ty vole, že si za peníze koupěj nějakou vochranku, kravskou píču si koupěj vochranku, kravskou píču ti řikám." (406.) ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Ze začátku pro mě velká neznámá a taky zajímavá Reality Show , ale postupem času to začíná být trapné ve vile zůstávají ty největší kravky , všude samé rozpory , nenávisti a hraní jakýsich her na homosexuální /lesbické Vladkovy ovečky . A po odchodu Martina kterému jsem fandil snad ze všech nejvíc protože jsem se v něm viděl to je čím dál tím horší . Ted se to tam budou ovládat Vladkovy ovečky a humor půjde do hajzlu pokud nepočítám trapný humor který zprostředkovává blondatá za nos vytahaná Eva která si ani nevím co o sobě myslí . No nevím jestli má vůbec se na tuhle online show má vůbec cenu koukat když vítěz je dle mého už vybrán a " postavy " budou kolem Vladka kroužit a dělat mu dobře . BTW : Proč mají toho Vladka lidi tak rádi ? ()

Galerie (65)

Zajímavosti (15)

  • 1. serie - Vykouřilo se: 657 KRABIČEK CIGARET!! (duklak2)
  • 1. serie - V každém smíšeném duelu zvítězil muž. (duklak2)
  • Před začátkem každé série byla postavená nová vila, jelikož ta předchozí byla vždy srovnána se zemí. To znamená čtyři vily celkem. Vila pro čtvrtou řadu (2013) vyrostla za pouhé čtyři týdny a dva dny. Plocha vily činila 700 m2 a postavili ji přímo barrandovští kulisáci. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama