Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neda napadlo, že by mohl přes bazény svých sousedů doplavat k sobě domů - za svými dcerami a manželkou Lucy! A tak křižuje cizí bazény, povídá s majiteli, potkává se s několika ženami své minulosti až doplave domů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Burt Lancaster předvàdí skoro vše. Tedy alespoň co se tělesné schránky týče, co se týče herectví, je to již ponékud horší. V příběhu muže středního věku bilancujícího svůj dosavadní život naprosto selhává. Sílu emocí vyjadřuje zatnutím sanic. Přitom scénář je velice povedený, na jeho základě mohl vzniknout hodně dobrý film. Jenže Lancaster byl pro roli vybaven pouze fyzicky. Koukat hodinu a půl na muže, který mi krom vypracovaného těla nemá co nabídnout, považuji za ztràtu času. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako nápad je to zajímavé a natočené to je skutečně trochu mysteriózně (navíc swim-walk-road-movie se hned tak nevidí), ale přece jen je poznat, ze je to natočené podle povídky, takže jsem měl osobně pocit, ze film trvá přes dvě hodiny, navíc to téma navštěvování bazénů a povídání s lidmi se brzy okouká stejně jako Burt Lancaster pouze v plavkách. Konec se během děje (no... děje... přecházení mezi lokacemi a sbíráním informací - ne pro hlavní postavu, ale pro diváka) dá docela brzy odhadnout, i téma samotné. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Je legrační číst na csfd komentáře některých uživatelů o tom, jak je Logan - Wolverine depresivní film. WTF, pravím! Vždyť je to nesmysl. Proč o tom mluvím právě zde? Ihned vysvětlím. Plavce jsem viděl (díky panu Jindrosovi) až teď, i když je ten film stejně starý jako já. A Burt Lancaster je v něm jen o několik málo let starší. Možná právě proto jsem mu docela dobře rozuměl. Je to metaforický příběh nostalgického muže uvězněného ve vlastní minulosti. Muže, odmítajícího přijmout fakt, že věci a lidé kolem něj se nenávratně mění. Muže, který plave domů. Pětihvězdičkový snímek, který je tak smutný a depresivní, že jsem mu dal ty hvězdičky málem jenom tři. Srovnávat to s posledním Wolverinem, tím vesele vražedným akčním kouskem, je samozřejmě holý nesmysl. Ale jestli je nějaký film, který si kvůli jeho depresivnosti jen tak znovu nedám, není to Logan (viz komentář KevSpy a několika dalších v profilu toho filmu), ale právě The Swimmer. I když... Nikdy neříkej nikdy. Jenomže... Nevstoupíš dvakrát do Lucinda River. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tyhle "high concept" alegorie jsou hrozně chytlavé. Plavec balancuje na hraně polopatické doslovnosti a působivé efektivity tím nejlepším možným způsobem - lopotné to je jen v několika málo momentech, většinou to šlape. Bohužel jsem znal pointu (mimochodem je bizarní prozradit pointu v oficiální synopsi - kdybych to nevěděl před tím, asi by mě to naštvalo), tak nemůžu odhadnout, jak by na mě film působil, kdybych ji objevoval spolu s ním. Mohlo by to být ve všech ohledech vytříbenější, ale nakonec možná ta právě tak, jak je, i s občasnými zaškobrtnutími, to působí nejlíp. Určitě v tom hraje roli i komplikované natáčení, kde se střetlo několik vizí a hranice surreálna je posunuta nejspíš o kus dál, než bylo zamýšleno. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Plavce jsem chtěl vidět od té doby, co jsem četl o jeho dráždivě tajemné základní zápletce ( cca 2 roky dozadu ). Navíc je o tomto filmu zmínka i v mé oblíbené příručce Malé dějiny filmu. -- Muž ve středních letech odhaluje pokrytectví svých zámožných přátel, ale především zkaženost sebe sama. Léta lhal sám sobě do očí, ale nyní postupně poznává zdrcující pravdu. Tajemná, gradující atmosféra ( informace o hl. postavě se dozvídáme postupně ), jímavá smutná hudba Marvina Hamlische, průzračně modrá voda bazénů v sytých barvách Technicoloru, výrazná pohyblivá kamera, ale především, především BURT LANCASTER... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Scénu s Nedovou (Burt Lancaster) bývalou milenkou Shirley (Janice Rule) natočil Sydney Pollack. Frank Perry film nedokončil kvůli rozporům v uměleckém ohledu. (JayZak)
  • Krátké cameo má ve filmu i autor stejnojmenné povídkové předlohy filmu John Cheever. Objevil se na jedné z bazénových party jako osoba, která si potřásá rukou s Julií (Janet Landgard). (JayZak)
  • Burt Lancaster vždy tvrdil, že Plavec byl jeho nejlepším a zároveň nejoblíbenějším filmem kariéry. (JayZak)

Reklama

Reklama