Reklama

Reklama

Madisonské mosty

  • USA The Bridges of Madison County (více)
TV spot

Obsahy(1)

Na farmě Johnsonových se setkávají sourozenci Carolyn a Michael, aby ve společnosti právníka vyřídili pozůstalost po matce Francesce. Nelibě je překvapí matčino přání, aby byl její popel rozprášen z Rosemanova mostu. Potom však mezi jejími věcmi objeví závěť jakéhosi Roberta Kincaida, v níž se uvádí stejné přání, a současně se z matčina dopisu dozvídají o jejím krátkém milostném vztahu s Robertem. Šokovaní sourozenci se začtou do matčiných deníků. Stalo se to v roce 1965, když Francesca zůstala na farmě sama, protože Carolyn, Michael i jejich otec Richard odjeli na výroční trh do Illinois. Druhý den zastaví u domu fotograf časopisu National Geographic Robert Kincaid, aby se vyptal, kudy k památným zastřešeným mostům. Francesca mu nedokáže cestu popsat, a tak se nabídne, že mu ji ukáže. Cestou si povídají, a potom Francesca pozve fotografa na čaj. Stráví spolu příjemný večer, Richard baví ženu cestovatelskými historkami a z hovoru vyrozumí, že přes všechno hezké, co vypráví, není Francesca úplně šťastná. Přestože večer skončí malým nedorozuměním, napíše Francesca ještě v noci vzkaz, kterým Roberta zve k dalšímu setkání, a připevní ho na most, který bude ráno fotografovat. Robert souhlasí, a tak spolu prožijí kouzelné chvíle. Oba se bojí rozloučení, a když Robert navrhne, aby odjeli spolu, čeká Francesku těžké rozhodnutí. (TV Nova)

(více)

Recenze (530)

tron 

všechny recenze uživatele

„Staré sny boli dobré sny. Síce mi nevyšli, ale mal som ich rád.“ Zaujímavý milostný vzťah medzi dvoma zrelými, starnúcimi ľuďmi, ktorí vedia, čo od života chcú (Eastwood mal v tom čase 65, Streep "len" 46, ale kinematografia zažila už vyššie vekové rozdiely, viď. Saturn 3 alebo Pasca s Connerym). Okrem výkonov ústrednej dvojice oceníte peknú výpravu, dojemné rámcovanie scénami zo súčasnosti a prekvapivo o nič nezaujímavejším mini-príbehom o dcérach a synoch. V neposlednom rade oceníte strhujúci, dojemný záver o tom, že niekedy stačí iba otvoriť dvere na aute (ale aj o tom, že tento zdanlivo primitívny úkon môže byť neskutočne ťažký, až nad ľudské sily). Už keď som Madisonské mosty videl prvý raz v polovici 90. rokov, hlboko na mňa zapôsobili. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Film s jednoduchou zápletkou, který vás vcucne svojí skvělou atmosférou a hereckými výkony. Eastwood a Streepová jsou ve svých rolích opravdu dokonalí. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Sladkobolná romance, která uchvátí za srdce asi hlavně všechny zástupkyně něžnějšího pohlaví, jež už překročily čtyřicítku, děti jim pomalu odrůstají, jejich život jede stále jednotvárně ve vyjetých kolejích a nevypadá to, že by se v nejbližších několika desítkách let chystala nějaká změna ... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Eastwood me timto filmem neuveritelne mile prekvapil - asi je to tim, ze se tentokrat vyjimecne nezameril na svoji osobu ,ale veskere usili venoval popisu vztahu, ktery i pres svoji "nevinnost" navzdy ovlivnil zivot hlavni hrdinky v podani skvele Maryl Streep. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Pomale? Roztahane? Nudne? NIKDY! NOT IN A MILLION YEARS! Nadherny film, ktory ma dojal neuveritelnym sposobom, pretoze toto sa stava iba raz za zivot a dopadne to vzdy takto, nie happyendom, ktory vidavame v hollywoodskych filmoch o tom, ako vsetci zijeme stastne az na veky s tym pravym/pravou. Bravurne herecke vykony oboch predstavitelov a ja im za cely film vzdavam hold. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Asi nejpřekvapivější film, který kdy Clint natočil. Kdo by čekal, že drsný Harry vykouzlí takhle čistou romanci... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

AAAAAAAAAAAaa sice je to opravdu dobrý film, ale je až nevkusně dlouhý. Fakt jsem se začal dost nudit a ke konci jsem se megavařil. Celý film stojí na dialozích, takže se jen kecá a kecá a za chvíli to přestane bejt zábava. Herecké výkony jsou báječné, ale ono to fakt ne a ne skončit. Jinak ale dobré. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nemám rád ten pocit, kdy mě romantický film nezasáhne tak, jak by měl. To následné zklamání mrzí snad nejvíc ze všech žánrů a tady o to víc, že osudové a přitom náhlé vztahy jsou tím největším lákadlem. Herecky i dramaticky dokonalých momentů je tady požehnaně, ale jakoby nedržely pokupě. Vzpomínám na film s usměvavou slzou v oku, ale kvůli zbytečně protahované paralení linii s otravnými potomky nemůžu jít výš. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni romantarna, ale i kdyz je to fakt silnej dojak, obzvlast s blizicim se koncem, Clint nijak zvlast netlaci na pilu, nesnazi se s divaka zdimat city a o to je film pusobivejsi. Pribeh je hodne jednoduchej, odehravajici se hlavne behem ctyr dni, kdy se hlavni dvojka postupne poznava, ale jelikoz Clint je dobrej herec, navic tady je fakt perfektni a dokonce se uspesne zbavil toho svyho drsnackyho vyrazu a hraje tu docela odlisnou postavu a vzal si k sobe, sice ne nejak extra velkou kocku, ale herecky jeste o tridu lepsi Streep, dokaze to ty dve hodiny zaujmout, dojmout a nenudit. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, skvěle zpracovaný a zahraný. Rozhodně nedejte na komentáře typu "tohle je pro vdané ženské po čtyřicítce", protože autoři těchto komentářů nepochopili, že "vdaná ženská po čtyřicítce" je jenom prostředek, který je využit k ústřednímu sdělení, které se může týkat každého z nás, ať je to muž nebo žena, ať je starý nebo mladý. Rozhodně nejlepší film, který jsem za poslední dobu viděl! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Madisonské mosty patří mezi mé srdeční záležitosti, přidala jsem si ten film tam někde do koutečku svého jávství, kde schovávám ty nejkrásnější chvilky mého života a bude stále mojí součástí. A nemyslete si, že ten příběh nemůže být skutečností........ ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Mají pro sebe čtyři dny a čtyři dny někdy mohou znamenat věčnost, jenže věčnost je tak krátká... Bravurní Eastwood a dokonale přirozená Streepová v milostném příběhu, který jako by všechny ty Romey a Julie, Antonie a Kleopatry, Petry a Lucie a Rhetty a Scarlett usvědčoval z vyumělkovanosti a říkal: "Podívejte se, jak se to dělá." ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ještě vejce? Nebo si na linu naposled zapícháme?" Ve věcech víry v lásku na první pohled jsem přirozený ateista, ale fandím jí. Nicméně sledovat, kterak se jedna taková láska naplnila, přestože se zase tak úplně nenaplnila, pro mne nebylo úplně snadné. Jsem totiž malý člověk, který se ve světě velkých emocí ztrácí, cítí se nesvůj a ví, že tam vlastně nepatří. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Tento film zasáhl moji duši a to proklatě hluboko. Měli na sebe jen čtyři dny a i když věděli, že se už nikdy víc neuvídí, tak se do sebe vášnivě zamilovali. Jenom ten náměť ve mě vyvolá notnou dávku nostalgie. Retrospektivní styl vyprávění je zvolen velice vkusně a rozhodně je to oživení v jinak neakčním ději. Eastwoodovi ke stvoření tohoto masterpiecu stačilo opravdu málo - jeden dům, postarší ženu a ještě staršího světáka a samozřejmě osudovou lásku. Většina by z těchto ingrediencí udělala nevýraznou a sladkobolnou limonádu. Ale Eastwood není ledajaký režisér. Dokázal vykouzlit velmi emočně silný film. Netvrdím, že každý tenhle film vydýchá, a tak kdo je spíše na filmy, kde se stane za ty dvě hodiny, přeci jen víc, tak ať se tomuto filmu zdaleka vyhne. Scénář je naprosto vyšperkován vynikajícími živými dialogy, kde překvapivě nechybí ani nutný konflikt. Vykreslení postav je dokonalé. Někdo by řekl, že je to příliš nudný i na komorní konverzační snímek, ale v každém jejich slovu lze najít tolik emocí, které zůstanou povrchnímu divákovi skryty. Bravurní herecké výkony jenom podtrhují velikost tohoto díla. Na tento film jen tak nezapomenu a scénu v dešti si budu pamatovat až do konce života. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle není film pro pány a dámy s kompexy ze svých dopatlaných vztahů (či jinými tenzemi napětím tlaky ;-), natožpak pro nějaké novoprímovní trouby, odchované telenovelami a dítlovštinami všech podob, forem a karakterů... Tohle je romantické drama pro dospělé. Moc dobrý a inteligentní film. A dál to myslím netřeba víc komentovat. Zkrátka a dobře... ()

Reklama

Reklama