Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent CIA Cross, který už opustil aktivní službu, je v podezření, že prodal Rusům některá z důležitých tajemství. K této domněnce vedou šéfy CIA vztahy stárnoucího muže k ruskému agentovi Žarkovovi. Proto je rozhodnuto, že jako možná hrozba pro zájmy americké bezpečnosti musí být odstraněn. Muž, kterému je tento úkol přidělen, je Crossův bývalý žák a chráněnec Jean Laurier, jehož kódové jméno je Štír. Ani dlouholeté přátelství, které oba muže spojuje, nezabrání chladnokrevnému Laurierovi ve splnění úkolu, což se ovšem ukáže být mnohem obtížnější než zabít vlastní dívku, která se ukázala být nepřátelským agentem. Cross totiž naučil Jeana řemeslu, ale za ty roky ve službě má v rukávu dost triků, aby si dokázal chránit kůži a bez váhání je používá. Žarkov se Crosse pokouší přesvědčit, aby emigroval, ale ten odmítá. Chce zůstat ve své zemi a nelítostně vyrovnat některé staré dluhy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Další luxusní špionážní nářez který si vystačí z promakaným příběhem skvělou atmosférou a hudbou a pochopitelně ho podporuje i výkon obou hlavních představitelů plus znamenitá finální pointa. Tak já nevím vždy když utíkám od současných sraček, tak si pustím nějakou starou pecku a vždy se bavím. Čím to bude? asi je cosi shnilého v současné kinematografii... No co už klasiky nezklamou. Konec keců.90% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Burt Lancaster s Alainem Delonem to rozehráli slušně, tu špionskou hru na kočku a myš, jen jsem se v tom trochu ztrácela, kdo je s kým a proti komu.. V závěru mě tvůrci doběhli, takový zvrat jsem nečekala, k tomu tedy Delonův ledový výraz zamrazil v zádech, pak kotě a prásk.. S ohledem na studenou válku hodnotím shovívavě, tenkrát to muselo zapůsobit úplně jinak než dnes.. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Čím víc ti někdo řekne, tím seš pro něj nebezpečnější." Špionské hry mě vždycky bavily a taky mě poučily o tom, že každý se v určité chvíli může stát postradatelným. Proto jsem nikdy nevstoupil do CIA, přestože mě lanařili už od školky, kdy jsem při vycházce dokázal prchnout soudružce učitelce. Nepodepsal jsem to ani konkurenci a proto ještě stále žiju. Těžko říct, komu všemu to podškrábl agent Cross, ale já jsem mu stejně fandil, protože prchnout z hlídaného letiště v přestrojení za černošského kněze byl skvělý kousek. Bohužel to dopadlo tak nepřikrášleně, jak to jen v sedmdesátých letech dopadnout mohlo a to mě, společně s uši trhající muzikou, tentokrát donutilo zaokrouhlit své hodnocení dolů. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

6/10 Kam se sakra podely tyhle zanrove filmy? Nemyslym tim pohadky typu 007, kterym se i tu v jedne scene, kdy se spolu spiji agenti znepratelenych stran do nemoty, otevrene vysmivaji - mladi technokrate umi jen mackat knofliky :) Pomale tempo nemusi moc vyhovovat, ale ja si film, i kdyz to rozhodne neni zadne veledilo dobre uzil, protoze spatne konce ty ja rad. Ale zpatky k veci. Mysli si lidi, ze s koncem zelezne opony se prestalo spionovat a vsichni uz jsou hodni? Ale houby, diky technickym moznostem je to jeste daleko horsi nez pred tim, jen se o tom radsi nic netoci, aby ovce moc nebecely, ze jsou tak pod dohledem. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Docela prostá fabule.Nicméně do úplně jiné roviny posunuje film herecké obsazení a hlavně výkony protagonistů.Pánové Lancaster a Delon jsou vyloženě dobří.Celý příběh je postaven na drastickém rozdílu mezi etikou agentů a odporným jednáním jejich nadřízených.Žák pronásleduje svého učitele.Bizarní.No nic.Parádní je debata opilého Crosse a Žarkova. Dotkli se podstaty mezispolečenských konfliktů a politických rozporů.Velice přesně se zmínili o invazi vojsk varšavského paktu do naší země.Podobně jako v Coppolově Apokalypse.Je tu opět a nutně poukázáno na skutečnost,že špína a vydírání je součástí práce jakékoliv tajné služby.Z toho mrazí,ale jsou pořád lidé, kteří tohle stále dělají.A film končí v těchto intencích.Cross je zabit a jeho kat ho po pár minutách následuje.......Zabijáci jsou odklizeni,svědci také.Není kdo by se ozval....... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Burt Lancaster (Cross), ktorý bol kedysi akrobatom v cirkuse, zvládol všetky kaskadérske kúsky bez zastúpenia dablérom. (m.a.t.o.)
  • Bill Nagy (zahral si malú rolu majiteľa obchodu) zomrel ešte predtým, než bol film uvedený do kín. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama